Heimdal vgs: Drømmeskolen i Trondheim
Heimdal videregående skole er et bygg som skal sette spor i generasjoner. − Dette må være Norges fineste opplæringssted, sier Lars Myran fra Nordsjö.
Robert Walmann/ifi.no
Publisert (oppdatert )
Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.
Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.
Kategorier
MiljøHei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Det er stort, vakkert og miljøvennlig. Ungdommene på Heimdal videregående skole studerer i det som regnes for å være et av de mest miljøvennlige byggene i hele verden. Så godt som all energi det store bygget trenger, hentes fra sola, bakken og miljøvennlig biogass.
Skolen er et av de mest miljøvennlige byggene i verden.
Åpnet av Åge
Her er det plass til 1140 elever som kan boltre seg på 30 000 kvadratmeter. Da skolen åpnet i juli i fjor, holdt Åge Aleksandersen konsert i gymsalen. Der var det plass til 4000 publikummere. Det er så stort at det er nesten ikke til å fatte.
Skolens gigantiske flerbrukshall er 4000 kvadratmeter stor og kan enkelt deles inn i tre mindre saler med flyttbare skillevegger. Da Åge Alexandersen åpnet skolen, var det plass til 4000 publikummere.
50 tonn sparkel
Det var Sør-Trøndelag fylkesting som fattet vedtak om nybygg fremfor å renovere og utvide den 40 år gamle skolen på nabotomta. Det vedtaket sørget blant annet for at malingsprodusenten Nordsjö fikk levere 50 tonn med veggsparkel og 10 000 liter A7 akrylmaling.
Gisle Sandberg hos Malermester B. Bersvendsen AS fikk oppdraget med å male skolens 12 garderober.
Hodet over vannet
− Dette har vært et gigantprosjekt. Det største jeg noen gang har vært med på, forteller Gisle Sandberg.
Han er BAS hos Malermester B. Bersvendsen AS som fikk oppgaven med å påføre maling og sparkel på vegger og stålkonstruksjonene i taket. I tillegg har de blant annet malt med baderomsmaling i skolens 12 garderober. Totalt måtte 15 mann i arbeid. De brukte 17.000 arbeidstimer.
− Så enorme jobber er sjelden vare, sier han.
Gisle Sandberg hos Malermester B. Bersvendsen AS er stolt over å vært med å skape en av landets fineste skoler. − Her er det så fint at jeg nesten har lyst til å ta videregående om igjen, sier han.
Grønn læringslyst
Det er heller ikke ofte Nordsjös proffselger Lars Myran får så store bestillinger til nye skolebygg.
− Denne skolen er rett og slett imponerende. Jeg synes fargevalgene kler stilen. Gråfargen «S1000N» er gjennomgående på huset. Men arkitekten har også valgt en sprek grønn farge på veggene i garderobene med NCS-koden s1080-g60y. Vinylgulvene passer til de grønne veggene, forklarer Myran.
− Dette bør gi elevene energi og læringslyst, mener proffselgeren.
Arkitektene ønsket farger som gir motivasjon til lek og læring. Her er også gulvene med på fargeleken.
I Kultursalen er det plass til 350 gjester. Her finner vi også et splitter nytt Steinway-flygel og et digitalt klangsystem som kan styre klangen i rommet.
Gulv på 30 000 kvadrat
Hver etasje på den nye skolen har et gulvareal på 7000 kvadratmeter. Med fem etasjer blir det voldsomt. Tarkett har levert linoleumsgulv. Blant annet 19 000 kvadrat med gulvet «Veneto 685», og flere hundre kvadrat med «Granit 382» og «Primo Premium».
− Det er utstrakt bruk av slipt og impregnert betong på gulvene. Det gir en røff stil som vi finner igjen på vegger i trappegangene. Der er betongveggene impregnert med Ardex 51, forteller Gisle Sandberg.
Hver av de fem etasjene på den nye skolen har et gulvareal på 7000 kvadratmeter. Tarketts linoleumsgulv skaper en behagelig stemning i de luftige lokalene.
Sted: Saupstad i Trondheim
Prosjekttype: Videregående skole med flerbrukshall
Bruttoareal: 30.000 kvadratmeter
Byggherre: Trøndelag fylkeskommune
Totalentreprenør: Skanska Norge
Totalkostnad: 1,1 milliard kroner
Arkitekt: Rambøll Arkitekter med KHR arkitekter
Malermester: Malermester B. Bersvendsen AS
Malingsleverandør: Akzo Nobel
Gulvleverandør: Tarkett
Med tepperetur ble rehabilitering mer klimavennlig
Ny fargeveileder for skolebygg
Barnehage fikk oppussing i julegave
Tarkett først ut med svanemerket LVT
Designkonsept fra Tarkett åpner for nye mønstergulv
Elektrisk stemning hos Statnett
Inneuken 2024: påfyll av kunnskap og inspirasjon
Nylig inviterte IFI – Informasjonskontoret for farge og interiør medlemsbedriftene til å delta i årets innholdsproduksjon under Inneuken-arrangementet. I løpet av to dager, fordelt...
Forsterker designavdelingen hos Norvigroup Norsk Dun
Hilde Fuglesang blir fra 1. januar 2025 ny design- og konseptutvikler hos Norvigroup Norsk Dun. Hun har mange års fartstid i Lama og tar med seg solid erfaring innen design, produktutvikling...
Gulvfakta med løsning for delreparasjoner i våtrom
Må det være nødvendig å rive og bygge om et helt bad, fordi vinylbelegget på gulvet har fått en liten skade? Nei, mener gulvbransjen, som nå har utarbeidet anbefalinger for partiell...
Maling for dårlig vær godt mottatt i Bergen
Dårlige værforhold byr på utfordringer for maleren. En løsning på dette kan være en maling som gir slingringsmonn når det kommer til temperatur og tørketid. Ved bruk av malingsprøyte...
Stadig flere forbrukere velger beis
Interiørbeis beskytter treverket og gir rommet et personlig preg. Det er kanskje ikke så rart at flere og flere forbrukere blir nysgjerrige på beis, nå som naturlige elementer preger...
IFIs medlemmers fremtidstro: En blandingspalett av optimisme og usikkerhet
I løpet av 2024 har vi sett en rekke svingninger i fremtidstroen blant aktørene i overflatebransjen. Fra starten av året, preget av en forsiktig optimisme, har vi beveget oss gjennom...