FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder

Foto: Chera Westman/ifi.no

Gulv for truck og tråkk hos Meny Greverud

Med nytt gulv i butikken fikk de ansatte en ny hverdag med mindre slitne bein etter en lang dag på jobb, og med et lavere støynivå.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gode egenskaper

I forbindelse med at 30 år gamle Greverud senter i Kolbotn fikk et ansiktsløft, ble senterets Meny-butikk også pusset opp med ny konseptinnredning, maling og nytt gulv i både butikk, ferskvare og lager.

– Dette er den fjerde butikken som får gulvet GTI Max fra Gerflor, og flere er på gang. Når vi velger materialer til våre butikker, ser vi på både vedlikeholdsintervall, levetid og installasjonstid, sier Ian Ova, byggeteknisk prosjektleder i Meny-kjeden.

Lagt uten lim

Se flere bilder
Gode egenskaper:

Foto: Chera Westman/ifi.no

Designet heter «0264 Ponente», og er en lys gråmarmorert farge som skjuler smuss og skjøter godt. Det homogene 2 millimeter tykke slitesjiktet av vinyl og PUR-overflaten sikrer gode bruksegenskaper.

GTI Max er et løstleggingsprodukt med hele 2 millimeter slitesjikt. Gulvflisene felles i hverandre ved trapesformede tapper som passer i sinker. Sammenføyningen med svalehalssinker gjør at gulvflisene ikke kan skli fra hverandre, og at gulvet ligger støtt også når tungt lastede jekketraller og vogner kjøres over gulvet. Et PUR-sjikt på toppen sikrer enkel rengjøring.

– For å være på den sikre siden er gulvet limt noen steder med ekstra tung trafikk, ellers er det lagt løst. Legging uten bruk av lim gjør at vi slipper å vente på lim som skal herde, så gulvet kan belastes umiddelbart, sier Ova.

Godt å gå på

Butikken var stengt for oppussing i fire uker, og det første som butikkmedarbeider Bente Søfteland la merke til da hun kom tilbake på jobb, var det nye gulvet.

– Det er godt å gå på, og man blir ikke like sliten i beina etter en lang dag på jobb, sier damen som har 30 års erfaring med harde butikkgulv.

 

 

 

Se flere bilder
GODE FARGER

Foto: Chera Westman/ifi.no

Bak ferskvaredisken er det lagt et akrylgulv med ekstra sklihemmende overflate. Både butikk og lager har vinylfliser.

Mindre sliten i beina

Butikksjef Øyvind Øvsthus håper at det nye gulvet vil få positiv innvirkning på både personale og kunder:

– Det er et helt annet lyd i butikken nå. Før oppussingen hadde vi flisgulv, og da hørtes det godt når handlevogner og traller ble dratt over alle fugene. Nå er lyden dempet, faktisk så pass mye at vi må være mer forsiktig når vi kommer med trallene for å fylle på varer. Før hørte kundene oss og flyttet på seg, men nå er det stille, sier han.

Se flere bilder
FORNØYD:

Foto: Chera Westman/ifi.no

Butikksjef Øyvind Øvsthus er godt fornøyd med den nyoppussede butikken. – Det er et helt annet lyd i butikken. Gulvet har ingen fuger som vognene skramler over. Dessuten er gulvet godt å gå på, og vi blir ikke like slitne i beina, sier han.

Frisk på jobb

Se flere bilder
MER HOLDBART:

Foto: Chera Westman/ifi.no

På lageret var det tidligere et epoksy-gulv. Nå ligger de samme vinylflisene der som i resten av butikken og gir et helt sjikt som ikke sprekker opp. Gulvet tåler lasting og lossing av varer på tunge vogner og paller. Butikkmedarbeider Sondre Ruud Risløkken kan kjøre jekketraller nesten lydløst over gulvet.

– Butikkarbeid kan være en tøff jobb. Vi står på beina hele dagen og løfter tungt mange ganger. Med et mer ergonomisk gulv tror jeg at vi blir mindre slitne slik at vi får færre og kortere sykmeldinger, og at mine ansatte kan stå lenger i jobb, sier Øvsthus.

MENY GREVERUD

Gulv: 1 500 m2 GTI Max

Design: «0264 Ponente»

Byggherre: Meny/Norgesgruppen

Entreprenør: Busy AS

Gulvlegger: Argo

Ferdigstilt: 2019

Miljømal med ny butikk
Bransjenytt

Miljømal med ny butikk

25. april markerte Miljømal åpning av ny og større butikk på Etterstad i Oslo. Det var gode tilbud og anledning til å møte både lokale og nasjonale eksperter innen maling og bygningsvern. ...

Økt optimisme i overflatebransjen
Tall og prognoser

Økt optimisme i overflatebransjen

Fargemagasinet har nylig gjennomført flere undersøkelser for å kartlegge forventningene i overflatebransjen. Resultatene viser en interessant utvikling, spesielt ute i butikkene, (byggevarehus/fargehandel)...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.