FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
EVIG LIV

Foto: Tarkett

Natural Bond – en utstilling som inspirerer

På Stockholm Furniture Fair 2020 samarbeider Tarkett og Note Design Studio om en utstilling som utforsker sirkulære prosesser. «Natural Bond» skaper et forum for samtaler og ideutveksling om hvordan vi kan bidra til en bærekraftig og sirkulær omstilling av samfunnet.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stockholm Furniture Fair er Nordens største møbelmesse, og her vises mye mer enn bare møbler og tekstil for prosjekter og boliger. Gulv er blitt en naturlig del av møbelmessen, og Tarkett som er en ledende leveranør av gulv til både prosjektmarkedet og privatmarkedet, satser stort på nærvær. I utstillingen «Natural Bond», som er laget sammen med Note Design Studio kaster gulvleverandøren blikket mot utformingen av fremtiden.

– God arkitektur kjennetegnes i dag av holdbare, funksjonelle og estetiske verdier knyttet til en sirkulær økonomi, skriver Tarkett i en pressemelding.  

Se flere bilder
SMARTE GULV:

Foto: Tarkett

Utstillingen viser geometriske figurer laget av homogen vinyl fra iQ-serien, som holdes sammen av lastestropper. Gulvene er kjent for god holdbarhet og flott design. Gulvene er i sin helhet resirkulerbare, og lastestroppene symboliserer en fremtid under konstruksjon.

Bygger fremtiden

«Natural Bond» er inspirert av antikkens Hellas og deres agoraer. Geometriske figurer er bundet sammen med lastestropper, og symboliserer en fremtid under konstruksjon. Utstillingen er utformet som et forum for samtale og ideutveksling om en bærekraftig fremtid, og skal være en møteplass for alle som deler selskapets tro at på en sirkulær omstilling og et redusert klimaavtrykk krever en felles innsats.

På messen løfter Tarkett frem flere forskjellige produkter, som alle har bærekraftige egenskaper. Materialene i utstillingen er resirkulert eller vil bli resirkulert, slik at de kan settes tilbake i den sirkulære syklusen.

Premiere for bioattribuert vinyl

På utvalgte elementer og på noen av veggene i utstillingen er det brukt ulike homogene vinylgulv fra iQ-kolleksjonene som består av 100 prosent resirkulerbare gulv. En ny vaskeprosess gjør det mulig for Tarkett å gjenbruke vinyl som råstoff i produksjonen, og vinylen er produsert i Sverige.
For første gang viser Tarkett frem det innovative «iQ Natural». Det homogene vinylgulvet produseres etter prinsippet om massebalanse hvor deler av den fossile råvaren erstattes med biobasert råvare. Hver kvadratmeter som tas i bruk bidrar til en omstilling fra fossil til fornybar råvare.

Se flere bilder
BIOATTRIBUT

Foto: Tarkett

I utstillingen «Natural Bond» brukes et nytt design, «Natural Flakes» fra kolleksjonen iQ Natural. Gulvmaterialet er installert på vegger og benker og er dekorert med sveisetråder i ulike farger.

Mytologisk gjenfødelse

Et annet unikt produkt i utstillingen er «Fenix». Dette er et tregulv av eik med en slitesterk overflate laget fra gjenvunnet av parkett fra en norsk idrettshall.

Gulvet har blitt renset for spiker, metall og fuktskader, og deretter gjort om til en ny gulvoverflate. Treoverflaten er behandlet med en lett hvitpigmentert hardvoksolje som fremhever treets naturlige overflate. Designet er skapt for å utnytte mest mulig av den resirkulerbare råvaren, og samtidig gi et unikt uttrykk som fører tankene til den klassiske parketten.

«Fenix» er oppkalt etter den mytologiske fuglen Føniks, som er et symbol på gjenfødelse. Utstillingen på Stockholm Furniture Fair er det andre pilotprosjektet for dette gulvet. Det første Fenix-gulvet ble lagt i en kontorblokk i Stockholm i 2019, da kom råvaren fra et gammelt industribygg i Frankrike.

Se flere bilder
GJENOPPSTÅTT:

Foto: Tarkett

Parkettgulvet i utstillingen er laget på ny fra gjenbrukt råvare. Trematerialet er hentet fra en sportshall i Norge, og er blitt renset, sortert og brukt som slitesjikt i ett nytt parkettgulv.

Går i sirkel

Bærekraft og holdbare produkter er kjernen i Tarketts kultur, og ambisjonen er å bli et sirkulært selskap der alt avfall brukes som en ressurs. Alle materialene i utstillingen «Natural Bond» er enten resirkulert eller vil bli resirkulert og gjenbrukt. Etter utstillingen blir en stor del av produktene sendt til Tarketts gjenvinningsanlegg i Sverige, der de vil bli gjort om til nye gulv av samme kvalitet. Andre deler av utstillingen vil bli gjenbrukt i kommende installasjoner i 2020 og 2021.

Miljømal med ny butikk
Bransjenytt

Miljømal med ny butikk

25. april markerte Miljømal åpning av ny og større butikk på Etterstad i Oslo. Det var gode tilbud og anledning til å møte både lokale og nasjonale eksperter innen maling og bygningsvern. ...

Økt optimisme i overflatebransjen
Tall og prognoser

Økt optimisme i overflatebransjen

Fargemagasinet har nylig gjennomført flere undersøkelser for å kartlegge forventningene i overflatebransjen. Resultatene viser en interessant utvikling, spesielt ute i butikkene, (byggevarehus/fargehandel)...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.