FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
Se flere bilder
STRENGE KRAV

Foto: Chera Westman/ifi.no

Flügger er blitt Miljøfyrtårn-sertifisert

Både hovedkontoret til Flügger farve, og butikken i Waldemar Thranes gate der kjeden nå er samlet, er blitt Miljøfyrtårn-sertifisert.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Kategorier

Miljø
Dele
Annonse
IFI annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I midten av desember 2019 mottok Flügger Norway AS sine to første Miljøfyrtårn-sertifiseringer. Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som ønsker å dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar.

– Vi er veldig glade og stolte av at Flügger Norway AS har blitt Miljøfyrtårn-sertifisert, og for oss er det et kvalitetsstempel for at vi som bedrift er på rett vei hva angår bærekraft, sier Rolf Gjølberg, Country Manager i Flügger Norge.

Se flere bilder
HOVEDKONTOR OG BUTIKK:

Foto: Robert Walmann/ifi.no

I Waldemar Thranes gate i Oslo har Flügger både hovedkontor og butikk. Begge er Miljøfyrtårn-sertifisert.

Fokus på bærekraft

Flügger Group A/S er på en omfattende reise med henblikk på å være en miljø- og energivennlig produsent av malerprodukter. Denne reisen startet allerede på 1970-tallet, da Flügger bygget en ny fabrikk i den danske byen Kolding. Her produseres kun miljøvennlig, vanntynnbar maling. I 2005 ble produksjonen i både Danmark og Sverige ISO 14001 sertifisert, og i 2011 kom sertifiseringen av konsernets tapetproduksjon i Polen. I 2019 begynte dessuten Flügger moderniseringen av sin produksjon for å imøtekomme markedets stigende etterspørsel av miljøriktige produkter samt økende regulatoriske krav.

– Vi evaluerer løpende hvordan vi kan forbedre vårt eget og våre produkters miljøavtrykk, og jobber spesifikt med å sette mål innen bærekraft, sier Gjølberg.

LES OGSÅ: IFI-vlogg: Flügger øker kompetansen i butikk

Se flere bilder
MILJØFYRTÅRN:

Foto: Flügger

I desember 2019 mottok Flügger Norge de to første Miljøfyrtårn-sertifiseringene.

Butikk med hovedkontor

Medio desember flyttet hovedkontoret fra Fyrstikktorget i Oslo til Grünerløkka og er nå samlokalisert med butikken i Waldemar Thranes gate 84. Butikken er også den blitt Miljøtårnsertifisert.

– Flügger er stolt av å være tilstede for våre kunder i store deler av Norge. Som virksomhet ønsker vi å ta et samfunnsansvar, og med dette i tankene var det viktig for oss å starte sertifiseringen i henhold til hovedkontormodellen. Denne modellen innebærer en sterkere forankring i selskapsledelsen, og at de øvrige butikkene blir sertifisert under hovedkontoret, sier Gjølberg.

Se flere bilder
OMBYGGING:

Foto: Chera Westman/ifi.no

Butikken på Grünerløkka i Oslo er bygd om og rommer nå også Flügger-kjedens hovedkontor.

Miljøfyrtårn

Miljøfyrtårn er et miljøledelsessystem for offentlige og private virksomheter som ønsker å dokumentere sin miljøinnsats. Ordningen har til hensikt å heve miljøprestasjonen i små og mellomstore bedrifter og offentlige virksomheter. Bedrifter som oppfyller definerte bransjevilkår kan sertifiseres som miljøfyrtårn. Miljøfyrtårn er anerkjent både i Norge og EU, og sidestilles blant annet med ISO 14001 og EMAS som miljødokumentasjon.

Sertifikatet er anerkjent av myndighetene ved offentlige innkjøp, og over 6000 virksomheter i Norge er sertifisert Miljøfyrtårn.

Tømrer selger listverk
Nytt om navn

Tømrer selger listverk

I starten av august startet Øyvind Rygh som salgsansvarlig for region Vest-, Nord- og Midt-Norge i Deco Systems. Rygh har fagbrev som tømrer og har en lang yrkeskarriere innenfor...

Fra Innedagen til Inneuken
Bransjenytt

Fra Innedagen til Inneuken

For andre år på rad arrangerer IFI - Informasjonskontoret for farge og interiør Innedagen – som nå er utvidet til Inneuken. Under Inneuken blir det høy aktivitet med filming og innholdsproduksjon...

Storeys kjøper Fantasi Interiør
Bransjenytt

Storeys kjøper Fantasi Interiør

Refurbia Group AS, som eier Storeys, har inngått avtale om oppkjøp av Fantasi Interiør AS. Ønsket er å bygge videre på det gode arbeidet som allerede er gjort, ved å kombinere erfaring,...

Annonse
NCS annons
Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.