menu
Annonse

Mindre fossil råvare med nytt Tarkett-gulv

Under Stockholm Furniture Fair vil Tarkett lansere et helt nytt vinylgulv som reduserer bruken av fossil råvare.

Chera Westman/ifi.no 28.12.2019 cloud_download

fullscreen
  • Akkurat som mange av Tarketts andre vinylgulv, kommer det nye produktet til å kunne materialgjenvinnes og bli til råvare i nye gulv.

    Foto: Tarkett

  • – Det nye gulvet, iD Revolution, er laget av gjenvunnet plast fra bilruter og biobasert plast, sier Dag Duberg.

    Foto: Tarkett

  • Det bioattribuerte etylenet består av x del biomasse og x del fossil råvare – det oppstår da en massebalanse, etter samme prinsipp som med grønn elektrisitet.

    Foto: Tarkett

Annonse
MASSEBALANSE:

Det bioattribuerte etylenet består av x del biomasse og x del fossil råvare – det oppstår da en massebalanse, etter samme prinsipp som grønn elektrisitet.
camera_alt (Tarkett)

Som første gulvprodusent lanserer Tarkett et homogent vinylgulv, kalt iQ Natural, som fremstilles av Biovyn, verldens første bioattribuerte etylen. I et samarbeid med den verdensledende vinylprodusenten Inovyn, brukes såkalt bioattribuert etylen, som er en fornybar råvare basert på biomasse til å lage PVC med 90 prosent mindre utslipp av drivhusgass.

Bioattribuert etylen lages i et produksjonssystem som bruker biomasse parallelt med fossil råvare. Av tekniske grunner blandes de to ulike råvarene i systemet, men den biobaserte delen «attribueres» (dedikeres bokføringsmessig) til et spesifikt sluttprodukt.

Det bioattribuerte etylenet består av x del biomasse og x del fossil råvare – det oppstår da en massebalanse, etter samme prinsipp som grønn elektrisitet. Her sertifiserer/allokerer man en del av elektrisiteten som «grønn» da vind og vannkraft brukes til strømproduksjon. Men siden all elektrisitet går ut på samme kabel, så vi vet ikke hvor den grønne blir av. 

 

Lanseres i februar

HOLDBAR:

– Vi bidrar til redusert bruk av fossil råvare, sier Dag Duberg hos Tarkett.
camera_alt (Tarkett)

– Ved å erstatte dagens vinyl med Biovyn i vårt nye gulv, bidrar vi til redusert bruk av fossil råvare. Dette, sammen med vårt arbeid for sirkulær omstilling, er et viktig steg i vår innsats med å møte de økende klimautfordringene, sier Dag Duberg, Nordic Sustainability Manager i Tarkett.

Akkurat som mange av Tarketts andre vinylgulv, kommer det nye produktet til å kunne materialgjenvinnes og bli til råvare i nye gulv. Tarkett vil presentere den nye gulvkolleksjonen i forbindelse med Stockholm Furniture Fair og Stockholm Design Week den 4.–8. februar 2020.

Annonse

Mer Informasjon

Annonse

Nyeste artikler

Annonse
Annonse