Flügger er blitt Miljøfyrtårn-sertifisert

Både hovedkontoret til Flügger farve, og butikken i Waldemar Thranes gate der kjeden nå er samlet, er blitt Miljøfyrtårn-sertifisert.

Av Chera Westman/ifi.no  |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Flügger er blitt Miljøfyrtårn-sertifisert

Foto: Chera Westman/ifi.no

I midten av desember 2019 mottok Flügger Norway AS sine to første Miljøfyrtårn-sertifiseringer. Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som ønsker å dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar.

– Vi er veldig glade og stolte av at Flügger Norway AS har blitt Miljøfyrtårn-sertifisert, og for oss er det et kvalitetsstempel for at vi som bedrift er på rett vei hva angår bærekraft, sier Rolf Gjølberg, Country Manager i Flügger Norge.

Dele på Pinterest HOVEDKONTOR OG BUTIKK:

Foto: Robert Walmann/ifi.no

I Waldemar Thranes gate i Oslo har Flügger både hovedkontor og butikk. Begge er Miljøfyrtårn-sertifisert.

Fokus på bærekraft

Flügger Group A/S er på en omfattende reise med henblikk på å være en miljø- og energivennlig produsent av malerprodukter. Denne reisen startet allerede på 1970-tallet, da Flügger bygget en ny fabrikk i den danske byen Kolding. Her produseres kun miljøvennlig, vanntynnbar maling. I 2005 ble produksjonen i både Danmark og Sverige ISO 14001 sertifisert, og i 2011 kom sertifiseringen av konsernets tapetproduksjon i Polen. I 2019 begynte dessuten Flügger moderniseringen av sin produksjon for å imøtekomme markedets stigende etterspørsel av miljøriktige produkter samt økende regulatoriske krav.

– Vi evaluerer løpende hvordan vi kan forbedre vårt eget og våre produkters miljøavtrykk, og jobber spesifikt med å sette mål innen bærekraft, sier Gjølberg.

LES OGSÅ: IFI-vlogg: Flügger øker kompetansen i butikk

Dele på Pinterest MILJØFYRTÅRN:

Foto: Flügger

I desember 2019 mottok Flügger Norge de to første Miljøfyrtårn-sertifiseringene.

Butikk med hovedkontor

Medio desember flyttet hovedkontoret fra Fyrstikktorget i Oslo til Grünerløkka og er nå samlokalisert med butikken i Waldemar Thranes gate 84. Butikken er også den blitt Miljøtårnsertifisert.

– Flügger er stolt av å være tilstede for våre kunder i store deler av Norge. Som virksomhet ønsker vi å ta et samfunnsansvar, og med dette i tankene var det viktig for oss å starte sertifiseringen i henhold til hovedkontormodellen. Denne modellen innebærer en sterkere forankring i selskapsledelsen, og at de øvrige butikkene blir sertifisert under hovedkontoret, sier Gjølberg.

Dele på Pinterest OMBYGGING:

Foto: Chera Westman/ifi.no

Butikken på Grünerløkka i Oslo er bygd om og rommer nå også Flügger-kjedens hovedkontor.

Miljøfyrtårn

Miljøfyrtårn er et miljøledelsessystem for offentlige og private virksomheter som ønsker å dokumentere sin miljøinnsats. Ordningen har til hensikt å heve miljøprestasjonen i små og mellomstore bedrifter og offentlige virksomheter. Bedrifter som oppfyller definerte bransjevilkår kan sertifiseres som miljøfyrtårn. Miljøfyrtårn er anerkjent både i Norge og EU, og sidestilles blant annet med ISO 14001 og EMAS som miljødokumentasjon.

Sertifikatet er anerkjent av myndighetene ved offentlige innkjøp, og over 6000 virksomheter i Norge er sertifisert Miljøfyrtårn.

SISTE ARTIKLER
Flere artikler
 
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert!

Fargemagasinet har jevnlig nye artikler og en gang i uken sender vi ut nyhetsbrev med våre siste artikler. Registrer deg her for å abonnere på vårt nyhetsbrev.

Obligatorisk felt