Kategorier
Konto
Annonse
Koelnmesse annons
Koelnmesse annons

Mindre fossil råvare med nytt Tarkett-gulv

Chera Westman/ifi.no    |    5 uker siden   |     cloud_download

fullscreen
  • Bransjenytt

    Foto: Tarkett

  • Bransjenytt

    Foto: Tarkett

Under Stockholm Furniture Fair vil Tarkett lansere et helt nytt vinylgulv som reduserer bruken av fossil råvare.

Annonse

Mer Informasjon

Som første gulvprodusent lanserer Tarkett et homogent vinylgulv som fremstilles av biomassen Biovyn, verldens første bioattribuerte vinyl. I et samarbeid med den verdensledende vinylprodusenten Inovyn, brukes såkalt bioattribuert etylen, som er en fornybar råvare basert på biomasse til å lage PVC med 90 prosent mindre utslipp av drivhusgass.

Bioattribuert etylen lages i et produksjonssystem som bruker biomasse parallelt med fossil råvare. Av tekniske grunner blandes de to ulike råvarene i systemet, men den biobaserte delen «attribueres» (dedikeres bokføringsmessig) til et spesifikt sluttprodukt.

Lanseres i februar

HOLDBAR: – Vi bidrar til redusert bruk av fossil råvare, sier Dag Duberg hos Tarkett.
camera_alt (Tarkett)

– Ved å erstatte dagens vinyl med Biovyn i vårt nye gulv, bidrar vi til redusert bruk av fossil råvare. Dette, sammen med vårt arbeid for sirkulær omstilling, er et viktig steg i vår innsats med å møte de økende klimautfordringene, sier Dag Duberg, Nordic Sustainability Manager i Tarkett.

Akkurat som mange av Tarketts andre vinylgulv, kommer det nye produktet til å kunne materialgjenvinnes og bli til råvare i nye gulv. Tarkett vil presentere den nye gulvkolleksjonen i forbindelse med Stockholm Furniture Fair og Stockholm Design Week den 4.–8. februar 2020.

Annonse

Mer Informasjon

Annonse

Nyeste artikler

Annonse
Annonse