Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
UNDER VANN

Foto: Chera Westman/ifi.no

Fullt trøkk og mye nytt på Designers Saturday

Designers Saturday er ikke bare en lang fest for arkitekter og designere. For mange av leverandørene og varemerkene som stiller ut er det dønn seriøse lanseringer av nye produkter.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med åpent hus i showroom over hele byen både lørdag og søndag og offisiell åpning med prisoverrekkelser allerede på fredags ettermiddag, er Designers Saturday utvidet til en hel helg. Arkitekter, designere og andre interiørinteresserte blir annethvert år busset rundt Oslo for å få oppleve møbler og interiør under avslappede og festlige omstendigheter.

Gratisbussene stoppet denne gangen på 14 ulike adresser i Oslo sentrum – der til sammen nærmere 180 utstillere bød på produktlanseringer, materialkunnskap, teknologi og funksjonelle-, smarte- og bærekraftige løsninger krydret med vakre detaljer innen møbler, belysning, tekstiler, kjøkken, gulv, tepper og mye mer.

Her finner arkitekter, designere og andre interesserte lekre utstillinger med nye og etablerte produkter, og innimellom litt uventede samarbeid.

Miljøbra undervannstema

Se flere bilder
KORALLREV

Foto: Chera Westman/ifi.no

Laila Nygaard, Gunni Marie Blunck og Morten Hansen digger bærekraft. På standen hadde de et hjemmelaget «korallrev» som fungerte som selfie-vegg.

Hos Kunsthøyskolen i Oslo – der tema var «Responsibility» – fant vi gulvleverandøren Interface, som i år har samarbeidet med DS Academy.

– Kuriøs Studio, som består av tre studenter fra OsloMet, fikk frie tøyler til å utforme standen, forteller Laila Berg Nygaard. Hun står blant fiskenett og bølgende former, og en korallvegg laget av byggskum og blomster, som sammen dannet en undervannsverden av tepper, LVT-gulv og Nora Systems gummiprodukter, kombinert med studentenes møbelprototyper som var deres avgangsarbeider.

Interface tok tilfellet i akt, og lanserer under Designers Saturday en ny kolleksjon kalt «Look Both Ways», der teppefliser og LVT kan kombineres sømløst. Begge gulvtypene har samme tykkelse, farger og mønstre.

–  At gulvene legges med bruk av tape istedenfor lim, gjør at de enkelt kan gjenvinnes. Dessuten er de laget av gjenbruksmateriale, så her står «Responsibility» absolutt på dagsorden, sier Gunni Marie Blunck, som begynte som selger i selskapet i august.

Pop premiere

Se flere bilder
STINN BRAKKE

Foto: Chera Westman/ifi.no

– Fredag morgen holdt håndverkerne fortsatt på med de siste arbeidene. På kvelden var 600 personer innom åpningsfesten, forteller Inge Hansen, salgssjef hos Ehrenborg, som fikk vist Nancy Sporsheim fra Unilon de nye lokalene.

Ehrenborg har flyttet tilbake til Drammensveien nå som lokalene er blitt ferdig oppusset. Navet har skiftet navn til Studio Skøi, og rommer et flertall leverandører som lagde full fest under Designers Saturday.

– Fredag morgen holdt håndverkerne fortsatt på med de siste arbeidene. På kvelden var 600 personer innom åpningsfesten, forteller Inge Hansen, salgssjef hos Ehrenborg, som fikk med seg eierkonsernet Kährs’ norske virksomhet tilbake til lokalene på Skøyen.

I showroomet, direkte innenfor den nye hovedinngangen i bakgården, rommes produkter fra hele konsernet med Upofloors PVC-frie vinylbelegg, Fletcos tepper og Kährs tre- og LVT-produkter i fremskutt posisjon.

Frie teppeformer

Vorwerk, som er representert i Norge gjennom Polyflor Nordic, lanserer også et nytt konsept med teppefliser som kommer i ti ulike formater og fire forskjellige vevtyper. Et nettbasert designverktøy lar deg eksperimenter med ulike formater, fargekombinasjoner og vevtyper, og se resultatet fra ulike vinkler i forskjellige romtyper.

