menu
Annonse

Festiviteten Hamar: Med historien i veggene

I det som en gang var Hamar rådhus holdt både kongen, stortinget og regjeringen møter. I dag er det historiske huset fylt opp med hotell, restaurant og konferanselokale, og kinoen har blitt konsertscene og bar.

Chera Westman/ifi.no 17.10.2019 cloud_download

fullscreen
  • Foto: Foto: Marianne Lind

  • Foto: Foto: Marianne Lind

Annonse

Etter å ha stått tomt og forlatt i nærmere 15 år, er bygget som frem til 2003 huset Hamar rådhus blitt pusset opp og fylt av liv og leven. Huset ble bygget i 1919 og inneholdt festlokale, teater og kino, og var under krigen tatt i bruk av kongen, Stortinget og regjeringen på flukt fra de tyske troppene i hovedstaden.

Nå er det hotell og konferanselokaler i de to øverste etasjene, og den gamle kinoen Festiviteten er omvandlet til bar og scene, der den opprinnelige Art Deco-stilen er både bevart og forsterket.

– Vår visjon har vært å lage et kultur- og underholdningskvartal og å utvide hotellfasilitetene. Hele Victoria-kvartalet er nå åpnet for publikum slik det opprinnelig var tenkt og bygd, sier gårdeier Christian Vold hos Vold Eiendommer.

KLART TIL FEST:

Festiviteten Bar & Scene er en del av Victoriakvartalet i Hamar. Kvartalet ble oppført tidlig på 1900-tallet og rommet opprinnelig både festlokaler, teater og kinosal. Bygningsmassen på totalt 5 000 kvadratmeter rommer nå hotellfasiliteter, konferanselokaler og flere restauranter og barer.
camera_alt (Foto: Marianne Lind)

Originalfarger

– Vi ønsket å bevare store deler av det originale interiøret. Blant annet er gamle skuffer til filmruller blitt integrert i ny barløsning, sier interiørarkitekt Silje Alger hos SJ Design som har utformet interiøret på oppdrag fra Vold Eiendommer. Også navnet er beholdt, og Festiviteten Bar & Scene fremstår i dag som moderne, men med en tydelig kobling til historien. Rosafargen på veggene er hentet fra den opprinnelige fargepaletten, og den staselige fiskebeinsparketten som dekker gulvet ved scenen og i gangarealet, er slipt og oljet på ny.

Lyddemping

Den tidligere kinosalen Festiviteten brukes nå til flere ting: konsertscene, nattklubb og bar. Selve publikums- og barområdet i konsertlokalet har et mønsterlagt gulv av linoleumfliser med trinnlydsdempende bakside.
camera_alt (Foto: Marianne Lind)

Selve publikums- og barområdet i konsertlokalet har et mønsterlagt gulv av linoleumfliser med trinnlydsdempende bakside.

– Vi valgte linoleum takket være materialets holdbarhet, og at det er et organisk materiale. Fargene og mønsteret opptrer som en leken kontrast til resten av interiøret, sier hun. Felter med akustikkplater på veggene hjelper også til med å regulere lydnivået i lokalet. Akustikkplatene har fått en brun kontrastfarge som matcher brystpanelet, og integrert belysning. Lampene er originale fra 1930-tallet.

FESTIVITETEN BAR & SCENE

Byggherre: Vold Eiendommer AS

Byggleder: Jan Sindre Larsen/Vold Eiendommer AS

Prosjektledelse: DRIV Prosjektstyring AS, Kjersti Wold

Arkitekt og interiørarkitekt: SJ Design har stått for hele interiørkonseptet, fra materialvalg til bearbeiding av plantegning, plassbygde møbler, bardesign og belysningsplan.

Hovedentreprenør: Byggeservice Piotr Boruchajzer

Malearbeider: Byggeservice Piotr Boruchajzer

Gulvlegging: Fagservice AS

Gulvsliping: Gulvsystemer AS

Ferdigstilt: 2018

Gulv: Forbo Marmoleum Modular, 116 kvadratmeter

Til huskelisten
GULV I PROSJEKTET

Forbo Marmoleum Modular - 3242 Adriantica

add_circle_outline

Forbo Marmoleum Modular - 3711 Cloudy Sand

add_circle_outline

Forbo Marmoleum Modular - 3704 Satellite

add_circle_outline

Forbo Marmoleum Modular - 3707 Black Hole

add_circle_outline
Annonse
Annonse

Nyeste artikler

Annonse
Annonse