FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
EKSPERTER Hussjekkdagen_6805-FotoIverValkvæ.c. (5).JPG

Foto: Chera Westman/ifi.no

Torsdag 4. mai arrangerer IFI Hussjekken

Torsdag 4. mai er IFI – Informasjonskontoret for farge og interiør, tilbake med den årlige Hussjekken. Aktivitetene blir til kunnskap, innsikt og tips som deles med presse, i sosiale medier og ikke minst i IFIs egne kanaler.

Iver Valkvæ/ifi.no

Iver Valkvæ/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Kategorier

Bransjenytt

Etiketter

Hussjekkdagen
Dele
Annonse
Fargemagasinet.no annons

For det femte året på rad arrangerer IFI «Hussjekken». Den går etter tradisjonen av stabelen den første torsdagen i mai. Hensikten med arrangementet er å få alle landets huseiere ut for å ta en runde, og rett og slett gjøre en hussjekk for å få en liten statusrapport om hvordan det står til med huset utvendig. 

Det er ifølge SSB 2 666 507 boliger i Norge, og ifølge Prognosesenteret svarer 15 prosent i 1. kvartal i år at de har planer om å pusse opp utvendig. Det er cirka 400 000 boliger. IFI tror mange flere ville vært tjent med å gjøre litt hvert år, og vil gjerne ha med seg hele bransjen på en kampanje for å få alle huseiere ut på hussjekk. 

Se flere bilder
reparasjon av søyle

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

REPARASJONER: I 2022 viste vi hvordan man reparerte sprekkskader på en søyle. Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

Huspleie

– Huset, boligen, trenger jevnlig service. Bilen sjekkes ofte, og ikke alle har samme forhold til huset som til bilen. Det vil vi bidra til at de får. Huspleie og hussjekk er viktig. Vi ser at cirka 15 prosent svarer Prognosesenteret i deres Byggmonitor at de har planer om å gjøre noe med huset ute, og etter at sommeren er over, så er det ofte kun 10-12 prosent som svarer at de faktisk har gjort noe. IFI skal bidra til at dørstokkmilen blir litt kortere, og gi boligeierne gode tips og råd for god regelmessig huspleie, sier Kristian Strandli Owren, som er adm. direktør i IFI. 

Se flere bilder
vaske huset utvendig

Foto: Chera Westman/ifi.no

VASK AV HUS: Å vaske huset utvendig er nyttig for å forhindre dannelse av sopp og skitt på veggene. Foto: Chera Westman/ifi.no

Råd fra eksperter

Med seg på laget har IFI flere eksperter – både håndverkere og leverandører av verktøy, maling og andre nyttige produkter kommer med gode råd og tips til hvordan løse ulike problemer som dukker opp under en hussjekk. Alle er enige om at det er viktig å fikse småskader som oppdages før de rekker å bli større, da spares både tid og penger.        

Se flere bilder
husvask dugnad

Foto: Chera Westman/ifi.no

DUGNAD: Husvask og husarbeid går alltid mye raskere når man er flere. 

Gode arbeidsforhold sikrer gode hjem
Bransjenytt

Gode arbeidsforhold sikrer gode hjem

Søndag 28. april markeres den internasjonale arbeidsmiljødagen. – Ved å prioritere mennesket gjennom hele prosessen, fra fabrikk til ferdig hjem, med gode arbeidsforhold og trygge produkter,...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.