menu
Annonse

Heimdal vgs: Drømmeskolen i Trondheim

Heimdal videregående skole er et bygg som skal sette spor i generasjoner. − Dette må være Norges fineste opplæringssted, sier Lars Myran fra Nordsjö.

Robert Walmann/ifi.no 19.02.2019 cloud_download

fullscreen
 • Elevene på Heimdal videregående har fått et praktbygg av de sjeldne. − Vi er takknemlige for å ha bidratt, sier Gisle Sandberg hos Malermester B. Bersvendsen AS.

  Foto: Kristian Owren/ifi.no

 • Nye Heimdal videregående skole i Trondheim er trolig landets lekreste skole. Her får elevene 30 000 kvadratmeter å boltre seg på. – De er heldige som får studere her, sier Lars Myran fra Nordsjö.

  Foto: Kristian Owren/ifi.no

 • Gisle Sandberg hos Malermester B. Bersvendsen AS fikk oppdraget med å male skolens 12 garderober.

  Foto: Kristian Owren/ifi.no

 • Det mangler ikke på farger i den nye skolen. Arkitektene ønsket farger som gir motivasjon til lek og læring. Her er også gulvene med på fargeleken. − Det er imponerende stilig, sier Lars Myran hos Nordsjö.

  Foto: Kristian Owren/ifi.no

 • I Kultursalen er det plass til 350 gjester. Her finner vi også et splitter nytt Steinway-flygel og et digitalt klangsystem som kan styre klangen i rommet.

  Foto: Kristian Owren/ifi.no

 • Ungdommene på Heimdal videregående skole møter på skolen i et bygg som regnes for å være det mest miljøvennlige bygget i hele verden. All energi hentes fra sola, bakken og miljøvennlig biogass.

  Foto: Kristian Owren/ifi.no

 • Skolens gigantiske flerbrukshall er 4000 kvadratmeter stor og kan enkelt deles inn i tre mindre saler med flyttbare skillevegger. Da Åge Alexandersen åpnet skolen, var det plass til 4000 publikummere.

  Foto: Kristian Owren/ifi.no

 • Hver av de fem etasjene på den nye skolen har et gulvareal på 7000 kvadratmeter. Tarketts linoleumsgulv skaper en behagelig stemning i de luftige lokalene.

  Foto: Kristian Owren/ifi.no

 • Gisle Sandberg hos Malermester B. Bersvendsen AS er stolt over å vært med å skape en av landets fineste skoler. − Her er det så fint at jeg nesten har lyst til å ta videregående om igjen, sier han.

  Foto: Robert Walmann/ifi.no

Annonse
MILJØ:

Skolen er et av de mest miljøvennlige byggene i verden.
camera_alt (Kristian Owren/ifi.no)

Det er stort, vakkert og miljøvennlig. Ungdommene på Heimdal videregående skole studerer i det som regnes for å være et av de mest miljøvennlige byggene i hele verden. Så godt som all energi det store bygget trenger, hentes fra sola, bakken og miljøvennlig biogass.

Åpnet av Åge

Her er det plass til 1140 elever som kan boltre seg på 30 000 kvadratmeter. Da skolen åpnet i juli i fjor, holdt Åge Aleksandersen konsert i gymsalen. Der var det plass til 4000 publikummere. Det er så stort at det er nesten ikke til å fatte.

STORSTUE:

Skolens gigantiske flerbrukshall er 4000 kvadratmeter stor og kan enkelt deles inn i tre mindre saler med flyttbare skillevegger. Da Åge Alexandersen åpnet skolen, var det plass til 4000 publikummere.
camera_alt (Kristian Owren/ifi.no)

50 tonn sparkel

RENT OG PENT:

Gisle Sandberg hos Malermester B. Bersvendsen AS fikk oppdraget med å male skolens 12 garderober.
camera_alt (Kristian Owren/ifi.no)

Det var Sør-Trøndelag fylkesting som fattet vedtak om nybygg fremfor å renovere og utvide den 40 år gamle skolen på nabotomta. Det vedtaket sørget blant annet for at malingsprodusenten Nordsjö fikk levere 50 tonn med veggsparkel og 10 000 liter A7 akrylmaling.

