menu
Annonse

BAU 2019: Der byggebransjen viser muskler

«BAU» er monstermessen som viser siste skrik innen arkitektur, bygningsmaterialer og byggesystemer. – Her står nye kunder i kø, smiler Emil Lindèn fra Bergo Concept.

Robert Walmann/ifi.no 05.02.2019 cloud_download

fullscreen
  • BAU 2019.

    Foto: Robert Walmann/ifi.no

Annonse

Annet hvert år rigger bransjen seg til i München. I 18 gigantiske messehaller skal det vises nye løsninger, produkter og innovasjon, ispedd foredrag prisutdelinger. Det er så spennende at hele 250 000 mennesker kommer for å se. ifi.no var også selvsagt på plass.

Geberit serverer luksus

REN LUKSUS:

Alexander Aleksandru fra Geberit mener folk vil ha mer velvære på badet. Dette er en trend over hele verden. Også i Norge, sier han.
camera_alt (Robert Walmann/ifi.no)

Alexander Aleksandru tilhører den russiske avdelingen av det verdensomspennende selskapet Geberit. Han er i Tyskland for blant annet å vise frem sine luksuriøse dusjtoaletter.

– Våre toaletter er de dyreste og beste på markedet. Dette er kvalitet i en helt egen liga, sier han og forteller at hans eget marked i Russland er i sterk vekst. 

– Fordi folk vil ha mer velvære på badet. Dette er en trend over hele verden. Også i Norge. Vi har toalettsystemer med funksjonalitet som folk vil ha, sier han.

LES OGSÅ: Spa deg ned med dusjtoalett

Plastgulv til alle anledninger

En som alltid stiller trofast opp med sine berømte plastfliser er Emil Lindèn fra Bergo Concept. Et system som selges via InHouse Group i Norge. Nå viser han et plastgulv som kan legges over alt.

– La oss si du skal ha fest på stranden. Eller vil lage parkeringsplass for biler der underlaget er gjørmete. Dette gulvet vil være perfekt. Vi kaller det «Solid» for det er nettopp det som er saken. Dette er et gulv som er ment for midlertidig bruk, sier han.

PLAST TIL ALT:

Emil Lindèn fra Bergo Concept har et gulv som kan legges over alt. Perfekt hvis du skal ha en fest på stranden og trenger gulv, sier han.
camera_alt (Robert Walmann/ifi.no)

Amorim har bærekraftig gulv

KORK ER TILBAKE:

Bruno Mendez fra Amorim forteller at kork er gulvet for deg som tenker på miljøet og som vil ha det lunt og mykt. – «WISE» er et korkgulv produsert i perfekt balanse med tanke på forbrukeren og naturen, sier han.
camera_alt (Robert Walmann/ifi.no)

Hos korkgulvprodusenten Amorim er Bruno Mendez svært fornøyd. Han har fått vite at deres nye korkgulv «Cork WISE» er tildelt innovasjonsprisen fra det prestisjetunge arkitektmagasinet «AIT & Xia Intelligente Architecktur».

– «WISE» er et hundre prosent kork-gulv uten vinyl. Det er produsert i perfekt balanse med tanke på forbrukeren og naturen. Som du ser har vi kork på baksiden, rigid kork i midten og overflatene kan fås med kork eller utseende av tre. Vi lanserer en rekke ulike overflater av kork og tre, forteller Mendez.

Kork er tilbake

Han mener det er mange fordeler med å velge korkgulv hjemme. Ikke bare er det vanntett, men også lyd og komfort står i høysetet når det tradisjonsrike selskapet lanserer sin kork-nyhet.

– Nå ser vi at også mange vil ha det opprinnelige korkutseende på gulvet. Det går rett inn i filosofien om biofilisk design, der alt skal være naturlig, sier han.

Janser med smart reparasjon

Tyske Janser leverer verktøy og maskiner til gulvbransjen. I Norge er det IBG som fører produktene. På messen fikk vi se hvordan Jansers reparasjonsvoks kan reparere sår og skader i parketten. En varmepistol smelter voksen som fyller igjen hull og sprekker. Voksen leveres i et stort utvalg farger. Smart for oss som vil fikse sprukne gulv.

FIKS FERDIG:

Tyske Janser viser hvordan reparasjonsvoks kan reparere sår og skader i parketten.
camera_alt (Robert Walmann/ifi.no)

Annonse
Annonse

Nyeste artikler

Annonse
Annonse
Messe annons
Messe annons