Tarkett får to gjeve designpriser

To produkter fra Tarkett belønnes med den internasjonalt erkjente designutmerkelsen Red Dot Award. Det homogene vinylgulvet iQ Surface og teppekolleksjonen Futurity fra DESSO, får begge utmerkelsen for sine designkvaliteter.

Av Chera Westman/ifi.no  |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Tarkett får to gjeve designpriser

Foto: Chera Westman/ifi.no

«Red Dot Award» er en utmerkelse som henger høyt i store deler av verden. Prisen deles ut til produkter innen en lang rekke kategorier, og i år var over 6 500 produkter nominert til de forskjellige utmerkelsene.  Gulvprodusenten Tarkett ble i år belønnet med to priser.

– Dette er gøy, vi er veldig stolte. Kolleksjonene gir arkitekter rom for design og kreative prosesser, samtidig som kolleksjonene ivaretar Tarketts fokus på bærekraft, sier Linn Hagtvedt hos Tarkett.

Dele på Pinterest fin pris

Foto: Red Dot Award

UTMERKELSE: «Red Dot Award» er en utmerkelse som henger høyt i store deler av verden.

Kle rommet med belegg

Tarketts homogene vinylkolleksjon iQ Surface får utmerkelsen for enestående designkvalitet. Kolleksjonen er produsert i Sverige og er et vinylbelegg med mønster inspirert av klassiske terrazzogulv. Kolleksjonen er utarbeidet av Tarkett i samarbeid med Note Design Studio, og er sammensatt av fem ulike fargetema som alle kan kombineres med hverandre.

– Et grenseløst landskap med uttrykksfulle farger som styrker designen like mye som den fanger oppmerksomheten til sluttbrukeren, skriver juryen i sin motivering.

iQ Surface ble opprettet for å «kle rommet» og kan brukes på både gulv, vegger og møbler. Spill, avkapp fra installasjon, og rivingsmateriale kan gjenvinnes i produksjon av nye generasjoner iQ-gulv.

Kolleksjonen ble lansert under møbelmessen i Milano våren 2019.

Dele på Pinterest mange nominerte

Foto: Tarkett

GJENNOM NÅLØYET: Tarkett iQ Surface var et av de over 6 500 av de nominerte bidragene som vant utmerkelsen Red Dot Award for fremragende design.

Gjenbruksfliser

Teppefliskolleksjonen Futurity fra Tarkett-selskapet DESSO er enda ikke lansert i Norge, men får også en Red Dot-utmerkelse for enestående designkvaliteter. Prisen deles ut innen den nye metakategorien «Innovative Products».

Futurity er laget fra gjenvunnet tekstilfibre, og er et resultat av Tarketts engasjement for gjenbruk. Kolleksjonen har et tilfeldig utseende, med fargekombinasjoner som er inspirert av pressede hauger med resirkulert garn, akkurat slik de ser ut når garnet gjenvinnes ved anlegget i Nederland.

– Inspirert av resirkulerte råvarer og en hyllest til vår vakre jordklode og dens dyrebare ressurser, inviterer Futurity råvarer til å snakke for seg selv, noe som illustrerer Tarketts engasjement for miljøbevissthet, skriver juryen i motiveringen.

Futurity er i utgangspunktet en teppeflis, men enkelte design er også tilgjengelig som banevare. Produktet er tilgjengelig fra og med august 2020.

Dele på Pinterest gjenbruksgarn

Foto: Tarkett-DESSO

NY KATEGORI: Teppefliskolleksjonen Futurity fra DESSO vant prisen Red Dot Award for god design i den nye kategorien «Innovative Products».

To nye kategorier

Det var i begynnelsen av mars at 40 eksperter ble samlet over flere dager for å vurdere og diskutere de nominerte bidragene. Sammen valgte de ut produkter som de mener har en fremragende kvalitet på design og funksjon. To nye metakategorier som er blitt lansert i år, «Smart Products» og «Innovative Products», ga denne gang et spesielt fokus til revolusjonerende design.

– Konkurransens motto er «In search of good design and innovation», og kun de aller beste bidragene blir belønnet, skriver organisasjonen Red Dot Award i en pressemelding.

Dele på Pinterest terrazzoinspirert

Foto: Tarkett

SPETTETE MØNSTER: iQ Surface produseres i Sverige og er et vinylbelegg med mønster inspirert av klassiske terrazzogulv.

SISTE ARTIKLER
Flere artikler
 
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert!

Fargemagasinet har jevnlig nye artikler og en gang i uken sender vi ut nyhetsbrev med våre siste artikler. Registrer deg her for å abonnere på vårt nyhetsbrev.

Obligatorisk felt