Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
VARIERT:

Foto: Holtefjell Eiendom

Fleksibelt og miljøvennlig med Breeam-kontorbygg

Like ved E18 utenfor Drammen har Holtefjell Eiendom bygd et stort kontorbygg – med fleksible leiemuligheter og miljøvennlig profil.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Kategorier

Prosjekter
Dele
Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det første næringsbygget i Buskerud med BREEAM-klasse Very Good er et kontorkompleks i Lier, like nord for Drammen. Her har Holtefjell Eiendom bygd nesten 15 000 kvadratmeter, med fokus på energi, miljø og et godt inneklima.

– BREEAM er en god måte å kvalitetssikre både prosjektering og bygging med god dokumentasjon på alle nivåer. Samtidig er det få leietakere som aktivt etterspør miljøsertifisering når de leter lokaler. Men vi ser at det er et pluss når vi forteller om det. Miljøsertifisering kan også ha en verdi for fremtiden, og bidra til å sikre og opprettholde god utleiegrad, sier Hans Petter Skott-Myhre, Prosjektsjef hos Holtefjell Eiendom.

Se flere bilder
GLANSFULLT:

Foto: Holtefjell Eiendom

Dessos kolleksjon «Metallic Shades» har metalliske og matte effekter og skaper en subtil ensfarget glans. Teppet har Eco- Base-bakside, og er Cradle to Cradle sølv-sertifisert. – At teppeflisene er limt til underlaget er ikke et problem ved gjenvinning. Desso har prosesser som utskiller resirkulerbart materiale fra teppeflisene, sier Thomas Aar hos Tarkett.


Se flere bilder
SMÅ FORSKJELLER:

Foto: Holtefjell Eiendom

De mer trafikkerte områdene har et varmbrunt linoleumbelegg på gulvet, mens kontorarealene har teppegulv. Ønsket fra interiørarkitekten var å lage små forskjeller mellom leietakerområder og fellesarealer, og i Dessos sortiment fant de ulike tepper med matchende brunfarge.

Fleksi-kontor

De fire etasjene rommer både kontorer, kantine, treningsrom og møteroms- og konferanseavdeling, samt muligheter for lager og showroom. Det er også innendørs sykkelparkering og lademuligheter for el-bil og el-sykkel. Bygget har en andel fleksible arealer der bedrifter kan leie ekstra kontorplass i både cellekontorer og «free-seating» på korte kontrakter i et konsept kalt «Kontorhuset Flex».

– «Kontorhuset Flex» har vært en suksess og er etablert flere ste Asker. I dette prosjektet er 1200-1300 kvadratmeter satt av og møblert til «Kontorhuset». Størst etterspørsel er det nok på kortsiktige avtaler på cellekontorer, samt teamkontor for mindre bedrifter, sier Skott-Myhre.

Se flere bilder
TILPASNINGER:

Foto: Holtefjell Eiendom

Interiørarkitekten definerte en farge- og materialpalett for hele bygget, med mulighet for leietakertilpasning der det trengtes. DRMA laget også et forslag til forskjellige møbler som leietakerne kunne velge fra og få et godt tilbud på.


Se flere bilder
GYLLEN EIK:

Foto: Holtefjell Eiendom

Kjellstad næringspark er det første du ser av Drammen hvis du kommer på E18 nordfra. Det store kontorkomplekset er plassert i Lier, like ved innkjøringen til byen, et steinkast fra veien. I fellesfunksjoner som møterom og kantine er det blant annet slipte betonggulv, spilehimling i eik og eikespiler i trappeløp.

Bra miljøvalg

I prosjektet er det bevisst valgt produkter og materialer som gir poeng ved BREEAM-NOR-sertifisering.

– Bygget har linoleumgulv i alle trafikkerte områder utenom kantine og entré, og teppefliser i kontorer og møterom. Linoleum er et godt materialvalg, og også tepper er lett å få gjennom kravbildet. Vi ønsket en enkel farge- og materialpalett, med små forskjeller mellom landskap, kontorer og fellesarealer, og med få leietakertilpasninger, sier Christian Eriksen, interiørarkitekt hos DRMA.

– Miljøkriteriene var prioritert. Blant annet er det valgt linoleum som er Cradle to Cradle Gold-sertifisert. Teppeflisene er laget med resirkulert materiale og er 100 prosent resirkulerbare etter endt bruk, sier Thomas Aar hos Tarkett, som har levert nærmere 11 000 kvadrat meter linoleum og Desso-teppefliser til bygget.

Se flere bilder
TYNGDE:

Foto: Holtefjell Eiendom

DRMA har arbeidet med farger og materialitet som er med på å gi tyngde og soliditet til interiøret. Det er bevisst valgt mørke farger på dører, kontorfronter og omramminger rundt vinduer. – De markerte overgangene gir en skarphet og definisjon til flatene, sier interiørarkitekt Christian Eriksen hos DRMA.

KJELLSTAD NÆRINGSPARK

Kjellstad Næringspark er et kombinert kontor og lager/showroom-bygg med høy miljøprofil.

Byggherre: Holtefjell Eiendom ved Kjellstad Næringspark AS

BTA: 14 700 kvadratmeter

Kapasitet: 360 arbeidsplasser

Kontraktssum: 220 millioner kroner eks. mva.

Totalentreprenør i samspill: NCC Building Norge

Arkitekt: DRMA

Interiørarkitekt: DRMA, med bistand fra Zinc i kantineområde

Bærekraft: BREEAM Very Good, utslippsfri byggestrøm, bærekraftig byggeplass

Gulvsparkling: Gauksås gulvstøp

Gulventreprenør: Oslo Tapet og Gulvbelegg

Maler: Malermester Buer Drammen

Ferdigstilt: 2018-2019

Tørt tre råtner ikke
Teknisk

Tørt tre råtner ikke

Det er ikke malingens feil om kledningen råtner. Uansett type overflatebehandling gjelder at treverket skal være tørt. Er ytterveggen dessuten riktig konstruert, vil eventuell tilført...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.