FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
ACTION-FotoCheraWestman_IFI_no (1).jpg

Foto: Chera Westman/ifi.no

Inneuken – ett problem, og én løsning

Ett problem; og én løsning var bestillingen fra IFI til de 16 medlemsbedriftene som møtte opp for filming og innholdsproduksjon under Inneuken i lokalene til voksenopplæringen og Malermestrenes opplæringskontor på Stovner i forrige uke.

Iver Valkvæ/ifi.no

Iver Valkvæ/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Etter ett vellykket arrangementet med Innedagen i fjor, ble det i år utvidet til en hel uke – og med det nye navnet Inneuken.

I år fikk alle deltagerne en time til rådighet for å vise frem deres bidrag og løsninger. Det ble blant annet vist frem restaurering av gamle møbler, legging av gulv, maling av dører, vegger, bord og mye mer. Mange møtte opp tidlig for å slå av en prat med bransjekolleger og fikk servert både brus, kaffe, pølser og sjokolade mens de ventet på sin tur foran kameraet. 

Se flere bilder
pølserister

Foto: Chera Westman/ifi.no

PØLSER PÅ BESTILLING: Denne smarte pølseristeren som IFIs Chera Westman tok med seg ble veldig populær under innspillingsdagene! 

Filming og innholdsproduksjon

Ideen bak Inneuken er å være høstens versjon av Hussjekken, der bransjen går igjennom oppussing og vedlikehold innendørs. Når så mange samles samtidig, gir det muligheter for storstilt innholdsproduksjon, til alle IFIs kanaler. Tekstsaker til ifi.no, video til YouTube, og egne filmer til sosiale medier, der IFI er aktiv på både Instagram under @ifi_inspirasjon, og på TikTok som @FargeTV.

– Innedagen i fjor ga oss muligheten til å produsere mye innhold på én gang, som vi strategisk kunne publisere gjennom vinteren. Til sammen ble det publisert 32 videoer på TikTok, fordelt på 11 spillelister – som sanket inn over en og en halv million organiske videovisninger, sier Emma Wold, journalist og kommunikasjonsrådgiver hos IFI.

- Vi ser at mange av sakene og videoene fra Innedagen i fjor fortsatt skaper engasjement, selv om de begynner å nærme seg et år siden publisering. Publikum stiller spørsmål, etterspør flere videoer om lignende tema, og har vist stor interesse for både produktene, utførelse og installasjon, og verktøy. Det er tydelig for oss at her ligger det en enorm lærevilje og nysgjerrighet hos det norske folk, legger hun til.

Se flere bilder
Miljømal, male bord

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

MALE BORD: Josefine Rydergren og Zane Vucena fra Miljømal tok med seg et gammelt bord som de pusset ned og malte med linoljemaling og interiørolje.


Se flere bilder
Fiskebenparkett

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

FISKEBEN: Mange har spurt om vi kan lage film om hvordan du legger fiskebenparkett. Jørgen Mo fra Bjelin viste frem nettopp det, i tillegg til starttriangler de har utviklet slik det er enklere å legge fiskebenformat.


Se flere bilder
Spilepanel

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

SPILER: Fra Deco Systems tok Morten Torp Karlsen og Marie Fjeld Lycke turen. De viste frem hvordan man setter opp spilepanel, i tillegg til deres nye fotlist; Decolist Eik.

IFI ønsker også å takke Rolf Stener Frydenberg og elevene fra første- og andreklasse på bygg- og anleggsteknikk ved Stovner videregående skole. De har vært svært hjelpsomme i forberedelsene til filmingen. Deres innsats med å montere og sparkle gipsplater, sette opp panel og male veggene i rolige, nøytrale farger har gjort det mulig for oss å gjenskape et hjemmemiljø. Dette har hjulpet oss med å vise frem deltagernes bidrag i autentiske omgivelser. 

Mer informasjon
Les mer
Disse deltok

Alcro/Beckers – Male ubehandlet panel

Bjelin – Legge fiskebenparkett med starttriangler

Boen – Vaske lakkert parkett

Bostik og Storeys - Hvordan tapetsere en gipsvegg

Dana Lim – Fikse ødelagte gjenstander med lim

Forbo – Hvordan fjerne flekker fra gulvteppet

Historisk Maling – Male kjøkkenfronter med linoljemaling

Jordan – Male gamle stoler med malingsprøyte

Krefting – Beise gulnet panel

Miljømal – Pusse opp gammelt møbel med linoljemaling

Nordsjö – Male gjenbruksmøbler

Pergo – Hvordan legge laminatgulv

Sika – Sparkle hull i gipsplater

Tarkett – Hvordan vedlikeholde et hardvoksoljet gulv

Teknos – Pusse opp en gammel dør.

Miljømal med ny butikk
Bransjenytt

Miljømal med ny butikk

25. april markerte Miljømal åpning av ny og større butikk på Etterstad i Oslo. Det var gode tilbud og anledning til å møte både lokale og nasjonale eksperter innen maling og bygningsvern. ...

Økt optimisme i overflatebransjen
Tall og prognoser

Økt optimisme i overflatebransjen

Fargemagasinet har nylig gjennomført flere undersøkelser for å kartlegge forventningene i overflatebransjen. Resultatene viser en interessant utvikling, spesielt ute i butikkene, (byggevarehus/fargehandel)...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.