– Vorwerk Free Form er som et puslespill der du med noen få klikk velger farge, vevtype, flisformat og hvordan flisen skal legges. Det gjør det enkelt å være kreativ og skape ditt eget design, sier Madlin El Din hos Vorwerk på standen på Arkitekturhøyskolen.

Teppeflisene har en spesiell og miljøvennlig akustikkbakside og som hverken inneholder bitumen eller PVC.

– Vi ser at det er et økt behov for teppefliser med gode akustiske egenskaper, siden mange nå velger kontorlandskaper og åpne rom istedenfor cellekontorer. Det finnes millioner av kombinasjonsmuligheter, sier hun.

Se flere bilder
FRIE FORMER

Foto: Chera Westman/ifi.no

Med det nettbaserte designverktøyet er det enkelt å utforske de mange mulighetene som Vorwerks kolleksjon med teppefliser i ulike formater gir. Med noen få klikk velger du farge, form og mønsterlegging, og kan direkte se resultatet i et digitalt rom.

Stolt over funkisfarger

I mylderet av mennesker hos Doga (Stiftelsen Design og Arkitektur Norge) trakk standen til Norwegian Colour Senter (NCS) mange besøkere.

– Vi er så stolte over å kunne lansere Le Corbusiers 63 farger her på Designers Saturday, sier Therese Sandem.

I samarbeid med stiftelsen som håndterer arvet etter den kjente funkisarkitekten, har NCS plukket ut et knippe originalprodukter som nå forhandles av NCS i Norge.

– Vi har ikke tatt inn alt, men valgt de mest populære produktene i alle kategorier, sier hun.

Sortimentet består blant annet av en tredelt fargevifte i ringperm, fargevifte med store fargeprøver og autentisk tekstur, Corbusiers fargeklaviatur og en eske med fargeprøver, sier hun.

Dessuten har de lagt mye arbeid i en unik oversikt over alle 63 farger fra 1931 og 1959, oversatt til både eksakt NCS-kode, nærmeste standardiserte NCS-kode og CMYK-verdi.

– Interessen for Le Corbusiers farger er kjempestor, han går aldri av moten, sier Sandem.

Se flere bilder
TRENDFARGER

Foto:

– Le Corbusier var et geni og går aldri av moten, sier Therese Sandem hos NCS som på Designers Saturday lanserte en serie med farger og fargeprøver på lisens fra stiftelsen som håndterer arven etter arkitekten.

Økt interesse for tapet

Se flere bilder
DELER ROM

Foto: Chera Westman/ifi.no

Selskapet Unikt gulv inviterte både Swedoor og tapetleverandøren Borge til å stille ut sammen med dem i lokalene på Bygdøy Allé. Ulike tapeter fra Engblad & Co ble vist frem i inspirerende minimiljøer sammen med prøver av vertenes gulv.

Arkitekter og innredere har for alvor begynt å få opp øynene for tapet. Det mener Johnny Karlsen og Kristin H. Bjørnvik hos Borge, som delte showroom med Unikt gulv og Swedoor i Bygdøy Allé.

– Det er veldig viktig for oss å være her og vise frem og informere om våre tapeter. Vi står her med kolleksjonene fra Engblad & Co, som er spesialisert mot en moderne stil med nordisk og internasjonal design, sier Kristin H. Bjørnvik.

– Med tapet kan du lage et helt unikt og personlig utrykk. Alle restauranter bør for eksempel ha en selfievegg med tapet der kundene kan ta bilder til Instagram, sier de

To vinnende design i ett
Produktaktuelt

To vinnende design i ett

Sjoa er en ny ullserie som forener to av våre mest populære teppeserier de siste ti årene. Teppene er håndvevd i myk og varm ull, og kommer i tre tidsriktige meleringer; marmor,...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.