Biobasert veggmaling med miljø- og helseprofil

Care Wall er malingen som tar hensyn til miljø og inneklima hele veien fra råvare og emballasje til ferdig malt vegg. Malingen er en innovasjon fra Beckers, og fremstilt med råstoffer fra blant annet trær, planter og alger. Selve malingboksen er laget av en stor andel gjenbrukt plast.

Av Chera Westman/ifi.no  |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Biobasert veggmaling med miljø- og helseprofil

Foto: Beckers

Mood Care Wall er en innovativ maling som gir nye og eksisterende vegger et matt og eksklusivt utseende, samtidig som både miljø og inneklima er ivaretatt på en helt ny måte.

– Malingen er delvis biobasert, og er både Svane-sertifisert og anbefalt av det svenske Astma- og Allergiförbundet. Selve malingboksen er produsert fra store deler gjenbrukt plast. Dette er en vanntynnet maling av høyeste kvalitet og et produkt vi har veldig stor tro på, sier Rune Nygaard hos Beckers.

Dele på Pinterest Rune Nygaard, Beckers

Foto: Chera Westman/ifi.no

HAR TRUA: – Dette er en vanntynnet maling av høyeste kvalitet og et produkt vi har veldig stor tro på, sier Rune Nygaard hos Beckers.

Plantestoff på boks

At malingen er biobasert betyr at en del av råstoffene er hentet fra trær, planter og alger. Andelen biobasert innhold i malingen er 30 prosent i henhold til ASTM D6866-18, som angir andel biobasert kull av organisk kull. Selve malingboksen er opptil 75 prosent laget fra gjenbrukt plast av PIR-kvalitet, noe som innebærer at materialet kommer fra en kontrollert produksjon, og oppfyller de samme juridiske kravene til innhold som ny plast.

Dele på Pinterest gjenbrukt plast

Foto: Beckers

BIOBASERT: 30 prosent av innholdet er hentet fra planter, trær og alger. Emballasjen lages av store deler gjenbrukt plast. 

Flere sertifiseringer

Malingen anbefales av det svenske Astma- og allergiforbundet, er Svane-merket, og merket med M1, som innebærer at produktet oppfyller strenge krav til lukt og emisjoner.

Mood Care Wall brukes til maling av nye og tidligere malte vegger innendørs, og kommer i hvit A-base og C-base, og kan brekkes i alle farger. Malingen er lett å påføre med godt og skjoldfritt resultat og tørker raskt. Den ferdige veggen får et helmatt og delikat utseende, med gode bruksegenskaper. 

Dele på Pinterest gjenbrukt plast

Foto: Beckers

HELMATT OG DELIKAT: Mood Care Wall brukes til maling av vegger innendørs. Resultatet blir helmatt og vakkert. Malingen kan brekkes i alle farger. 

Mer Informasjon

Mood Care Wall

En maling med gode egenskaper for vegger innendørs.

  • Vanntynnet
  • Høy dekkevne
  • Tørker raskt
  • Vakkert sluttresultat med matt glans (5)
  • Delvis biobasert
  • Emballasje av 50–75 % gjenvunnet plast
  • Merket med Svanen og M1, samt anbefalt av det svenske Astma- og Allergiforbundet.
  • Støvtørr: 0,5 time, overmalbar 1-2 timer (ved +23 °C og 50 % RF)

Beckers har siden 1865 inspirert folk til å pusse opp og male om. Selskapet inngår i Tikkurila-konsernet som er en av de største og mest miljøbevisste malingprodusentene i Skandinavia. 99 prosent av all maling konsernet lager er vanntynnet.

LES OGSÅ
SISTE ARTIKLER
Flere artikler
 
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert!

Fargemagasinet har jevnlig nye artikler og en gang i uken sender vi ut nyhetsbrev med våre siste artikler. Registrer deg her for å abonnere på vårt nyhetsbrev.

Obligatorisk felt