Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder

Foto: Niklas Hart

NRK-lokaler inspirert av Norge

I NRK Hordalands nye lokaler i Media City Bergen finner du pikslede gulv samt farger og materialer som gjenspeiler fjell, sjø og bygd.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bergens største næringsbygg er omvandlet til en unik medielandsby. Her har NRK Hordaland lokaler i samme bygg som Bergens Tidende og TV2, og en lang rekke andre mediebedrifter.

Bygget har tre tårn og et felles atrium som strekker seg over seks etasjer. Fra denne kjernen når man mediehusets alle ulike bedrifter, og her er etablert en kaffebar som er tilgjengelig for publikum.

Se flere bilder
HJERTEROM:

Foto: Rasmus Hjortshøj

Lobbyen har et stort atrium som er åpent i seks etasjer og forbinder alle bedrifter i bygget. Det er Media City Bergens hjerte.

Norge rundt i farger

NRK er opptatt av kontakt med publikum, og valgte å ha kontorer i byggets to nederste etasjer, slik at forbipasserende fra gaten gjennom rause vinduer kan følge arbeidet i både redaksjonslokaler og studioer.

– De er opptatt av å være tett på menneskene, møte folk på gata og finne folkesjelen. Vi gjennomførte en morsom brukerprosess der medarbeiderne i NRK fikk beskrive seg selv. Kanalen har ansvar for produksjon av programmer som «Ut i naturen» og «Norge rundt» og er samtidig både lokal- og landsdekkende, sier Røhrt.

Resultatene fra brukerundersøkelsen lå til grunn for interiørpaletten som bygger på tre temaer – fjell, sjø og bygd – med farger og materialer inspirert fra hele Norge.

Se flere bilder
FARGEPALETTER:

Foto: Niklas Hart

Iark utviklet tre fargepaletter for interiøret. Disse er inspirert av kystlandskap, fjellet og landbruksbygdene og skal representere hele landet.

Se flere bilder
ÅPENT ROM:

Foto: Niklas Hart

Mellom de to etasjene er det åpnet opp i etasjeskillerommet. Dette er et grep som binder de to etasjene sammen.

Underdekning

NRKs lokaler er innredet med færre pulter enn de har ansatte, komplettert med åpne landskap med variert innredning for ulike typer aktiviteter. De to etasjene er bundet sammen via en sjenerøs interntrapp og store åpninger i etasjeskilleren. 

– Rundt trappen og åpningene er det bygget et amfi med sosiale soner og tekjøkken som er blitt et samlingspunkt. Dette varet grep vi gjorde for at det skal oppleves som én etasje, sier prosjektansvarlig i Iark, Thea Røhrt.

De store, grå gulvflatene er brutt opp av et pixelinspirert mønster med fargerike teppefliser.

– Vi ville bryte opp flaten og definere noen soner og et system for hvordan vi vil at folk skal bevege seg i lokalene. Avgrensningene er ikke rette, men utflytende og en måte å lage variasjoner på for å få inn mer farge i lokalene, sier hun.

Se flere bilder
SOSIAL TRAPP:

Foto: Niklas Hart

Den rause trappen som forbinder NRK Hordalands to etasjer er bygd sammen med et amfi og fungerer som møterom ved felles samlinger og møter. Trappen er bygd av entreprenøren Hent, og kledd med parkett.

ILLUSJON AV HELDEKK

Det grå teppegulvet av fliser fra Dessos kolleksjon Essence  er lagt i samme retning for å illudere heldekkende teppe, med minst mulig synlig skjøter og sjakkruteeffekt.

Områder med mønstret gulv, er lagt etter en detaljert leggeplan der ulikfargede teppefliser fra den samme kolleksjonen bryter opp og lager soner i gulvet. 

– Det var en spennende og stor jobb for oss, forteller Roy Oddvar Olsen, hos BRD Olsen Mur & Bygg som hadde oppdraget med avretting og gulvlegging i hele MCB-prosjektet.

De har lagt alle typer gulv; fliser, belegg, tepper, epoksy og noe parkett i ulike lokaler i Media City Bergen.

 

Se flere bilder
BAKKEKONTAKT:

Foto: Niklas Hart

NRK Hordaland har formulert visjonen sin til setningen «Invitere inn og dele ut». I de nye lokalene er kontakten med omverdenen viktig, og store vinduer ut mot gaten gir publikum innsyn i virksomheten.

Se flere bilder
ULIKE MØBLER:

Foto: Niklas Hart

I redaksjonslokalene finnes en rekke ulike møbler som gir mulighet for et variert arbeidsmiljø.

Historiefremvisning

Lokalene er innredet med en miks av gammelt og nytt. NRKs eget snekkerverksted i Oslo har bygget resepsjonsdisk og flere av de faste innredningene. Gamle lyskastere og settekasser med gjenstander som formidler statskanalens lange historie brukes som elementer uten å skape museumsstemning, Disse blandes fritt med moderne møbler og elementvegger og løe-inspirerte rom i rommet.

 

Se flere bilder
BRYTER OPP:

Foto: Niklas Hart

Det store, åpne gulvflatene med grå teppefliser er brutt opp av teppefliser i avvikende farge. Interiørarkitektene ønsket å lage myke avgrensninger og uformelle systemer for hvordan folk skulle bevege seg i lokalene.

MEDIA CITY BERGEN

Byggherre/bestiller: Entra Eiendom 

BTA: Totalt MCB 45 000 kvadratmeter

Hovedentreprenør: Hent 

Arkitekt: MAD 

Ferdigstilt: 2017 

Interiørarkitekt: (for MCB fellesarealer, NRK og BT) Iark, ved int. ark. MNIL: Thea Røhrt (Prosjektansvarlig NRK), Anders Stenbeck-Askheim, Synne Bersvendsen, Elisabeth Paus og Elisabeth Trømborg

 

Delprosjekt NRK Hordaland

Gulvlegger: BRD Olsen Mur & Bygg

Tepper: Desso Essence teppeflis i farge 950 Mørk grå. 2490 kvadratmeter. Flisene er lagt i samme retning.

Pikselert mønster: Vekselvis fargene 8802 Blå, 8173 Blågrønn og 7283 Grønn

Pixelmønster gulv: Johan Christian Hafstad, grafisk designer

Vinyl: Brukt i våtrom: Upofloor Zero, farge 5762 Lys grønn

Linoleum: Benyttet foran tekjøkken, i garderober, lager og tekniske rom: Armstrong DLW Colorette i fargene 137-081 Gråsort, 121-115 Rødoransje, 121-155 Lys gråfiolett og 121-130 Lys grønn

Datagulv: Med integrert linoleumsflis Armstrong DLW Marmorette 121-115 Rødoransje

Møbelsnekker: NRK scenesnekkeri, Oslo

FARGER I PROSJEKTET

Vegger plan 2:

Generell veggfarge: NCS S 1002-G, glans 07

Utvendige vegger og skjørt: NCS S 2050-Y20R (sennepsgul), glans 07

Innvendige vegger og skjørt: NCS S 2040-Y20R (litt lysere sennepsgul), glans 07

Vegger plan 3:

Generell veggfarge: NCS S 1002-G, glans 07

Utvendige vegger og skjørt: NCS S 2060-Y60R (rødoransje), glans 07

Innvendige vegger og skjørt: NCS S 2050-Y60R (litt lysere rødoransje), glans 07

To vinnende design i ett
Produktaktuelt

To vinnende design i ett

Sjoa er en ny ullserie som forener to av våre mest populære teppeserier de siste ti årene. Teppene er håndvevd i myk og varm ull, og kommer i tre tidsriktige meleringer; marmor,...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.