menu
Annonse

Vinylretur over hele landet hos MalProff

Nå kan håndverkere over hele landet gjenbruke installasjonsspill av vinylbelegg, og derved redusere avfallsmengden og bli mer miljøbevisste. MalProff har signert landsdekkende ReStart-avtale med Tarkett.

Chera Westman/ifi.no 23.04.2020 cloud_download

fullscreen
 • LOKALE GJENBRUKSBUR: Ved alle Mal Proff-butikker i landet plasseres utstyr for retur av vinylbelegg.

  Foto: Tarkett

 • MÅLBARE RESULTATER: – ReStart er et konkret, organisert og målbart miljøtiltak, sier Espen Josten Teknisk sjef i Tarkett AS.

  Foto: Tarkett

 • MINDRE CO2: Gjennom ReStart ble det i 2019 samlet inn 466 tonn vinylbelegg. Dette som reduserte bruken av jomfruelige råvarer, og førte til lavere CO2-utslipp fra produksjonen.

  Foto: Tarkett

 • GJENBRUKSAVTALE: Samarbeidet mellom Tarkett og Mal Proff om vinylretur gjør at håndverkere over hele landet kan blir mer miljøbevisste.

  Foto: Tarkett, Mal Proff

Annonse
avtale for håndverkere

GJENBRUKSAVTALE: Samarbeidet mellom Tarkett og Mal Proff om vinylretur, gjør at håndverkere over hele landet kan blir mer miljøbevisste.
camera_alt (Tarkett, Mal Proff)

Takket være en nylig signert avtale mellom gulvleverandøren Tarkett AS og Mal Proff, får håndverkere over hele landet mulighet til å levere installasjonsspill av vinylbelegg til gjenbruk, istedenfor å frakte det bort som søppel.

Gjennom ReStart-programmet ble det i 2019 samlet inn 466 tonn installasjonsavfall til Tarkett i Norden. Av dette ble om lag 350 tonn klargjort som nytt råmateriale i produksjon av over 115 000 kvadratmeter nye gulv. Gjenbruksmaterialet førte til et minket behov av jomfruelige råvarer, og reduserte CO2-utslippene fra produksjonen med 700 tonn. 

Miljøbesparing i hele landet

lavere co2-utslipp

MINDRE CO2: Gjennom ReStart ble det i 2019 samlet inn 466 tonn vinylbelegg. Dette som reduserte bruken av jomfruelige råvarer, og førte til lavere CO2-utslipp fra produksjonen.
camera_alt (Tarkett)

Med den landsdekkende avtalen mellom Tarkett og Mal Proff, som er Norges største proffkjede for overflateprodukter, kan avfallsmengden reduseres og materialreturen økes ytterligere. Mal Proff plasserer nå ut bur for kildesortering av kapp og belegg ved alle butikker, fra fra Tromsø i nord, til Kristiansand i sør, slik at det er enkelt for håndverkeren å gjenvinne vinyl lokalt.

– Mal Proff-kjeden jobber for bærekraftige løsninger. Vi har et ansvar på lik linje med alle andre aktører om å være mer miljøbevisste, og derfor ønsker vi å legge til rette gjennom gode og ryddige ordninger i butikkene, sier driftssjef Arild Godal i Mal Proff. 

Konkret og målbart

bra for miljøet

MÅLBARE RESULTATER: – ReStart er et konkret, organisert og målbart miljøtiltak, sier Espen Josten Teknisk sjef i Tarkett AS. 
camera_alt (Tarkett)

– ReStart er et konkret, organisert og målbart miljøtiltak, og vi i Tarkett er veldig glade for avtalen som nå er inngått med Mal Proff, sier Espen Josten Teknisk sjef i Tarkett AS.

– Vinylgulv er godt egnet for materialgjenvinning. Det resirkulerte materialet har like høy kvalitet som vinyl produsert fra jomfruelige materialer, sier Josten.

Annonse

Mer Informasjon

Annonse

Nyeste artikler

Annonse
Annonse