Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
FINJOBB:

Foto: Chera Westman/ifi.no

Den nye «Jordaner» er både kreativ og sporty

Jordans nye faglige ansikt utad mot håndverkere og butikkansatte står støtt i både håndverk og fargelære. Åsa Schaanning har mangeårig erfaring som utførende maler og prosjektleder, og er i tillegg dedikert sportsentusiast som sykler for veldedighet og heier på Manchester United.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Etiketter

jordan
Dele
Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den første malerjobben Åsa Schaanning hadde som selvstendig malermester var på et lite gårdsbruk i Gjerdrum. Nå som hun er i ferd med å starte et nytt kapittel i karrieren, utfører hun også sitt siste oppdrag i den samme gårdsbygningen, og på en måte er sirkelen sluttet. 1. desember trer hun inn i rollen som faglig ansvarlig malermester hos Jordan etter Morten Fehn som har søkt seg til nye oppgaver hos en malingprodusent.

– Det er alltid morsomt med utfordringer. Det er gøy å utvikle seg selv ved å gjøre nye ting, sier 46-åringen som for tre år siden sa opp en trygg og god stilling som prosjektleder ved forsikringsavdelingen hos Regnbuen Malermesterbedrift for å stå på egne bein som utførende maler.

Lagspiller

I egenskap av daglig leder, hovedeier og eneste maler i Malermester Bex har hun hatt både store og små oppdrag, og har satt pris på å utføre praktisk malerarbeid igjen, istedenfor å sitte mesteparten av tiden på kontor.

– Nå gleder jeg meg til å få jobbe i team igjen, og ikke så mye alene, sier hun.

Som faglig ansvarlig malermester i Jordan skal Åsa fungere i tett samarbeid med både salgsteam mot håndverkere og forhandlere, og fabrikken i Sverige der produktutvikling og produksjon av verktøy skjer.

– Det er en selvstendig stilling, men der finnes fastlagte oppgaver som inngår. Uttesting og godkjenning av nye produkter, og opplæring av håndverkere og butikkselgere i produkter og bruken av dem, er noe av dette, forteller Lars Petter Rustan, salgssjef Håndverk som har vært med i rekrutteringsprosessen.

– Åsa skal i stor grad få lov til å utforme jobben selv. Den første tiden vil dog gå med til å lære bedriften og miljøet å kjenne, og å sette seg godt inn i vårt sortiment som jo er todelt – for proff og for forbruker. Det er viktig for oss at hun blir en skikkelig «Jordaner», sier Rustan.

Han forteller at Åsa fikk jobben i tøff konkurranse med andre kvalifiserte søkere. Etter fire intervjurunder og en personlighetstest, sto hun frem som den beste kandidaten.

Se flere bilder
Sirkelen er sluttet

Foto:

Den første jobben ble også den siste. Åsa Schaanning begynte og avslutter sin karriere som selvstendig maler med oppdrag på det samme gårdsbruket i Gjerdrum.

Grafisk form

– Jeg føler meg heldig som har fått den første jobben jeg faktisk har søkt på. Nå ser jeg ser frem til å gjøre en «potetjobb» igjen. Jeg gleder meg også til å få reise, og å få hjelpe til med produktutvikling, sier maleren som allerede kjenner Jordans produkter godt, og bruker både pensler og ruller daglig – dog uten å ha tenk særlig mye over valget.

Valget å bli maler var heller ikke aktivt, men kom mer av en tilfeldighet. Den unge Åsa Schaanning drømte om å bli grafisk designer. Veien dit var tenkt å gå via opplæring i en malerbedrift som i tillegg til vanlige malearbeider også hadde oppdrag med å malte skilt. Noen skilt fikk hun aldri prøvd seg på, derimot ble hun hektet på malerhåndverket i øvrig.

– Spesielt liker jeg å jobbe med farger og interiører. Jeg hjelper gjerne kunden med å velge farger som kunden liker og med å finne løsninger som kunden blir fornøyd med. Det er inspirerende å få lov til å være kreativ og drive med mindre jobber som gir variasjon, avslutter hun. 

Se flere bilder
FINJOBB:

Foto:

Som maler liker Åsa Schaanning finarbeidet med lister, karmer, dører og vinduer best. Hun står støtt i både håndverk og fargelære og hjelper gjerne kunden med å finne riktige farge og stil.

Mer informasjon
Les mer
Åsa Schaanning

Født: 1973 i Hagfors, Sverige

Flyttet til Norge som 7-åring

Tok svennebrev 1995 og har mesterbrev

Bredt kontaktnett: som tidligere prosjektleder i forsikringsavdelingen hos Regnbuen som er tilknyttet Håndverksgruppen, har Åsa Schaanning et stort kontaktnett hos malerbedrifter over hele landet.

Favorittfarge: Grønn

Kuriosa: liker lakris, ser på fotball og heier aktivt på Manchester United. Kommer fra en håndverkerfamilie og er en handy dame som ved oppussing gjør alt selv, unntatt strøm og vann.

Tørt tre råtner ikke
Teknisk

Tørt tre råtner ikke

Det er ikke malingens feil om kledningen råtner. Uansett type overflatebehandling gjelder at treverket skal være tørt. Er ytterveggen dessuten riktig konstruert, vil eventuell tilført...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.