Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder

Foto: Chera Westman/ifi.no

Eventyrlig salg av naturmalinger

Også fargehandelen og bygningsvernsbutikken Miljømal opplever stor etterspørsel denne våren. – Vi har hatt rekordomsetning, sier daglig leder Johnny Spangen.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da store deler av Norge stengte ned i starten av mars, ble proffkundene borte fra fargehandel- og bygningsvernsbutikken Miljømal på Vålerenga i Oslo. Derimot stormet privatkundene til. Nå, noen uker senere, er håndverkerne tilbake, og daglig leder Johnny Spangen har travle dager sammen med butikksjef Zane Vucena.

– Dette er nærmest et eventyr, sier Spangen og forteller om rekordomsetning i dagene før påske.

– Vi har solgt for over 100 000 kroner mer i mars i år enn vi gjorde i mars i fjor. Den høyeste dagsomsetningen ligger på godt over 60 000 kroner, sier han.

Sender til hele landet

Miljømal Fargehandel har to ansatte og er spesialister på naturmaling for nye og gamle hus, samt bygningsvernsprodukter. Fra det lille butikklokalet på Vålerenga i Oslo selges det både over disk, og sendes ut til hele landet. Her går det i linoljemulsjoner og linoljemalinger, tjærebeis, komposisjonsmaling, limtrykt tapet og dessuten leier butikken også ut verktøy for malingsfjerning.

– Det går mye Wibo Tak og vegg, som er en helmatt emulsjonsmaling, men vi selger også mye tjærebeis og leier ut Speedheatere for malingsfjerning, sier han. 

Se flere bilder
Naturmalinger hos Miljømal

Foto: Chera Westman/ifi.no

NÆRMESTE ET EVENTYR: Salget av naturmalinger og bygningsvernprodukter går over all forventning. Johnny Spangen, daglig leder i Miljømal har slått salgsrekord i vår.

Bruker naturpigmenter

Se flere bilder
tretjære på fasade og tak

Foto: Miljømal-Auson

TRETJÆRE: Studentene ved Chalmers Tekniska Högskola i Sverige har et eget foreningshus for fester og arrangementer. Huset er bygget i 2016 og tegnet av arkitektkontoret Inobi fra Göteborg. Fasade og tak er behandlet med Auson Rödtjära. 

All maling som ikke kommer fra leverandør i ferdigfarger, blandes for hånd på gramvekt med naturpigmenter i butikken. For å holde tritt med etterspørselen har de gått til innkjøp av en tredje brekkstasjon, slik at de kan være flere som tar seg av bestillingene. De to fulltidsstillingene i butikken blir snart også tre, når en ny medarbeider starter i begynnelsen av mai.

– Vi ser en stor etterspørsel på naturlige og fornybare produkter. Tradisjonelle produkter som Falu Rödfärg, Auson trätjära for fasader og tjæreolje for terrasse, og Wibos linoljemalinger brukes både på nye og gamle hus. Den helmatte overflaten som er lett å vedlikeholde er populær både hos arkitekter og privatpersoner, sier Spangen. 

Fugeskum i mindre emballasje
Produktaktuelt

Fugeskum i mindre emballasje

Fugeskummet Sika Boom-157 All Seasons kommer nå i en ny, liten forpakning: 250 ml. Sika Boom-157 All Seasons er et selvekspanderende polyuretanskum som kan brukes året rundt –...

En helt naturlig maling
Produktaktuelt

En helt naturlig maling

Med Wibo Natura inngår du en pakt med planeten. Malingen er utviklet med naturen i tankene og er en linoljeemulsjon, fri for mikroplast og konserveringsstoffer, og er et naturlig...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.