FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
COOP BYGGFORUM:

Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

Full fart på Coop Byggforum 2019

11.-12. september samlet Coop Norge sine leverandører og butikker til årets Byggforum. Vi tok turen til The Qube ved Gardermoen for å sjekke hva leverandørene har på blokka framover.

Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

Mari Andersen Rosenberg/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Inne i messelokalene er 85 leverandører samlet på hver sin stand, for å vise frem nyheter og fokusområder til butikksjefer og innkjøpsansvarlige. Med leverandører, butikker og representanter fra Coop sentralt, er det totalt 830 deltakere.

– Her er alle butikker samlet på én plass, og kan utveksle erfaringer seg imellom. I tillegg blir de matet med nyheter og mer kompetanse fra leverandørene. Spesielt viktig er det for de minste butikkene, som sjelden eller aldri får besøk av leverandører. Da er dette møteplassen, forklarer byggforumkoordinator Rune Scheide.

Vi tar oss en runde og sjekker hva leverandørene i overflatebransjen har å by på.

Se flere bilder
COOP NORGE:

Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

COOP: Byggforumkoordinator Rune Scheide og kategorisjef maling og interiør Stephan Korsviken fra Coop Norge.

Problemløsere i nye forpakninger

På standen til Sika og Casco møter vi Roger Fjellhaug, Børge Andersen og Bo Thomas Bråten. De har fokus på nye forpakninger.

– De nye forpakningene på pulverproduktene øker holdbarhetstiden fra 12 til 24 måneder. Multifill kommer også i ny innpakning, 70 milliliter, for små reparasjoner. Det er en slags pølse, som funker som en god, gammeldags kaviartube. Det blir mindre plast og mindre avfall, forteller selgerne.

Ellers frontes WallCraft, en problemløsersparkel som er enkel for alle å bruke, og som blant annet kan sparkles rett på glaserte fliser. Fra 1. januar skal Sika også inn i Coop-systemet med sitt betongsortiment.

Se flere bilder
SIKA:

Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

SIKA: Roger Fjellhaug, Børge Andersen og Bo Thomas Bråten fra Sika.

Nykommer hos Coop

Osmo er nye i Coop-gjengen fra i år, og har først og fremst fokus på å treffe kundene de ikke er inne hos i dag.

– Vi bruker forumet til å skape relasjoner, og har truffet mange nye interesserte butikker som har merket stor etterspørsel etter våre produkter fra sine kunder. Flere av dem som allerede har produktene inne, ønsker å utvide sortimentet, forteller Tove Bang.

De viser frem nytt fargekart og populære prøveposer med prøver av ulike Hardvoksoljer og Dekorvoks. I tillegg  Hardvoksolje 3041 og Top Oil 3068 som gjør at treet beholder den naturlige fargen på treoverflaten, uten å få en gyllen lød.

Se flere bilder
OSMO:

Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

OSMO: Anders Døvre, Tove Bang og Atle Geir Fjeld fra Osmo.

Inspirerer med tapet

Som eneste tapetleverandør hos Coop, leverer Borge et bredt og variert sortiment – noe for alle. På veggene vises siste nytt.

– Den nye brosjyren vi har laget for Coop har blitt tatt godt imot – butikkene er veldig glade for den, sier Dordi Odnes, og forteller at det går mye i ensfargede tapeter, men også botaniske mønstre, og mye tekniske produkter.

Se flere bilder
BORGE:

Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

BORGE: Dordi Odnes (siteres), Johnny Karlsen, Runi Salomonsen og Vibeke Sandven fra Borge.

Klikkvinyl på topp

Hos Tarkett forteller Sigbjørn Førre Mortveit og Kjartan Didriksen at klikkvinylen og det nye parkettgulvet i fiskebeinmønster får mest oppmerksomhet.

– Vinylklikken er på vei oppover, og får stadig større fotfeste. Parketten i fiskebeinmønster har fått veldig bra mottakelse. Vi har også fokus på Re-Start, der kunden leverer det gamle vinylgulvet tilbake til butikk, så blir det til nytt gulv. Vi er i forsøksstadiet med retur av parkett også, og ser også på teppe, forklarer gutta på standen.

Se flere bilder
TARKETT:

Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

TARKETT: Kjartan Didriksen og Sigbjørn Førre Mortveit fra Tarkett.

Enkel fornying

På Scanox sin stand lyser Quick Bengalack-logoen og sprayboksene mot oss.

– Vi har relansert hele Quick Bengalack-serien. Vi har segmentert i to ulike kundegrupper, de som skal vedlikeholde og de som skal fornye. Med de nye trendfargene, vil vi gjøre Bengalack til en større del av fornyelse, inspirasjon og interiør. Nå kommer sprayene også i silkematt glans, forteller Tommy Nergård.

Se flere bilder
SCANOX:

Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

SCANOX: Tommy Nergård fra Scanox og Quick Bengalack.

Ny sensasjon hos Pergo

Hod Pergo er det tydelig at de vannbestandige laminatgulvene er i fokus i år også.

– Pergo Sensation kommer i nytt format, som er bredere, mattere og enda mer strukturert, så du får en mer detaljert og troverdig overflate. Også 10 års vanngaranti, som butikker og sluttkunder er opptatt av. Vi lanserer også 4 dekorer med laminat i chevron-mønster, med AquaSafe-teknologi, forteller Pål Gravem Knutsen.

Se flere bilder
PERGO:

Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

PERGO: Pål Gravem Knutsen fra Pergo.

Nytt superbrett hos Jordan

Hos Jordan er det nye Superbrettet i fokus.

– Superbrettet har blitt veldig godt tatt imot av butikkene. I tillegg har vi fokus på det nye terrassesortimentet, med slipebrett og påføring, som kommer neste vår, som folk har veldig tro på. Det er enkelt og raskt å bruke og gir et jevnere og mer varig resultat, sier Beate Jacobsen.

Se flere bilder
JORDAN:

Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

JORDAN: Beate Jacobsen og André Rasmussen fra Jordan og Annemarie Rasmussen fra Tesa.

Veggplater godt mottatt

Anfinn Mæland møter oss på Byggma sin stand, der Forestia sine veggplater vises fram.

– Walls2Paint går veldig bra, og på Walls4You får vi nye oppdateringer på dekorer i oktober. eliteX-platene er også forbedret, med ny profil og mer usynlige skjøter, som har blitt veldig godt tatt imot, sier han.

Se flere bilder
BYGGMA:

Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

BYGGMA: Anfinn Mæland fra Byggma.

Miljømal med ny butikk
Bransjenytt

Miljømal med ny butikk

25. april markerte Miljømal åpning av ny og større butikk på Etterstad i Oslo. Det var gode tilbud og anledning til å møte både lokale og nasjonale eksperter innen maling og bygningsvern. ...

Økt optimisme i overflatebransjen
Tall og prognoser

Økt optimisme i overflatebransjen

Fargemagasinet har nylig gjennomført flere undersøkelser for å kartlegge forventningene i overflatebransjen. Resultatene viser en interessant utvikling, spesielt ute i butikkene, (byggevarehus/fargehandel)...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.