menu
Annonse

Kreative gulvbelegg på vegg og møbler

Vinylbelegg kan brukes til mer enn slitesterke gulv. Med ny design i homogen vinyl – åpnes mulighetene for nye bruksområder på blant annet vegger og møbler.

Chera Westman/ifi.no 22.04.2019 cloud_download

fullscreen
 • iQ Surface er et materiale man kan kle et helt rom med.

  Foto: Tarkett

 • Avkapp og spill fra installasjon samles inn og blir til nye gulv.

  Foto: Tarkett

 • iQ Surface kan brukes på vegger, søyler og gulv. Det er et materiale med kreative muligheter.

  Foto: Tarkett

 • Sammen med designbyrået Note Studio er det utviklet fem nye fargepaletter: «Contrast», «Rouge», «Sober», «Dimmed» og «Vivid».

  Foto: Tarkett

 • Livlige farger fra iQ Surface Vivid med matchende sveisetråd i rødt.

  Foto: Tarkett

Annonse
FARGER:

Livlige farger fra iQ Surface Vivid med matchende sveisetråd i rødt.
camera_alt (Tarkett)

I over 50 år har Tarkett laget homogen vinyl i oppdaterte desgin. Siste tilskudd, iQ Surface, er et samarbeid med Note Design Studio, og presenteres som et kreativt og miljøvennlig designvirkemiddel. Bruksområdene strekker seg bortenfor tradisjonell bruk på gulv.

Hvorfor ikke bruke homogen vinyl på møbler eller som veggbekledning?

Farger i skjøtene

SOBER:

Sammen med designbyrået Note Studio er det utviklet fem nye fargepaletter: «Contrast», «Rouge», «Sober», «Dimmed» og «Vivid».
camera_alt (Tarkett)

Allsidighet er nøkkelen. I kolleksjonen finnes uttrykksfulle farger og et materiale som gi utløp for kreativitet. Kombinert med bruk av fargede sveisetråder blir kolleksjonen et springbrett dristige arkitektoniske prosjekter.

– Måten iQ er konstruert på, betyr at en designer eller arkitekts visjon beholder sitt estetiske uttrykk uavhengig av hvordan materialet blir brukt. Det er svært få materialer med den egenskapen på markedet i dag. Det er det som gjør Tarketts nyeste kolleksjon så spesiell – og når materialet er installert, vil du virkelig se hvor fint det blir, sier Per Sternegård, produktsjef Tarkett.

Nye farger

iQ Surface er et homogent vinylbelegg, med en slitesterk overflate som er enkel å holde ren og ved like. Sammen med designbyrået Note Studio er det utviklet fem nye fargepaletter: «Contrast», «Rouge», «Sober», «Dimmed» og «Vivid».

Beige toner knytter hele kolleksjonen sammen til en helhet. Alle de fem fargepalettene passer godt sammen, noe som gjør det lett å kombinere de ulike designene i kolleksjonen.

MULIGHETER:

iQ Surface kan brukes på vegger, søyler og gulv. Det er et materiale med kreative muligheter.
camera_alt (Tarkett)

Brukes igjen og igjen

GJENBRUK:

Avkapp og spill fra installasjon samles inn og blir til nye gulv.
camera_alt (Tarkett)

– Bærekreaft og sirkulær økonomi er en hjertesak for Tarkett. Derfor har vi fokus på ReStart i Norden, et innsamlingsprogram hvor vi tar tilbake rester og kapp av våre vinylbelegg og sender det til resirkulering i ved fabrikken i Ronneby i Sverige, sier Ingeborg Bigum Borgen hos Tarkett.

Takket være en ny innovasjon, er det også mulig å fjerne lim og sparkelrester fra monterte vinylgulv slik at også disse kan sendes til resirkulering og gjenbrukes i produksjon av nye gulv. Det betyr at iQ Surface gulv som installeres i dag, kan gjenvinnes og brukes på nytt i fremtiden. Dette er et stort steg mot et mer sirkulært og bærekraftig samfunn.

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse