FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
FotoKariWilsgård (2).jpg

Foto: Kari Wilsgård/MLF

Suksessmesterskap for malerfaget – også på sosiale medier

Nordisk mesterskap i malerfaget er en konkurranse der deltagere fra hvert av de nordiske landene skal løse flere utfordrende oppgaver. I år var det Norge sin tur å arrangere, og årets tema var Edvard Munch. Det har i år vært stort engasjement rundt mesterskapet på sosiale medier, flere hundre tusen har sett deltagerne i aksjon.

Iver Valkvæ/ifi.no

Iver Valkvæ/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Forrige uke ble det arrangert nordisk mesterskap i malerfaget i Litteraturhuset i Oslo. Gjennom flere dager jobbet deltagerne med ulike og utfordrende oppgaver. Til slutt var det danske Kille Falkensten som stakk av med seieren.

Samarbeid og samhold

Kari Wilsgård, kompetanse- og utviklingssjef i Malermestrenes Landsforbund (MLF), sier at mesterskapet gikk bra, og at de har fått fine tilbakemeldinger fra både deltagerne og mentorene som var godt fornøyd med mesterskapet. 

– Mesterskapet handler ikke bare om å konkurrere, men også å lære av hverandre. Etter de var ferdige for dagen ble det holdt sosiale sammenkomster. Vi har hatt det hyggelig og vi har fått vist frem byen vår. For mange er det første gang de er i Norge, så det var moro å få vise de steder som Munchmuseet og Operahuset, sier Wilsgård.

– Det nordiske mesterskapet har blitt en viktig brobygger for bransjen. Vi arrangerer også nordisk møte under mesterskapet. Her får representanter fra de ulike landene mulighet til å dele sine erfaringer og utfordringer de møter i sitt land, på den måten blir vi alle bedre. Vi ser at alle landene har ganske like utfordringer, for eksempel mangelen på håndverkere. Da er det nyttig å møtes og diskutere hvordan vi kan løse det, sier hun.

Se flere bilder
nordisk mesterskap i malerfaget vinner

Foto: Kari Wilsgård/MLF

PREMIER: Lørdag hadde deltagerne og mentorene fått på seg finstasen og dro ut på middag. Her ble det også delt ut diplomer, og Kille Falkensten fikk pokalen som bevis på at hun er årets nordiske mester i malerfaget.

Suksess på TikTok

Det har vært veldig stort engasjement rundt mesterskapet, spesielt på sosiale medier. En video som IFI – Informasjonskontoret for farge og interiør, publiserte på sin TikTok-kanal forrige torsdag, har i skrivende stund hele 547 100 visninger! En annen video fra lørdag er allerede oppe i 173 300 visninger. Statistikken viser at hele 60 prosent av de som har sett videoene er fra Norden. Slike tall er med på å styrke imaget til malere.

– Vi opplever en voldsom interesse rundt håndverk og hvordan ting gjøres på sosiale medier. På få sekunder klarer vi å vise deler av bredden i faget, og ikke minst yrkesstolthet. IFI heier på MLF og malerne som hver dag gjør en fantastisk jobb. Det er spesielt gøy å se at så mange ser disse klippene og heier på deltakerne. Med slik eksponering får flere øyne opp for faget, sier adm. direktør i IFI -Informasjonskontoret for farge og interiør, Kristian Owren.

Se flere bilder
IFI TIKTOK

Foto: Iver Valkvæ/Ifi.no

SUKSESS PÅ TIKTOK: IFI – Informasjonskontoret for farge og interiør har nå egen Tik Tok. Under det nordiske mesterskapet i malerfaget gjorde flere videoer det godt. Videoene til venstre har blitt sett 388 000 og 110 000 ganger på en ukes tid.  

Evalueringen

Etter konkurransen var ferdig skulle arbeidet bedømmes. Da kom dommere for å evaluere oppgavene. Poengsummen starter på 100 så blir det trukket poeng avhengig av hvordan oppgavene har blitt løst.

– Dommerne visste ganske tidlig hvem som kom til å stå igjen som vinner, men det er viktig å få med alle detaljene, så det blir litt frem og tilbake gjennom evalueringsprosessen. Vi burde nok beregnet litt mer tid til evalueringen, det tar som oftest en god del lenger enn planlagt, sier Wilsgård. 

Se flere bilder
full fokus

Foto: Iver Valkvæ/Ifi.no

KONSENTRERT: Etter tre dager med hardt arbeid, var deltagerne fortsatt konsentrerte da fargemagasinet.no var innom få timer før konkurransen var ferdig.

Mer informasjon
Les mer
Nordisk mesterskap i malerfaget, 2024

Neste nordiske mesterskap blir holdt på Island om to år. Og det neste norske mesterskapet blir holdt i oktober 2023 på Bygg Reis Deg. De siste ukene har det vært holdt regionale konkurranser i forbindelse med Mal Proff sitt Roadshow. 

Miljømal med ny butikk
Bransjenytt

Miljømal med ny butikk

25. april markerte Miljømal åpning av ny og større butikk på Etterstad i Oslo. Det var gode tilbud og anledning til å møte både lokale og nasjonale eksperter innen maling og bygningsvern. ...

Økt optimisme i overflatebransjen
Tall og prognoser

Økt optimisme i overflatebransjen

Fargemagasinet har nylig gjennomført flere undersøkelser for å kartlegge forventningene i overflatebransjen. Resultatene viser en interessant utvikling, spesielt ute i butikkene, (byggevarehus/fargehandel)...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.