FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
MER MILJØ:

Foto: Robert Walmann/ifi.no

Håndverksgruppen AS signerer ReStart-avtale med Tarkett

− Vi vil gjøre mer for miljøet, så dette er verdens enkleste avtale å signere, sier daglig leder i Håndverksgruppen, Tony Støkkebo.

Robert Walmann/ifi.no

Robert Walmann/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Årets Fagtur, nummer 25 i rekken, gikk til Alicante i Spania. Der samles overflatebransjen for å selge, informere og sosialisere. Et tema som står høyt på dagsorden for alle er miljø og bærekraft. Et av Espen Jostens innlegg under fagruren handler om Tarketts ReStart-ordning. Et opplegg der Tarkett tar tilbake kapp og rester fra prosjekter - og om mulighetene for å ta tilbake eksisterende gulv under noen forutsetninger. 

Gjør nytt av gammelt 

Tarkett forvandler det som tidligere ble sett på som avfall til nye råvarer som går tilbake i produksjon. Innsamlings-programmet kalles ReStart, og byr på flere muligheter. 
− Vi tar tilbake kapp og rester etter gulvinstallasjon av vinyl og linoleum som sendes til våre gjenvinningsanlegg i Sverige. Herfra fordeles det som er sendt inn til ulike ReStart anlegg ved våre fabrikker. Vi kan også ta tilbake homogen vinyl, teppefliser og tregulv fra prosjekter som skal rehabiliteres. Her er det noen forutsetninger som ligger til grunn så her må hvert enkelt prosjekt avtales spesifikt med oss i forkant, forteller Espen Josten.

Se flere bilder
MILJØAVTALE:

Foto: Robert Walmann/ifi.no

Daglig leder, Tony Støkkebo i Håndverksgruppen signerte avtalen med Tarkett. – Jeg håper flere gjør det samme, sier han.

Vil alltid gjøre mer

Denne bærekraftige historien liker daglig leder, Tony Støkkebo, i Håndverksgruppen godt. Derfor signert han avtale med Tarkett under messedagene i Spania. Håndverksgruppen har 42 medlemmer over hele landet. 
− Jeg hørte om ReStart av Lars Sørmo og Espen Josten og var ikke i tvil om vi skulle signere denne avtalen. Vi har en grønn strategi og satser på bærekraftige løsninger. Vi vil alltid gjøre mer, og jeg mener dette samarbeidet bidrar til sunne og gode tiltak for miljøet. Egentlig burde alle gulvleverandører ha en slik returordning, sier han.

Se flere bilder
MER MILJØ:

Foto: Robert Walmann/ifi.no

Lars Sørmo (t.v.) og Espen Josten fra Tarkett har inngått en ReStart-avtale med Håndverksgruppen. Her med daglig leder i Håndverksgruppen, Tony Støkkebo og salgs- og markedsføringsdirektør Jørgen Halland-Johansen.

Henter helt gratis

Avtalen Støkkebo har signert innebærer at hvert enkelt medlem Håndverksgruppens kjede mottar poser og bur, eller retursekker som er til kapp og installasjonsrester. Grønne retursekker til vinyl og hvite til linoleum. Når buret med poser, eller retursekken er full, kommer Tarkett og henter beholderne og samtidig setter ut nye. Helt gratis.

Pilene peker oppover

Josten mener Håndverksgruppen går foran som et godt eksempel for bransjen. Han merker samtidig at flere søker seg mot returordningen. 
− I løpet av denne fagturen er det flere aktører som signaliserer at de vil signere. Vi har hatt en økning på om lag 25 prosent i innsamlet materialer fra 2018-2019 og pilene peker oppover. Det er vinn, vinn for alle. Vi får råstoff til nye gulv, gulvleggeren sparer penger, tid og arbeid, og vi reduserer avfallsmengde og CO2 utslipp, sier han.

Miljømal med ny butikk
Bransjenytt

Miljømal med ny butikk

25. april markerte Miljømal åpning av ny og større butikk på Etterstad i Oslo. Det var gode tilbud og anledning til å møte både lokale og nasjonale eksperter innen maling og bygningsvern. ...

Økt optimisme i overflatebransjen
Tall og prognoser

Økt optimisme i overflatebransjen

Fargemagasinet har nylig gjennomført flere undersøkelser for å kartlegge forventningene i overflatebransjen. Resultatene viser en interessant utvikling, spesielt ute i butikkene, (byggevarehus/fargehandel)...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.