Fargemagasinet logo
Se flere bilder
VINNEREN-FotoKariWilsgaard.mlf.jpg

Foto: Kari Wilsgård/MLF

Her er årets vinner av det nordiske mesterskapet i malerfaget

Sist uke ble det arrangert nordisk mesterskap i malerfaget i Litteraturhuset i Oslo. Deltagerne måtte gjennom flere utfordrende oppgaver, og til slutt var det danske Kille Falkensten som stakk av med seieren.

Iver Valkvæ/ifi.no

Iver Valkvæ/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Innhold
Dele

I Litteraturhuset i Oslo ble det forrige uke holdt nordisk mesterskap i malerfaget, med MLF (Malermestrenes Landsforbund) som arrangør.  Her kjempet fem deltagere, en fra hvert av de nordiske landene om seieren. Etter tre dager med intenst arbeid var det til slutt Kille Falkensten som tok seieren hjem til Danmark.

Se flere bilder
Kille Falkensten og Sander Kvittingen

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

FOKUS: Kille Falkensten og Sander Kvittingen var konsentrerte da Fargemagasinet var innom få timer før konkurransen var ferdig fredag forrige uke.

Munch

Årets oppgaver var inspirert av Edvard Munch, og gikk blant annet ut på å skjære ut og male sjablonger med motiver fra Skrik og Solen. Det var også en frihåndsoppgave som deltagerne selv kunne velge hvordan de ville løse. I tillegg måtte de male en speildør i to selvvalgte farger, inkludert listverk og gipsvegg. Og til slutt, sette opp tapet og trekke streker, en oppgave som innebar å male en ramme på veggen, uten å bruke maskeringstape.

Se flere bilder
Kille Falkensten, ferdig

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

VAKKERT: Motivet til danske Kile Falkensten bar preg av vakre detaljer og farger. Ser du nøye etter, kan du se at alle fjærene på vingene til de fem fuglene former et flagg, et for hvert av de nordiske landene.

Dette er en smart varmtvannsbereder
Teknisk

Dette er en smart varmtvannsbereder

Mange forbrukere har et forhold til smarte elbilladere, som utnytter tidspunktene på døgnet når strømprisen er lavest. Samme teknologi har beveget seg over på en annen varegruppe, nemlig...

Bergensk nasjonalskatt restaurert
Prosjekter

Bergensk nasjonalskatt restaurert

De monumentale freskomaleriene i Hotel Bergen Børs har gjenoppstått i fordums glans. Kirkemalermester Norbert Seidel har renset, reparert og tolket Axel Revolds bilder fra byens historie...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.