FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
VINYL:

Foto: Tarkett

Muligheter med vinyl

Vinyl er et av de mest brukte plastmaterialene i verden. Det er et allsidig materiale, som finnes i ulike modeller med ulike egenskaper.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Kategorier

Teknisk
Dele
Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vinyl er den daglige benevnelsen for PVC – Poly Vinyl Chlorid. Råstoffene som brukes for å lage vinyler er koksalt (57 %) og fossil olje eller gass (43 %). Fra saltet lages biproduktene klor og lut. Klor brukes videre ved produksjonen, mens lut er et viktig råstoff for cellulose- og masseindustrien.

PVC er et kunststoff med egenskaper som gjør det velegnet til gulvbelegg. For å oppnå ønskede egenskaper tilsettes forskjellige stoffer gjennom prosessen, som stabilisator, mykgjører, fargestoffer og eventuelt fyllstoffer. Materialet brukes til alt fra ekstremt myke produkter som slanger og blodposer i helsevesenet, til harde produkter som vann- og kloakkrør.

Vinylgulv kan skreddersys til ulike formål, med for eksempel trinnlydsdempende, elektrostatisk ledende og sklihemmende egenskaper.

Gulvbelegg av vinyl er egnet på skoler, sykehus, kontorer, butikker, industrilokaler og i alle boligrom. Fordi vinylbelegg er vanntette og lett å renholde, er de også svært godt egnet til baderom, rengjøringsrom, storkjøkken, laboratorier og lignende. For våtrom er det egne produkter som tilfredsstiller kravene i Våtromsnormen.

I vinyler som er godkjent av gulvbransjen anvendes det utelukkende godkjente myknere i henhold til gjeldende regler og forskrifter. Ftalatfrie mykgjørere brukes i stor grad.

Se flere bilder

Foto:

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.