Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
Mest lest på nett.jpg

Foto: ifi.no

Her er de mest leste sakene fra Fargemagasinet i 2021

Fargelære og alternativ til helsparkling var tema i de tre mest leste artiklene på fargemagasinet.no i fjor. På fagbladets Facebook-side hadde artikler om Flügger Andelen og høytrykkslaminat størst rekkevidde.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Når et nytt år innledes, er det naturlig å oppsummere året som gikk. Redaksjonen hos Fargemagasinet kan se tilbake på et meget godt år når det kommer til antall lesere og klikk på artikler på nett.

– Vi i IFI, Informasjonskontoret for farge og interiør, arbeider hver dag for å skape godt og relevant innhold for vår bransje. Det er meget hyggelig å se hvordan Fargemagasinet på nett vokser. IFI gikk på nett i 1995, men det tok nesten 25 år før Fargemagasinet fikk egne sider. Vi ser tilbake på 2021 som et år med ulike utfordringer. Og i mine øyner ble de løst på en god måte. Vi gleder oss til 2022, med nye spennende historier å fortelle, og god vekst i besøk og lesing, sier adm. direktør Kristian Owren.

Se flere bilder
Kristian Owren/ifi.no

Foto: Robert Walmann/ifi.no

NYE UTFORDRINGER: – Vi gleder oss til 2022, med nye spennende historier å fortelle, og god vekst i besøk og lesing, sier adm. direktør Kristian Owren.

Farger og veggfornyer

Den mest leste artikkelen bransjebladets nettside heter «Årsaken til at veggfargen blir feil, ligger som regel i gulvet», og gir fargeveiledere en nyttig hjelp ved å presentere veiledende NCS-koder til de vanligste overflatene på parkett- og laminatgulv.

– Det første du bør sjekke ut når en kunde ber om hjelp til å finne veggfarge, er fargen på gulvet, råder Kine Angelo, interiørarkitekt og førsteamanuensis ved NTNU i artikkelen.

Den nest mest leste artikkelen handler om Roll-on-Wall, som er en ny type veggfornyer, eller sparkel på rull. Denne består av en slett glassfiberstrie med skumbakside. Glassfiberoverflaten sikrer at materialet har god stabilitet, og den myke baksiden fanger opp ujevnheter i underlaget.

– Dette er neste generasjon veggfornyer, sier Wenche Kristiansen hos Storeys som har agenturet for produktet som lages av tyske Leco Dekk.

Også den tredje mest leste artikkelen på fargemagasinet.no handler om fargesetting. I artikkelen «Bruk fargehjulet og bli en treffsikker fargeveileder», forklarer interiørarkitekt Trond Ramsøskar hvordan han bruker Ittens fargehjul som et uvurderlig hjelpemiddel ved fargeveiledning. 

Se flere bilder
farger på gulv

Foto: Kine Angelo

FARGER PÅ GULV: Når tre/parkett behandles med lakk eller olje endres fargen. Her er fargene Kine Angelo kom fram til da hun undersøkte fargen på oljet furu, bøk, eik, valnøtt, kirsebær og mahogni. 

Likt og delt på fjesboka

Fargemagasinet publiserer artikler nærmest daglig på nett, som følges opp med et innlegg på Facebook og LinkedIn. På den måten gjør vi flere lesere oppmerksom på aktualiteter fra overflatebransjen, og de vi skriver om kan enkelt dele artiklene med venner og bekjente.

Innlegget fra 15. januar 2021, der vi forteller at Flügger farve, gjennom fordelsprogrammet Flügger Andelen skal dele ut nærmere 700 000 kroner til lokale foreninger, lag og klubber, er det innlegg som har hatt størst rekkevidde under 2021 og nådd flest unike brukere. Dette godt hjulpet av at mange av leserne delte innlegget videre på sine Facebook-sider. Deling av innlegg har mye å si for rekkevidden til innleggene.

Nummer to på resultatlisten er et innlegg fra 25. november, om det norske industrieventyret i Lyngdal, der Berry Alloc fant opp og produserer det unike og høykvalitative høytrykkslaminatet som gjør suksess over hele kloden.

Det tredje mest populære innlegget handler også om Flügger – denne gang om en ny franchise-butikk i Råholt.

Vi er nå spent på hvilke saker dere lesere setter mest pris på under inneværende år!

Se flere bilder
Steffen Eide

Foto: Flügger farve

STORE PENGER: – Vi er svært glade for å kunne bidra til å støtte mange av de idrettslag og foreninger som er medlem i Flügger Andelen, sa Steffen Eide hos Flügger da vi skrev om rekordutbetalingen. 

Les mer
3 på lesertoppen

De tre mest leste artiklene på Fargemagasinet.no

  1. Årsaken til at veggfargen blir feil, ligger som regel i gulvet
  2. Ny og effektiv metode til slett vegg
  3. Bruk fargehjulet og bli en treffsikker fargeveileder
Topp 3 på Facebook:

Innlegg med størst rekkevidde på Facebook-siden til Fargemagasinet

15. jan:  «Gjennom fordelsprogrammet Flügger Andelen deler Flügger farve i år ut 681 720 kroner i bonusstøtte til foreninger, lag og klubber over hele landet.»

https://fargemagasinet.no/rekordstor-tilbakebetaling-til-frivillige-foreninger

25. nov: «Høytrykkslaminat. Et teknisk ord som sier lite om hva det er du ser. En annen måte å si det på er: «laminatgulvenes Rolls Royce».»

https://fargemagasinet.no/berryalloc-sikter-pa-europa

22. feb: Flügger farve har på kort tid skaffet et dusin nye forhandlere. Én i rekken av åpninger er Flügger farve Råholt, en fargehandel med et litt annerledes konsept.

https://fargemagasinet.no/har-trua-pa-annerledes-konsept

Fugeskum i mindre emballasje
Produktaktuelt

Fugeskum i mindre emballasje

Fugeskummet Sika Boom-157 All Seasons kommer nå i en ny, liten forpakning: 250 ml. Sika Boom-157 All Seasons er et selvekspanderende polyuretanskum som kan brukes året rundt –...

En helt naturlig maling
Produktaktuelt

En helt naturlig maling

Med Wibo Natura inngår du en pakt med planeten. Malingen er utviklet med naturen i tankene og er en linoljeemulsjon, fri for mikroplast og konserveringsstoffer, og er et naturlig...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.