Hodet over vannet

− Dette har vært et gigantprosjekt. Det største jeg noen gang har vært med på, forteller Gisle Sandberg.

Han er BAS hos Malermester B. Bersvendsen AS som fikk oppgaven med å påføre maling og sparkel på vegger og stålkonstruksjonene i taket. I tillegg har de blant annet malt med baderomsmaling i skolens 12 garderober. Totalt måtte 15 mann i arbeid. De brukte 17.000 arbeidstimer.

− Så enorme jobber er sjelden vare, sier han.

STOLT:

Gisle Sandberg hos Malermester B. Bersvendsen AS er stolt over å vært med å skape en av landets fineste skoler. − Her er det så fint at jeg nesten har lyst til å ta videregående om igjen, sier han.
camera_alt (Kristian Owren/ifi.no)

Grønn læringslyst

FARGERIKET:

Arkitektene ønsket farger som gir motivasjon til lek og læring. Her er også gulvene med på fargeleken.
camera_alt (Kristian Owren/ifi.no)

Det er heller ikke ofte Nordsjös proffselger Lars Myran får så store bestillinger til nye skolebygg.

− Denne skolen er rett og slett imponerende. Jeg synes fargevalgene kler stilen. Gråfargen «S1000N» er gjennomgående på huset. Men arkitekten har også valgt en sprek grønn farge på veggene i garderobene med NCS-koden s1080-g60y. Vinylgulvene passer til de grønne veggene, forklarer Myran.

− Dette bør gi elevene energi og læringslyst, mener proffselgeren.

 

LYDOPPLEVELSER:

I Kultursalen er det plass til 350 gjester. Her finner vi også et splitter nytt Steinway-flygel og et digitalt klangsystem som kan styre klangen i rommet.
camera_alt (Kristian Owren/ifi.no)

Gulv på 30 000 kvadrat

Hver etasje på den nye skolen har et gulvareal på 7000 kvadratmeter. Med fem etasjer blir det voldsomt. Tarkett har levert linoleumsgulv. Blant annet 19 000 kvadrat med gulvet «Veneto 685», og flere hundre kvadrat med «Granit 382» og «Primo Premium».

− Det er utstrakt bruk av slipt og impregnert betong på gulvene. Det gir en røff stil som vi finner igjen på vegger i trappegangene. Der er betongveggene impregnert med Ardex 51, forteller Gisle Sandberg.

MYE GULV:

Hver av de fem etasjene på den nye skolen har et gulvareal på 7000 kvadratmeter. Tarketts linoleumsgulv skaper en behagelig stemning i de luftige lokalene.
camera_alt (Kristian Owren/ifi.no)

Heimdal videregående skole

fda6afbf-1c99-4419-8d5f-862d4cdad7be

Sted: Saupstad i Trondheim
Prosjekttype:
Videregående skole med flerbrukshall
Bruttoareal:
30.000 kvadratmeter
Byggherre:
Trøndelag fylkeskommune
Totalentreprenør:
Skanska Norge
Totalkostnad:
1,1 milliard kroner
Arkitekt:
Rambøll Arkitekter med KHR arkitekter
Malermester: Malermester B. Bersvendsen AS
Malingsleverandør: Akzo Nobel
Gulvleverandør: Tarkett

Til huskelisten
Gulv:

Veneto 685 − TARKETT

add_circle_outline

Granit 382 − TARKETT

add_circle_outline

Primo Premium − TARKETT

add_circle_outline
Gråfarge:

S1000N − NORDSJÖ

add_circle_outline
Grønnfarge i garderobe:

S1080-G60Y − NORDSJÖ

add_circle_outline
Annonse
Annonse

Nyeste artikler

Annonse
Annonse