menu
Annonse

Brannhemmende maling i proffutsalg

Teknos har inngått et samarbeid med MalProff om distribusjon av selskapets brannhemmende malingsystem.

Chera Westman/ifi.no 20.03.2020 cloud_download

fullscreen
  • MalProff fører nå et komplett sortiment med brannhemmende overflatebehandlinger for treverk ute og inne.

    Foto: Teknos

  • Teknos bistår med veiledning til bruk av produktene.

    Foto: Teknos

  • Foto:

Annonse
HØYT I TRE:

Mjøstårnet i Brumunddal er ett av de nyere eksemplene på moderne trehusarkitektur i mange etasjer. Her kreves brannhemmende behandling både i den bærende konstruksjonen og på fasaden.
camera_alt (Kristian Owren/ifi.no)

I takt med at treverk brukes i bærende konstruksjoner i stadig flere større bygg, øker etterspørselen etter malinger som hemmer eventuelle branntilløp.

– Vi har drevet med brannhemmende systemer i flere år, og har en branningeniør ansatt som utfører beregninger på konstruksjoner. Frem til nå har vi manglet overflateprodukter som møter kravene, sier Terje Langmoe, salgsdirektør i MalProff.

Godkjent system

TOPPSTRØK:

Den brannhemmende grunningen må beskyttes av en toppstrøksbehandling. I konseptet inngår malinger både for utendørs og innendørs bruk.
camera_alt (Teknos)

Nå har MalProff tegnet en avtale med Teknos om distribusjon av malingprodusentens system med brannhemmende grunninger og toppstrøk. I systemet som gjøres tilgjengelig for kjedens proffkunder, inngår alle produktene som benyttes for å lage et godkjent system; med grunningen Teknosafe, og toppstrøksbehandlingene Nordica Eco og Biora for henholdsvis utendørs og innendørs bruk på treverk. Systemene går under navnene Teknos FR Facade, Teknos FR Panel.

Dersom en brann skulle oppstå sveller grunningen Teknosafe opp, og danner et isolerende skumlag som forsinker brannspredningen i 20-30 minutter, slik at folk rekker å rømme bygget. Denne typen brannmaling er avhengig av å ha et beskyttende toppstrøk over slik at dens egenskaper ikke svekkes.

– For at konstruksjonen skal få et godkjent brannhemmende sjikt må man bruke grunning og toppstrøk fra samme system, sier Flemming Heiberg hos Teknos.

Les også

Her kommer Teknos!

Hjelper maleren

VEILEDNING:

Teknos bistår med veiledning til bruk av produktene.
camera_alt (Teknos)

Det er også viktig at produktene påføres i riktig tykkelse, og her kan branningeniøren hos MalProff hjelpe håndverkeren med beregninger for konkrete prosjekter. Teknos kan også bistå malere med teknisk kompetanse ved bruk av produktene.

– Vi har hatt en fin utvikling på brannhemmende produkter. Nå ser vi et økt behov og har derfor tatt inn Teknos som har bra kompetanse innenfor denne teknologien, sier Langmoe.

– Nå er det opp til oss å bevise at vi klarer å lage god etterspørsel på våre produkter. Det kan åpne veien for at flere av Teknos' malinger kommer inn i sortimentet hos proffkjeden, sier Flemming Heiberg.

Annonse

Mer Informasjon

Brannhemmende malingsystem

Teknos FR Facade er et dekkende brannhemmende malingssystem for treverk ute. Teknos FR Panel er et fargeløst og dekkende brannhemmende malingssystem for innvendig bruk.

Disse produktsystemene gir en unik mulighet for å bruke tre der dette tidligere ikke har vært mulig på grunn av brannsikkerhetshensyn. Bruk av brannhemmende malingsystemer gir en arkitektonisk frihet og gjør det mulig å bruke treverk i urbane områder og i høye bygninger.

Annonse
Annonse
Annonse