Fargemagasinet logo
Se flere bilder
FR årets farge 2021-HIMMELKYSS-Foto-Fargerike-PerErikJger-Styling-SivBrenne.jpg

Foto: Per Erik Jæger/Fargerike. Styling: Siv Brenne

Årets Farge 2021 fra Fargerike heter Himmelkyss

Fargerike har kikket mot himmelen og hentet inspirasjon til årets farge for 2021. I overgangen mellom natt og dag har de fanget en mild og rolig rosanyanse, og døpt den Himmelkyss.

Bjørg Owren/ifi.no

Bjørg Owren/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kreativ leder i Fargerike Tale Olivia Henningsen presenterte Himmelkyss, sammen med hel palett himmelfarger, under lanseringen av årets farge 2021, i dag. Lanseringen skjedde digitalt, og hun mener dette er farger som vil gjøre oss godt i den tiden vi er inne i nå.

– Vi har sett mot himmelen og hentet ned en vakker og varm fargepalett. Under vår felles himmel deler vi følelsen av å være omsluttet av noe uendelig vakkert og trygt i en urolig hverdag. Vi har latt oss begeistre og berøre i en tid hvor man ikke kan ta på hverandre. Ta imot et kyss likevel. Et kyss av farge som vekker deg til en ny dag og ønsker deg en riktig god natt, sier hun.

Se flere bilder
Fargeprøve Himmelkyss Fargerike

Foto: Fargerike

HIMMELKYSS: Den ble beskrevet som fløyel, deilig og dempet. Nøytral og rolig under lanseringen. Og kanskje Årets Farge vil oppleves som en god klem i disse koronatider. Foruten navnet Himmelkyss bærer den koden FR2160.

Syv nye farger

– Fargene solen skaper fascinerer og betar oss. Vi lar oss fengsle av øyeblikkene når himmelen forsiktig rødmer og når den kraftfullt står i brann. Himmelen følger tiden vi lever i, og er i stadig forandring. Tale maler bilder fram med ord.

Fargerike har fanget to av døgnets øyeblikk; rett før solen står opp og når den forsvinner bak horisonten. Det er sarte og spinkle farger om morgenen og kraftige og vitale på kvelden. Den fargen som utpekte seg både tidlig morgen og sent på kvelden, fikk navnet Himmelkyss. I tillegg til denne fanget de seks andre farger, og laget en palett med syv nye farger.

Se flere bilder
Soverom med dus rosa vegger fra Fargerike

Foto: Per Erik Jæger/Fargerike. Styling: Siv Brenne.

BEROLIGENDE: Lette, beroligende farger som reflekterer lyset og bevarer dagen lenger. Supplert med lyse, naturlige materialer og speil, fremhever de en behagelig og skandinavisk stil.        

Nytt fargekart

Fargene presenteres i et nytt fargekart, som er å få i Fargerikes butikker fra i dag. Her er stemningene fra solen, som kysser den mørke himmelen, gjenskapt i ulike interiør. Kartet er fullt av inspirerende bilder og ideer til hvordan fargene kan brukes i stue, soverom, kjøkken og andre rom.

Disse fargene passer i alle typer rom. Finn din favoritt og jobb ut fra den, tipser den kreative lederen.

Se flere bilder
Kjøkken malt i asiatisk inspirerte farger fra Fargerike. Årets farge 2021.

Foto: Per Erik Jæger/Fargerike. Styling: Siv Brenne.

EKSOTISKE ASIA: Her er det modige farger og stramme former i vakkert skyggespill. Klare, grafiske skiller, kontrollerte penselstrøk og detaljer opp mot det minimalistiske.        

Farger vi trenger

Henningsen peker på at hvilke farger vi like å omgi oss med påvirkes av tiden vi lever i.

farger som skaper ro, og farger som gir energi. Her er også inspirasjon fra alle verdens kontinenter. For selv om vi er hjemme og verden er snudd på hodet, håper hun vi vil la oss inspirere til å gjøre noe nytt.

– Vi må glede oss over de nære tingene og gjøre endringer der vi kan. Og det er mye glede i nye farger, tipser hun.

Se flere bilder
Soverom malt i svale farger og Årets Farge 2021 fra Fargerike

Foto: Per Erik Jæger/Fargerike. Styling: Siv Brenne.

MØTE I ANTARKTIS: Fra iståken i Antarktis er det hentet hvite, grå og rosa nyanser ton i ton. De akkompagneres av en deilig aksentfarge og noen mørke detaljer, slik som de fremstår gjennom himmelens dugg.      


Se flere bilder
Stue malt med solvarme farger fra Fargerike. Årets farge 2021.

Foto: Per Erik Jæger/Fargerike. Styling: Siv Brenne.

BRENNENDE SOL: Her møtes urbefolkningens fantastiske kunsthåndverk i samspill med et ungt folks lekenhet. Støvete og brente jordfarger med klare, etniske innslag – vellykket blandet med rene, lyse flater.

Mer informasjon
Les mer
TRADISJON MED ÅRETS FARGE

Det har blitt en tradisjon at Fargerike lanserer Årets Farge for neste år, når høstmørket siger på og vi kjenner behovet for forandring. Kreativ leder Tale Olivia Henningsen er ansvarlig for prosjektet. Sammen med sitt team tråler hun trendrapporter og interiørmesser. Fargene de jobber med gjenspeiler tendenser de ser over hele verden, men hovedmålet er å finne den norske fargen.

Se flere bilder
Tale Olivia Henningsen, kreativ leder i Fargerike

Foto: Fargerike

Tale Olivia Henningsen er kreativ leder i Fargerike og ansvarlig for Årets Farge.

OM FARGERIKE

Fargerike har 101 butikker over hele landet, og er med det Norges største fargehandel. Kjeden omsetter for ca 1,8 milliarder kroner og er 100% eid av Malorama AS.

Jordan vet hvordan
Bransjenytt

Jordan vet hvordan

I samarbeid med Jernia, Fargerike, Obs Bygg og Montér, har Jordan kommet opp med Jordan-initiativet. Det har som formål å gi noe tilbake til samfunnet ved å pusse opp et verdig lokale...

Lekne vegger
Produktaktuelt

Lekne vegger

Med maksimalisme, farger, planter og dyr i skjønn forening, er Omexcos tapetkolleksjon, Birds of paradise, en måte å booste humøret på og drømme seg bort til paradis. Her kan interiøret...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.