Brannhemmende maling i proffutsalg

Teknos har inngått et samarbeid med MalProff om distribusjon av selskapets brannhemmende malingsystem.

Av Chera Westman/ifi.no  |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Brannhemmende maling i proffutsalg

Foto: Teknos

I takt med at treverk brukes i bærende konstruksjoner i stadig flere større bygg, øker etterspørselen etter malinger som hemmer eventuelle branntilløp.

– Vi har drevet med brannhemmende systemer i flere år, og har en branningeniør ansatt som utfører beregninger på konstruksjoner. Frem til nå har vi manglet overflateprodukter som møter kravene, sier Terje Langmoe, salgsdirektør i MalProff.

Dele på Pinterest HØYT I TRE:

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Mjøstårnet i Brumunddal er ett av de nyere eksemplene på moderne trehusarkitektur i mange etasjer. Her kreves brannhemmende behandling både i den bærende konstruksjonen og på fasaden.

Godkjent system

Dele på Pinterest TOPPSTRØK:

Foto: Teknos

Den brannhemmende grunningen må beskyttes av en toppstrøksbehandling. I konseptet inngår malinger både for utendørs og innendørs bruk.

Nå har MalProff tegnet en avtale med Teknos om distribusjon av malingprodusentens system med brannhemmende grunninger og toppstrøk. I systemet som gjøres tilgjengelig for kjedens proffkunder, inngår alle produktene som benyttes for å lage et godkjent system; med grunningen Teknosafe, og toppstrøksbehandlingene Nordica Eco og Biora for henholdsvis utendørs og innendørs bruk på treverk. Systemene går under navnene Teknos FR Facade, Teknos FR Panel.

Dersom en brann skulle oppstå sveller grunningen Teknosafe opp, og danner et isolerende skumlag som forsinker brannspredningen i 20-30 minutter, slik at folk rekker å rømme bygget. Denne typen brannmaling er avhengig av å ha et beskyttende toppstrøk over slik at dens egenskaper ikke svekkes.

– For at konstruksjonen skal få et godkjent brannhemmende sjikt må man bruke grunning og toppstrøk fra samme system, sier Flemming Heiberg hos Teknos.

Les også

Her kommer Teknos!

Hjelper maleren

Dele på Pinterest VEILEDNING:

Foto: Teknos

Teknos bistår med veiledning til bruk av produktene.

Det er også viktig at produktene påføres i riktig tykkelse, og her kan branningeniøren hos MalProff hjelpe håndverkeren med beregninger for konkrete prosjekter. Teknos kan også bistå malere med teknisk kompetanse ved bruk av produktene.

– Vi har hatt en fin utvikling på brannhemmende produkter. Nå ser vi et økt behov og har derfor tatt inn Teknos som har bra kompetanse innenfor denne teknologien, sier Langmoe.

– Nå er det opp til oss å bevise at vi klarer å lage god etterspørsel på våre produkter. Det kan åpne veien for at flere av Teknos' malinger kommer inn i sortimentet hos proffkjeden, sier Flemming Heiberg.

Mer Informasjon

Brannhemmende malingsystem

Teknos FR Facade er et dekkende brannhemmende malingssystem for treverk ute. Teknos FR Panel er et fargeløst og dekkende brannhemmende malingssystem for innvendig bruk.

Disse produktsystemene gir en unik mulighet for å bruke tre der dette tidligere ikke har vært mulig på grunn av brannsikkerhetshensyn. Bruk av brannhemmende malingsystemer gir en arkitektonisk frihet og gjør det mulig å bruke treverk i urbane områder og i høye bygninger.

LES OGSÅ
SISTE ARTIKLER
Flere artikler
 
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert!

Fargemagasinet har jevnlig nye artikler og en gang i uken sender vi ut nyhetsbrev med våre siste artikler. Registrer deg her for å abonnere på vårt nyhetsbrev.

Obligatorisk felt