FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
Se flere bilder

Foto: Foto: Marianne Lind

Festiviteten Hamar: Med historien i veggene

I det som en gang var Hamar rådhus holdt både kongen, stortinget og regjeringen møter. I dag er det historiske huset fylt opp med hotell, restaurant og konferanselokale, og kinoen har blitt konsertscene og bar.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Kategorier

Prosjekter
Dele
Annonse
IFI annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter å ha stått tomt og forlatt i nærmere 15 år, er bygget som frem til 2003 huset Hamar rådhus blitt pusset opp og fylt av liv og leven. Huset ble bygget i 1919 og inneholdt festlokale, teater og kino, og var under krigen tatt i bruk av kongen, Stortinget og regjeringen på flukt fra de tyske troppene i hovedstaden.

Nå er det hotell og konferanselokaler i de to øverste etasjene, og den gamle kinoen Festiviteten er omvandlet til bar og scene, der den opprinnelige Art Deco-stilen er både bevart og forsterket.

– Vår visjon har vært å lage et kultur- og underholdningskvartal og å utvide hotellfasilitetene. Hele Victoria-kvartalet er nå åpnet for publikum slik det opprinnelig var tenkt og bygd, sier gårdeier Christian Vold hos Vold Eiendommer.

Se flere bilder
KLART TIL FEST:

Foto: Foto: Marianne Lind

Festiviteten Bar & Scene er en del av Victoriakvartalet i Hamar. Kvartalet ble oppført tidlig på 1900-tallet og rommet opprinnelig både festlokaler, teater og kinosal. Bygningsmassen på totalt 5 000 kvadratmeter rommer nå hotellfasiliteter, konferanselokaler og flere restauranter og barer.

Originalfarger

– Vi ønsket å bevare store deler av det originale interiøret. Blant annet er gamle skuffer til filmruller blitt integrert i ny barløsning, sier interiørarkitekt Silje Alger hos SJ Design som har utformet interiøret på oppdrag fra Vold Eiendommer. Også navnet er beholdt, og Festiviteten Bar & Scene fremstår i dag som moderne, men med en tydelig kobling til historien. Rosafargen på veggene er hentet fra den opprinnelige fargepaletten, og den staselige fiskebeinsparketten som dekker gulvet ved scenen og i gangarealet, er slipt og oljet på ny.

Lyddemping

Selve publikums- og barområdet i konsertlokalet har et mønsterlagt gulv av linoleumfliser med trinnlydsdempende bakside.

– Vi valgte linoleum takket være materialets holdbarhet, og at det er et organisk materiale. Fargene og mønsteret opptrer som en leken kontrast til resten av interiøret, sier hun. Felter med akustikkplater på veggene hjelper også til med å regulere lydnivået i lokalet. Akustikkplatene har fått en brun kontrastfarge som matcher brystpanelet, og integrert belysning. Lampene er originale fra 1930-tallet.

Se flere bilder

Foto: Foto: Marianne Lind

Den tidligere kinosalen Festiviteten brukes nå til flere ting: konsertscene, nattklubb og bar. Selve publikums- og barområdet i konsertlokalet har et mønsterlagt gulv av linoleumfliser med trinnlydsdempende bakside.

FESTIVITETEN BAR & SCENE

Byggherre: Vold Eiendommer AS

Byggleder: Jan Sindre Larsen/Vold Eiendommer AS

Prosjektledelse: DRIV Prosjektstyring AS, Kjersti Wold

Arkitekt og interiørarkitekt: SJ Design har stått for hele interiørkonseptet, fra materialvalg til bearbeiding av plantegning, plassbygde møbler, bardesign og belysningsplan.

Hovedentreprenør: Byggeservice Piotr Boruchajzer

Malearbeider: Byggeservice Piotr Boruchajzer

Gulvlegging: Fagservice AS

Gulvsliping: Gulvsystemer AS

Ferdigstilt: 2018

Gulv: Forbo Marmoleum Modular, 116 kvadratmeter

Med produktlevering følger ansvar
Økonomi

Med produktlevering følger ansvar

Interiørkonsulentens rolle har utviklet seg fra å velge farger og materialer til kundenes prosjekter, til også selv å kjøpe inn og levere interiørproduktene til kunden. Med dette følger...

Tømrer selger listverk
Nytt om navn

Tømrer selger listverk

I starten av august startet Øyvind Rygh som salgsansvarlig for region Vest-, Nord- og Midt-Norge i Deco Systems. Rygh har fagbrev som tømrer og har en lang yrkeskarriere innenfor...

Annonse
NCS annons
Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.