FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
LYS OG ROLIG:

Foto: Elna Høyer-Dahl/ifi.no

Trend 2020: Den lyse stilen blir koseligere

Hva vi definerer som et lyst og hyggelig interiør, endrer seg. For noen år siden var hvite vegger og lyse gulv svaret. I følge IFIs Trendforum går vi nå mot flere farger, mer tekstiler og større variasjon i materialer for å få den rette atmosfæren.

Bjørg Owren/ifi.no

Bjørg Owren/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

«Lyst og rolig» var et av temaene IFIs Trendforum diskuterte, og etter endt workshop presenterte deltagerne et moodboard preget av lyst, harmonisk og balansert mangfold. Og de poengterte at hensynet til natur og bærekraft er et selvfølgelig bakteppe.

Dette er farger og materialer for et rolige miljø, det er behagelig, uten noe som stikker fram og krever mye oppmerksomhet, bare lutter harmoni. Atmosfæren er lys, rolig og mild. Men uttrykket har større tyngde enn hva vi har vært vant til i de lyse og luftige miljøene fram til nå. Helheten virker lunere, mer personlig og som en trygg lun favn.

Basisfargene er hentet fra den varme delen av fargesirkelen. De er gjennomgående lyse og fint avstemte nyanser i rosa og beige. Hvitt og grått er viktige mellomfarger, og gir luft til paletten.

Aksentfargene er hentet fra den kalde delen av fargesirkelen, og små innslag av grønt, blågrønt og blått gir helheten et friskt pust.

Fargene klinger fint sammen med lyst treverk. Møbler og mønster med runde organiske former forsteker det rolige og milde uttrykket. Myke og taktile naturmaterialer dominerer.

Se flere bilder
LETT PALETT:

Foto: Elna Høyer-Dahl/ifi.no

Den lyse og rolige paletten trenger også noen små innslag av aksentfarger for å ikke gro igjen. Det lilla tapetet (Casamance fra kolleksjonen Samarcande til Green Apple) lager kontraster sammen med litt rødmaling og det grønne teppet Jacaranda fra INTAG. De rolige, lyse fargene er her vist med lys strukturtapet (Thibaut fra kolleksjonen Biscayne) og lys fiskebeinsparkett (Segno fra Tarkett). Blomstertapetet i bakgrunnen (Dawn) og tapetet med rosa mønster (Grace) er fra Borges kolleksjon Graceful Stories og passer fint inn i paletten.

Viktige kontraster

Men alt med måte; for å unngå at det blir for lunt og koselig er det viktig med kontraster. Tapet og tekstiler med svake mønstringer, innslag av glass eller andre harde materialer er gode virkemidler til å løsne litt på det varme grepet.

Når målet er å skape et rolig uttrykk, bør vi unngå sterke fargekontraster. I denne konteksten vil sterke kulørtoner på store flater rote til, og ødelegge harmonien.

Se flere bilder
PALETT:

Foto: Elna Høyer-Dahl (ill.)

Basisfargene er hentet fra den varme delen av fargesirkelen, med hovedvekt på rosanyanser og beige. Mellomfarger er hvitt og grått. De gir luft til paletten. Mens aksentene er hentet fra den kjølige delen med innslag av grønt, blått og blågrønt.

Se flere bilder

Foto: Elna Høyer-Dahl (ill.)

Se flere bilder

Foto: Elna Høyer-Dahl/ifi.no (ill.)

Se flere bilder
KOSELIG TREND:

Foto: Butinox

Ulike varianter av rosa vinner fram som basisfarge hos stadig fler. Her er veggene malt i fargen Dus fra Butinox Interiør. En dus, men likevel tydelig nyanse.

Gulv er et stort møbelet

Lys eikeparkett lagt i fiskebein- eller annet mønster tar naturen inn som en behagelig kontrast til slette flater. Andre gulvmaterialer i lyse varme toner, gjerne med svake mønstringer vil også gli fint inn i denne paletten.

Se flere bilder
LUNT MED TEPPE:

Foto: Inhouse Group

Det sandfargede teppet i sofaen, gulvteppet med lubben luv og rolig mønster, samt grønne planter gir den hvite stuen en hyggelig og innbydende atmosfære.

IFIs TRENDPANEL
  • Ledes av ifi.no, med kreativ leder Bjørg Owren i spissen.
  • Består av innkjøpere, produkt- og markedsansvarlige fra sentrale leverandører til det norske markedet.
  • Samles til årlig workshop for å diskutere hva som rører seg i norsk interiørmote og hva som vil prege det moderne interiøret framover.

 

Slik har trendpanelet kommet frem til palettene:

Utgangspunktet for IFIs Trendforum er at ulike personligheter har ulike preferanser for stil og farge og dermed ulikt utgangspunkt for hva en vil trives med. I dette Trendforumet tok vi utgangspunkt i aksene lyst/mørkt og rolig/livlig. Det var ikke mange stikkordene som skulle til før det ble tegnet tydelige personligheter, og til hver type ble det valgt farger og materialer med egenskaper som harmonerte. Dette er ikke ment som noen fasit for «riktig og galt», men som inspirasjon og et startpunkt for jakten på egen stil. 

NØKKELORD

Lyst, varme farger, lyst tre og andre naturmaterialer som sisal, bambus, jute, terrazzo, stein, marmor, lin, ull og bomull i ulike kvaliteter. Lite fargekontrast, mer kontrast: fint/grovt, lett/tungt, matt/blankt, mykt/fast

Gode arbeidsforhold sikrer gode hjem
Bransjenytt

Gode arbeidsforhold sikrer gode hjem

Søndag 28. april markeres den internasjonale arbeidsmiljødagen. – Ved å prioritere mennesket gjennom hele prosessen, fra fabrikk til ferdig hjem, med gode arbeidsforhold og trygge produkter,...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.