Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder

Foto: Jonas Ingstad/Rørkjøp

Drømmebad med spa-følelse

Da baderommet i huset var modent for en oppussing, fant huseieren ut at det var best med totalrenovering. Det lite funksjonelle badet gjennomgikk en forvandling.

ifi.no

ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da huset ble bygget i år 2000, var det ikke planlagt dusjmulighet i baderommet i 2. etasje. Badet hadde derimot et tofagsvindu, takvindu, smårutete fliser på gulv og vegg, og et plasskrevende hjørnebadekar. Dusjen ble i siste liten plassert i en nisje like ved døren.

Etter 19 år var tiden moden for en oppgradering, og huseierne fant fort ut at for å få det badet de ønsket seg, var det nødvendig å bygge om baderommet totalt.

– Nå har vi endret planløsningen, som aldri var optimal. Vi har satt inn ytterligere ett takvindu i skråtaket, og halvert størrelsen på det store vinduet. Det gjorde at vi kunne flytte på dusjen, sier huseier Kristin Austad Johansson.

Se flere bilder
DETALJER:

Foto: Jonas Ingstad/Rørkjøp

De to tynne og dekorative håndkletørkerne er praktiske og tørker fire store badehåndklær. Samtidig unngår du stygge knagger på veggen og slipper å borre hull i fliser og membran.

Tok hele jobben

Hun valgte en lokal rørlegger med lang erfaring og nødvendig kompetanse. Romerike bad, som inngår i den landsomfattende kjeden Rørkjøp, tok ansvar for hele rehabiliteringen og samordnet alle håndverksgrupper – elektrikere, rørleggere, flisleggere og tømrere – og bygget badet etter våtromsnormen.

– Etter en befaring med Romerike Bad, ga planløsningen seg selv. Nå har vi fått spa-følelsen som vi var ute etter, sier hun.

 – Det flommer av deilig lys i baderommet nå. Det oppleves som et lyst rom, og det ekstra takvinduet gjør at rommet føles mer åpent.

 

Se flere bilder
GOD BENKEPLASS:

Foto: Jonas Ingstad/Rørkjøp

I det store servantskapet hadde det vært plass til to servanter, men huseieren ville heller ha mer plass til tingene sine. Den store benkeplaten brukes både til oppbevaring av ting, og for dekorasjoner.

Aktiv influencer

Den interiørinteresserte huseieren, som også driver instagramkontoen @kristin.aj, hadde mange idéer og tanker om drømmebadet, og fikk god hjelp fra Romerike Bad, som er en av Rørkjøps 400 rørleggerbedrifter i Norge.

– Det er så utrolig mange valg du skal ta på et bad. Hos Romerike Bad fant vi en solid og god partner, og fikk alle produktene vi ville ha fra ett og samme sted, sier hun.

Se flere bilder
BAD MED UTSIKT:

Foto: Jonas Ingstad/Rørkjøp

Alle kraner er i matt, sort utførelse, og badekaret er dypt og smalt og plassert under takvinduene slik at du kan se himmelen mens du bader. Med lyst skråtak og lysegrå vegger vil fargene på badet stå seg godt i mange år.

Kvalitet varer

Teknologien og produktutviklingen har tatt store skritt siden det opprinnelige badet ble bygd. Nå valgte huseieren skjult røropplegg, rennesluk felt inn i gulvflisen, og en praktisk nisje i dusjen for oppbevaring av sjampoflasker. Nisjen har også integrert LED-lys.

– Alle kraner og rør er bygget inn. Sluk er aldri fine, men dette er felt inn i en flis, slik at den nesten ikke synes, sier Kristin Austad Johansson.

Istedenfor å bruke hjørnelister i flislagte ytterhjørner, er kantene fuget og pent avrundet. Servantskapet har brede skuffer med smart innredning, innlagt lys og stikkontakter. Istedenfor to servanter, valgte Kristin én servant med stor benkeplate for oppbevaring. Også det runde speilet har integrert lys.

– God belysning som kan dimmes er utrolig viktig for den rette spa-følelsen! Vi ønsket et bad som skal vare i minst 20 år fremover. Det krever god varighet og kvalitet i både materialer og håndverk, avslutter huseieren.

Se flere bilder
DUSJER I LUKSUS:

Foto: Jonas Ingstad/Rørkjøp

Etter nøye overveielse valgte huseieren store fliser. Dusjen er like bred som en flis, og dusjveggen går helt opp til taket. I ytterveggen er det bygget en praktisk nisje for oppbevaring av remedier familien trenger, og denne har integrert LED-lys med dimmer.

Se flere bilder
SPA-FØLELSE:

Foto: Jonas Ingstad/Rørkjøp

Vegger og gulv er kledd med samme flis, en 90 x 90 centimeter stor flis med matt marmorert, lys grå overflate. Store fliser med få og smale fuger gir et rolig uttrykk. Alle rør er lagt inn i veggene, og dusjveggen er laget av kvalitetsglass.

Baderom i enebolig, Jessheim

Sted: Jessheim

Ferdigstilt: 2019

Entreprenør: Rørkjøp, ved Romerike Bad AS

 

Fugeskum i mindre emballasje
Produktaktuelt

Fugeskum i mindre emballasje

Fugeskummet Sika Boom-157 All Seasons kommer nå i en ny, liten forpakning: 250 ml. Sika Boom-157 All Seasons er et selvekspanderende polyuretanskum som kan brukes året rundt –...

En helt naturlig maling
Produktaktuelt

En helt naturlig maling

Med Wibo Natura inngår du en pakt med planeten. Malingen er utviklet med naturen i tankene og er en linoljeemulsjon, fri for mikroplast og konserveringsstoffer, og er et naturlig...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.