menu
Annonse

NRK-lokaler inspirert av Norge

I NRK Hordalands nye lokaler i Media City Bergen finner du pikslede gulv samt farger og materialer som gjenspeiler fjell, sjø og bygd.

Chera Westman/ifi.no 19.12.2018 cloud_download

fullscreen
 • Foto: Niklas Hart

 • Iark utviklet tre fargepaletter for interiøret. Disse er inspirert av kystlandskap, fjellet og landbruksbygdene og skal representere hele landet.

  Foto: Niklas Hart

 • NRK Hordaland har formulert visjonen sin til setningen «Invitere inn og dele ut». I de nye lokalene er kontakten med omverdenen viktig, og store vinduer ut mot gaten gir publikum innsyn i virksomheten. Samtidig bidrar det med godt med dagslys i lokalene.

  Foto: Niklas Hart

 • I tilknytning til trappen er kontorets eneste tekjøkken og en sosial sone med flere ulike sittemuligheter. For å binde sammen etasjene er det åpnet opp i etasjeskilleren. Et fåtall arbeidsstasjoner er bundet til faste funksjoner og har fast plass, for øvrig er det et variert utvalg av frie plasser som brukes til ulike typer aktiviteter og behov gjennom dagen.

  Foto: Niklas Hart

 • Lobbyen har et stort atrium som er åpent i seks etasjer og forbinder alle bedrifter i bygget. Det er Media City Bergens hjerte. Fellesarealene er utformet av MAD arkitekter i samarbeid med Iark, som også utviklet en egen møbelserie for prosjektet. Den åttekantede formen på disse er inspirert av formen på de tre tårnene i bygget. I atriet er det også en kaffebar som er åpen for publikum, og som har blitt et populært møtested.

  Foto: Rasmus Hjortshøj

 • Den rause trappen som forbinder NRK Hordalands to etasjer er bygd sammen med et amfi og fungerer som møterom ved felles samlinger og møter. Trappen er bygd av entreprenøren Hent, og kledd med parkett.

  Foto: Niklas Hart

 • Det store, åpne gulvflatene med grå teppefliser er brutt opp av teppefliser i avvikende farge. Interiørarkitektene ønsket å lage myke avgrensninger og uformelle systemer for hvordan folk skulle bevege seg i lokalene. Leverandøren Desso fikk hjelp av den grafiske designeren Johan Christian Hafstad for å et mønster i gulvet som minner om bildepiksler.

  Foto: Niklas Hart

 • Mellom de to etasjene er det åpnet opp i etasjeskillerommet. Dette er et grep som binder de to etasjene sammen.

  Foto: Niklas Hart

 • Det grå teppegulvet av fliser fra Dessos kolleksjon Essence er lagt i samme retning for å illudere heldekkende teppe, med minst mulig synlig skjøter og sjakkruteeffekt.

  Foto: Desso

 • I redaksjonslokalene finnes en rekke ulike møbler som gir mulighet for et variert arbeidsmiljø.

  Foto: Niklas Hart

Annonse
HJERTEROM:

Lobbyen har et stort atrium som er åpent i seks etasjer og forbinder alle bedrifter i bygget. Det er Media City Bergens hjerte.
camera_alt (Rasmus Hjortshøj)

Bergens største næringsbygg er omvandlet til en unik medielandsby. Her har NRK Hordaland lokaler i samme bygg som Bergens Tidende og TV2, og en lang rekke andre mediebedrifter.

Bygget har tre tårn og et felles atrium som strekker seg over seks etasjer. Fra denne kjernen når man mediehusets alle ulike bedrifter, og her er etablert en kaffebar som er tilgjengelig for publikum.

Norge rundt i farger

FARGEPALETTER:

Iark utviklet tre fargepaletter for interiøret. Disse er inspirert av kystlandskap, fjellet og landbruksbygdene og skal representere hele landet.
camera_alt (Niklas Hart)

NRK er opptatt av kontakt med publikum, og valgte å ha kontorer i byggets to nederste etasjer, slik at forbipasserende fra gaten gjennom rause vinduer kan følge arbeidet i både redaksjonslokaler og studioer.

– De er opptatt av å være tett på menneskene, møte folk på gata og finne folkesjelen. Vi gjennomførte en morsom brukerprosess der medarbeiderne i NRK fikk beskrive seg selv. Kanalen har ansvar for produksjon av programmer som «Ut i naturen» og «Norge rundt» og er samtidig både lokal- og landsdekkende, sier Røhrt.

Resultatene fra brukerundersøkelsen lå til grunn for interiørpaletten som bygger på tre temaer – fjell, sjø og bygd – med farger og materialer inspirert fra hele Norge.

ÅPENT ROM:

Mellom de to etasjene er det åpnet opp i etasjeskillerommet. Dette er et grep som binder de to etasjene sammen.
camera_alt (Niklas Hart)

Underdekning

SOSIAL TRAPP:

Den rause trappen som forbinder NRK Hordalands to etasjer er bygd sammen med et amfi og fungerer som møterom ved felles samlinger og møter. Trappen er bygd av entreprenøren Hent, og kledd med parkett.
camera_alt (Niklas Hart)

NRKs lokaler er innredet med færre pulter enn de har ansatte, komplettert med åpne landskap med variert innredning for ulike typer aktiviteter. De to etasjene er bundet sammen via en sjenerøs interntrapp og store åpninger i etasjeskilleren. 

