Fargemagasinet logo
E-magasin
skumvask-til-utendors-rengjoring-av-hus

Skumvask til utendørs rengjøring av hus

Skumvask til utvendig rengjøring av hus er vårens nyhet til landets huseiere. Nå kan høytrykksvaskeren brukes til hele jobben.

Bjørg Owren/ifi.no

Bjørg Owren/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Dette er en gave til de som har trodd at utendørs vask av huset er tungt arbeid, eller tar lang tid. Nå blir det gøy å vaske hus, sier Helge Christiansen fra Krefting. Selskapet har nettopp lansert en skumvask som kan brukes både på tre, mur og betong.

Se flere bilder
GIR RÅD:

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

Helge Christiansen fra Krefting anbefaler skumvask når huset skal rengjøres i vår.

Såpe og høytrykkspyler

Christiansen anbefaler at huset vaskes hver vår. Når husveggen holdes fri for skitt, støv, svertesopp og alger, kan det gå lenger mellom hver gang huset må males, og et rent hus ser velstelt og nymalt ut år etter år.

– Med denne typen såpe og en høytrykksvasker med skumkanon gjøres jobben på 1- 2- 3, sier han. Christiansen har tatt med seg såpen Stabil skumvask til hus, skumkanon og høytrykkvasker til IFI-huset en overskyet vårdag, og vil demonstrere vask av panelvegg med skummende såpe.

– Fordelen med skumvask er at det fester seg til veggen og har lenger virketid. Dessuten har skumkanonen så lang rekkevidde at behovet for stillas blir mindre, sier han.

Se flere bilder
SKUMKANON:

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

God vårnyhet til landets huseiere: Nå kan huset vaskes raskt og effektivt, med skumvask, skumkanon og høytrykkvasker.

Vasking hver vår

Etter en befaring av veggen som skal vaskes, synes han det er fint at huset er sort.

– Da ser vi såpeskummet godt, ler han og forteller at mange tror at støv og skitt ikke synes på mørke hus. Men det er feil. Selv om veggen her ble vasket i fjor, så er det absolutt på sin plass å ta fram vaskesaker. Det er mye støv i lufta, pollen fra trær og eksos som fester seg på ytterveggene til huset. Vi ser det tydelig på hvor skitne vinduene blir i løpet en vinter.

Et mørkt hus blir skittent akkurat som et lyst hus. Uansett farge, så vil huset se mer velstelt ut, og fargen være penere etter en vask.

Han anbefaler alle huseiere å gjøre det til en vane å vaske huset hver vår. Og dager med overskyet vær eller litt duskregn er det beste vaskeværet.

Såpeskum som rengjør i dybden

Christiansen tar fram høytrykkvaskeren, og monterer en skumkanon med en blanding av såpe og vann i forholdet 1:3. Han bruker samme skumkanon som til bilvask.

– En skumkanon får du kjøpt løst til de fleste høytrykksvaskere, forteller han.

Han trykker på avtrekkeren, så er vi i gang. Skummet spruter ut over veggen og legger seg som et fint teppe. Det er tykt og henger godt på veggen. Skumvasken legges på kledningen - nedenfra og oppover. Når veggen er dekket med såpe, skal det virke i minst tre – fire minutter før det skylles av.

Mens såpen løser opp smusset på veggen, forteller han at såpen er et biologisk nedbrytbart rengjøringsmiddel. Flasken på 1 liter inneholder et konsentrat der blandingsforholdet er 1:3. Men styrken på det som sprøytes på veggen er nok nærmere 1:15. En liter skal rekke til å gjøre rent cirka 200 kvadratmeter. Såpen kan brukes på trefasader, mur, betong, stein, gjerder og levegger. Produktet kan også brukes uten høytrykksvasker, på hagemøbler og markiser.

Se flere bilder
FORDELER:

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

Skummet blir hengende på veggen, og Skumkanonen har så stor rekkevidde at du det meste fra bakken, hvis ikke huset er høyt.

Viktig å bruke mye vann

Etter tre- fire minutter skal vannet skylles av. Eksperten med høytykkvaskeren holder god avstand til veggen når han spyler, så han ikke skader treverket. Det er mengden vann som skyller bort såpen, ikke trykket. Han pøser på mengder med vann, skyller ovenfra og ned og all såpen skal bort.

– Dersom huset er ekstra skittent kan det lønne seg å ta noen tak med en vaskekost på langt skaft, tipser han.

Han gjør begge deler; en vegg blir påført såpe som skylles av når virketiden er omme. På den andre veggen tar han noen raske tak med vaskekosten. Etter å ha skyllet godt, stryker han over veggen med hvite hansker for å teste. Huset ble rent! Kanskje en anelse renere der han gikk over med kost, men den jobben var så fort gjort at det så mest gøy ut.

Se flere bilder
MYE VANN:

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

Skyll godt etter 3-4 minutter. Bruk mye vann. Det er mengden vann, og ikke trykket, som skyller bort såpen.

Se flere bilder
RENT:

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

Etter at såpeskummet er skyllet godt vekk, er det spennende å sjekke om alt av skitt og smuss er vekk.

To vinnende design i ett
Produktaktuelt

To vinnende design i ett

Sjoa er en ny ullserie som forener to av våre mest populære teppeserier de siste ti årene. Teppene er håndvevd i myk og varm ull, og kommer i tre tidsriktige meleringer; marmor,...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.