FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
PÅ BADET:

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Slår et slag for LVT i dusjen

På Tyrifjord Golfklubb skjer det spennende ting på badet. – Her legger vi fliser for fremtiden, sier John-Magne Pedersen hos Pergo.

Robert Walmann/ifi.no

Robert Walmann/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Butikksjefen i golfklubben er strålende fornøyd. Anna Crawford melder om svært tilfredse golfgjester.

− Ja, de skryter garderobene opp i skyene. Resultatet ble som natt og dag. Jeg ble også overrasket over hvor fort jobben gikk, sier hun.

Se flere bilder

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Tyrifjorden golfklubb

Unikt samarbeid

Jobben Crawford snakker om handler om et unikt samarbeid mellom Pergo, Mapei og Norfloor. Sammen har de fornyet golfgarderobene med LVT-fliser på både gulv og vegger. Pergo med sine vanntette vinylfliser. Mapei med sin sparkel og lim som tåler fuktighet. Limet er også er godkjent som membran. Norfloor stiller med sin ekspertise på å legge fliser.

Raskere og smartere

Garderobene var flislagt før oppussingen. Spørsmålet var hvordan rommene kunne pusses opp raskt med et varig resultat. Svaret ble å lime vinylflisene rett på de gamle keramiske flisene.

− Fordelene ved å gjøre det slik er mindre støv og søppel under montering. Dessuten går det raskere. Det betyr mye blant annet for hoteller som stadig pusser opp bad. De vil kunne ta i bruk rommene raskere. Med LVT-fliser blir også rommet varmere, og de tar opp trinnlyd, forteller Geir Sørensen hos Norfloor

Se flere bilder
RENT OG PENT:

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Før var dusjrommene flislagt med keramiske fliser. Veggene ble sparklet og nye vinylfliser ble limt fast. Vi har brukt flisleggere på jobben. De er vant til å se mønstre og hvordan elementene vil passe sammen, forteller Geir Sørensen hos Norfloor.

Flisleggere gjorde jobben

Han sørget også for å kurse et flisleggerfirma til å ta i bruk de nye materialene.

− Vi bruker flisleggere fordi de er vant til å se mønstre og hvordan elementene vil passe sammen. Flisleggeren har på mange måter lært et helt nytt fag – for de færreste flisleggere har erfaring med å skjære i vinyl, forteller han.

Samme vinylflis på vegg og gulv

Veggene ble sparklet før flisene ble limt fast i vegger og på gulv. Det er brukt samme type LVT-fliser på vegger og gulv i begge garderobene. På gulvet er det lagt på en primer for å forsterke sklisikkerheten, forteller teknisk sjef hos Pergo, Leif Johansen.

Sparer tid og penger

Pergos luksuriøse vinylfliser (LVT) er vanntette, og er dermed et ideelt valg for våtrom, bad og kjøkken.

− Jobben blir enklere når du bruker våre fliser. Du trenger heller ikke begrense deg til gulvet. Du kan skape et spennende interiør ved også å bruke dem på vegger. Skal du fornye gamle dusjer med for eksempel fliser, trenger du ikke fjerne dem. Her sparer du virkelig både tid og penger, forteller John-Magne Pedersen hos Pergo.

Se flere bilder
PERFEKT VALG:

Foto: Kristian Owren/ifi.no

John-Magne Pedersen hos Pergo er ikke i tvil om at suksessen vil fortsette. – Våre fliser er et perfekt valg for våtrom, bad og kjøkken. Å flislegge et rom slik vi har gjort her sparer kunden for tid og penger, sier han.

Suksessen fortsetter

Han har vært primus motor for å gjennomføre prosjektet på golfklubben.

− Jeg spiller golf her ofte og så behovet for oppussing. Derfor tok jeg kontakt med de andre aktørene for å gjennomføre et prøveprosjekt. Resultatet er blitt så vellykket at vi kommer til å gjøre flere prosjekter sammen, sier han.

Mer informasjon
Les mer
Vinnerlaget

Oppussingen av dusjrommene er utført av Pergo, Mapei og Norfloor. Pergo med sine vanntette vinylfliser. Mapei med sitt sparkel og lim som tåler fuktighet, og Norfloor med sin kompetanse på flislegging.

Mestergruppen overtar Wifa-kjeden
Bransjenytt

Mestergruppen overtar Wifa-kjeden

Fra og med i dag overtar Mestergruppen eierskapet til Wifa Farge og Interiørkjede AS. Det skriver Mestergruppen i en pressemelding. Wifa skal bestå som egen kjede, og får ny daglig...

Naturkombinasjoner på tapetet
Produktaktuelt

Naturkombinasjoner på tapetet

Med små, delikate blomster, store, eksotiske blader og klassiske ruter er tapetene i boken Natural Living som hentet fra naturen. Alle dekorer kan mikses og matches på en dekorativ...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.