– Rundt trappen og åpningene er det bygget et amfi med sosiale soner og tekjøkken som er blitt et samlingspunkt. Dette varet grep vi gjorde for at det skal oppleves som én etasje, sier prosjektansvarlig i Iark, Thea Røhrt.

De store, grå gulvflatene er brutt opp av et pixelinspirert mønster med fargerike teppefliser.

– Vi ville bryte opp flaten og definere noen soner og et system for hvordan vi vil at folk skal bevege seg i lokalene. Avgrensningene er ikke rette, men utflytende og en måte å lage variasjoner på for å få inn mer farge i lokalene, sier hun.

ILLUSJON AV HELDEKK

BAKKEKONTAKT:

NRK Hordaland har formulert visjonen sin til setningen «Invitere inn og dele ut». I de nye lokalene er kontakten med omverdenen viktig, og store vinduer ut mot gaten gir publikum innsyn i virksomheten.
camera_alt (Niklas Hart)

Det grå teppegulvet av fliser fra Dessos kolleksjon Essence  er lagt i samme retning for å illudere heldekkende teppe, med minst mulig synlig skjøter og sjakkruteeffekt.

Områder med mønstret gulv, er lagt etter en detaljert leggeplan der ulikfargede teppefliser fra den samme kolleksjonen bryter opp og lager soner i gulvet. 

– Det var en spennende og stor jobb for oss, forteller Roy Oddvar Olsen, hos BRD Olsen Mur & Bygg som hadde oppdraget med avretting og gulvlegging i hele MCB-prosjektet.

De har lagt alle typer gulv; fliser, belegg, tepper, epoksy og noe parkett i ulike lokaler i Media City Bergen.

 

ULIKE MØBLER:

I redaksjonslokalene finnes en rekke ulike møbler som gir mulighet for et variert arbeidsmiljø.
camera_alt (Niklas Hart)

Historiefremvisning

Lokalene er innredet med en miks av gammelt og nytt. NRKs eget snekkerverksted i Oslo har bygget resepsjonsdisk og flere av de faste innredningene. Gamle lyskastere og settekasser med gjenstander som formidler statskanalens lange historie brukes som elementer uten å skape museumsstemning, Disse blandes fritt med moderne møbler og elementvegger og løe-inspirerte rom i rommet.

 

BRYTER OPP:

Det store, åpne gulvflatene med grå teppefliser er brutt opp av teppefliser i avvikende farge. Interiørarkitektene ønsket å lage myke avgrensninger og uformelle systemer for hvordan folk skulle bevege seg i lokalene.
camera_alt (Niklas Hart)

MEDIA CITY BERGEN

Byggherre/bestiller: Entra Eiendom 

BTA: Totalt MCB 45 000 kvadratmeter

Hovedentreprenør: Hent 

Arkitekt: MAD 

Ferdigstilt: 2017 

Interiørarkitekt: (for MCB fellesarealer, NRK og BT) Iark, ved int. ark. MNIL: Thea Røhrt (Prosjektansvarlig NRK), Anders Stenbeck-Askheim, Synne Bersvendsen, Elisabeth Paus og Elisabeth Trømborg

 

Delprosjekt NRK Hordaland

Gulvlegger: BRD Olsen Mur & Bygg

Tepper: Desso Essence teppeflis i farge 950 Mørk grå. 2490 kvadratmeter. Flisene er lagt i samme retning.

Pikselert mønster: Vekselvis fargene 8802 Blå, 8173 Blågrønn og 7283 Grønn

Pixelmønster gulv: Johan Christian Hafstad, grafisk designer

Vinyl: Brukt i våtrom: Upofloor Zero, farge 5762 Lys grønn

Linoleum: Benyttet foran tekjøkken, i garderober, lager og tekniske rom: Armstrong DLW Colorette i fargene 137-081 Gråsort, 121-115 Rødoransje, 121-155 Lys gråfiolett og 121-130 Lys grønn

Datagulv: Med integrert linoleumsflis Armstrong DLW Marmorette 121-115 Rødoransje

Møbelsnekker: NRK scenesnekkeri, Oslo

FARGER I PROSJEKTET

Vegger plan 2:

Generell veggfarge: NCS S 1002-G, glans 07

Utvendige vegger og skjørt: NCS S 2050-Y20R (sennepsgul), glans 07

Innvendige vegger og skjørt: NCS S 2040-Y20R (litt lysere sennepsgul), glans 07

Vegger plan 3:

Generell veggfarge: NCS S 1002-G, glans 07

Utvendige vegger og skjørt: NCS S 2060-Y60R (rødoransje), glans 07

Innvendige vegger og skjørt: NCS S 2050-Y60R (litt lysere rødoransje), glans 07

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse