Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
ALLE OVERFLATER:

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Mjøstårnet: Her er verdens høyeste trehus!

Mjøstårnet er blitt en internasjonal turistmagnet. Det synes ikke Mikkel Larsen er det minste rart. – Dette bygget viser at det går an å bygge kortreist, sier han.

Robert Walmann/ifi.no

Robert Walmann/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For byggherre og investor Arthur Buchardt ønsket å vise nettopp det: At det er mulig å bygge bærekraftig og kortreist i Norge. Derfor tok han i bruk den lokale skogen i Ringsaker som bidragsyter til sitt nyeste signalbygg i hjembygda.

Se flere bilder
ALT I TRE:

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Restauranten i første etasje er allerede blitt en turistmagnet. Her er det treverk overalt og god utsikt over Mjøsa.

Lokale råvarer

All tømmeret er sagd i Ringsaker. Limtreet, gulv – og veggelementene er også produsert i Ringsaker. Selv malere og gulvleggere er hentet fra distriktet. Mikkel Larsen er nestleder hos Løten Malerverksted. Han har hatt selskapets prosjektlederjobb med å få det 85,4 meter høye bygget ferdig i tide.

Han forteller at Løten Malerverksted har stått for behandlingen av alle overflater og synlig trekonstruksjoner i det 18. etasjer høye byggverket som blant annet huser et hotell, restaurant, næringsbygg og leiligheter. I bygget ved siden av er det satt opp en svømmehall.

Vi har vært rundt 20 mann her på det meste. Jobben tok halvannet år og vi leverte til slutt et perfekt resultat, sier han.

Se flere bilder
NATURLIG INNGANG:

Foto: Kristian Owren/ifi.no

I resepsjonen til den tilhørende svømmehallen finner vi det samme naturlige utrykket som i Mjøstårnet. Her ligger blant annet kermaiske fliser som ser ut som parkett.

Olje for gulv og massivtre

Larsen forteller at de blant annet har brukt sparkel fra Jotun og Flügger, samt en del akrylmaling.

− Alle heis og trappesjakter er også i massivtre. Derfor har vi brukt store mengder brannmaling fra Teknos rundt i hele bygget. Ellers har vi behandlet søyler i kontorarealer med TreStjerner Gulvolje fra Scanox AS. Den oljen er også brukt på synlig treverk i svømmehallen. Denne oljen beskytter, og hindrer gulning. Oljen er i tillegg diffusjonsåpen og kan blandes i mange farger. Den er enkel å påføre og meget slitesterk, forteller Larsen.

Se flere bilder
OLJE PÅ TRE:

Foto: Kristian Owren/ifi.no

I den tilhørende svømmehallen har Løten Malerverksted brukt TreStjerner Gulvolje fra Scanox AS på alt synlig treverk. – Den oljen er også brukt på alle søyler i kontorarealet inne i Mjøstårnet. – Fordi den beskytter og gjør vedlikeholdsarbeidet enkelt, sier malermesteren fra Løten.

Se flere bilder
ALLE OVERFLATER:

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Trappen er designet, produsert og installert av Risa Meyer AS (www.risameyer.com). Mikkel Larsen fra Løten Malerverksted forteller at de har behandlet alle overflater og synlige trekonstruksjoner i det 18. etasjer høye trehuset i Brumunddal.

Blåser på toppene

På toppen av trehuset har Mikkels mannskap behandlet pergolaen med Butinox Oljebeis fra Scanox AS.

− Det ble en luftig dag på jobb, men gutta våre liker seg i høyden, sier han.

På gulvene i det høye huset har Løten Malerverksted lagt belegg («Granitt») fra Tarkett og tepper fra Ege. Det er også lagt linoleum fra Forbo og teppefliser fra Modulyss.

− Gulvene må tåle mye trafikk fra hotellgjester, konferansegjester, fastboende og turister. Det var viktig å få gulv som både er vakre og praktiske, forteller han.

Se flere bilder
GODE GULV:

Foto: Kristian Owren/ifi.no

På gulvene i det høye huset er det lagt belegg fra Tarkett og tepper fra Ege. – Det er også lagt linoleum fra Forbo og teppefliser fra Modulyss, forteller Larsen.

MJØSTÅRNET

Sted: Brumunddal

Prosjekttype: Hotell, kontorer, leiligheter og badeanlegg

Bruttoareal: 16 000 kvadratmeter

Totalenterprise: ca 500 millioner kroner eks. mva.

Byggherre: AB Invest

Totalentrepenør: HENT

Arkitekt: Voll Arkitekter

Landskapsarkitekt: Selberg arkitekter

Maler: Løten Malerverksted

Trapp: Trappen er designet, produsert og installert av Risa Meyer AS (www.risameyer.com)

Fugeskum i mindre emballasje
Produktaktuelt

Fugeskum i mindre emballasje

Fugeskummet Sika Boom-157 All Seasons kommer nå i en ny, liten forpakning: 250 ml. Sika Boom-157 All Seasons er et selvekspanderende polyuretanskum som kan brukes året rundt –...

En helt naturlig maling
Produktaktuelt

En helt naturlig maling

Med Wibo Natura inngår du en pakt med planeten. Malingen er utviklet med naturen i tankene og er en linoljeemulsjon, fri for mikroplast og konserveringsstoffer, og er et naturlig...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.