Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
TAPETGLEDE:

Foto: Haaheim Gaard

Haaheim Gaard: En oase for det gode liv

Høyt og fritt, og med utsyn helt til Shetland på en godværsdag ligger Haaheim Gaard på Tysnes i Hordaland. Hit kommer folk for å nyte.

Bjørg Owren/ifi.no

Bjørg Owren/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Haaheim Gaard er det minste hotellet i kjeden Historiske Hotell. Det ligger cirka en times tur fra Bergen, i ly av Stord mot storhavet og med Hardanger på innsida.

Hit strømmer gjestene. Og de kommer igjen og igjen, ikke for å fortape seg i utsikten verken på utida mot storhavet og Shetland eller innover mot fagre fjell og fjorder. Nei, hit trekkes de av hotellet selv og det de har å by på av kulturarrangementer, matopplevelser, et vertskap i særklasse og gårdens hage og særegne hus.

Se flere bilder
HOTELL I SÆRKLASSE:

Foto: Inger Elise Okland

Haaheim betyr stedet som ligger høyt, eller stedet til de som tjener gudene. Høyt ligger det og i dag er det et hotell der de behager gjestene.

Musiker, hotelldirektør og merkevarebygger

I 2000 var stedet et nedlagt bruk uten vann og strøm. I dag er det et reisemål folk strømmer til for gode opplevelser. Bak det hele står Torstein Hatlevik, musikeren, ildsjelen og tusenkunstneren, han kjøpte bruket og i løpet av få år transformerte det til en oase for det gode liv.

Se flere bilder
DIREKTØR I SÆRKLASSE:

Foto: Haaheim Gaard

Hotellets gründer og direktør, Torstein Hatlevik, er musikeren som kjøper seg et nedlagt bruk uten strøm og vann i 2000, og transformerer det til en hotellperle i løpet av et lite tiår.

Merkevaren Haaheim Gaard

Han har bygget både hus og merkevare.

– Vi kan ikke selge oss på at vi ligger så eller så nærme en kjent attraksjon. Vi må selv være trekkplasteret, og vår egen merkevaredesitinasjon, sier Hatlevik.

En viktig del av merkevaren er historien, husene og atmosfæren. Da de utvidet for et års tid siden, skulle nybygget gli fint inn blant den eldre bebyggelsen. Og rommene skulle ha samme gode atmosfære. Det er løst ved nennsom kombinasjon av gamle og nye materialer, farger, tekstiler og tapet. Mens de gamle rommene har malte tømmervegger, er veggene i nybygget tapetsert.

– Jeg valgte tapet fordi jeg synes det er fint, også er det historisk korrekt. Vi skal være klassiske, men også peke framover, sier han og legger til:

– Tapet er en opplevelse, det er ikke bare noe du har på veggen.

Han forteller at gjestene husker tapetene, og vil gjerne booke rom med et spesielt tapet når de kommer tilbake.

Se flere bilder
INSPIRASJON:

Foto: Haaheim Gaard

Gjestene nyter atmosfæren og blir inspirert. Mange vil ha både fargekoder og ønsker å vite mer om tapetene.


Se flere bilder
BLOMSTERMOTIV:

Foto: Haaheim Gaard

Gjennom sommeren bugner hagen av blomster. Inne blomstrer det hele året, blant annet med tapetet Falsterbro 4036 fra Borge.

En drømmekunde

Tapetene er levert av Borge. Kari Hillestad og Fargerike Malerboden på Stord er lokal leverandør og sparringspartner.

– Tapetene passer perfekt. Det skulle være herskapelig og gammel stil, og tapetene skaper den helt riktige atmosfæren, sier hun.

Hun forteller at Hatlevik visste godt hva han ville ha, så for henne var det bare å ta fram de rette kolleksjonene og være med å bla. De fleste tapetene er rekonstruerte historiske tapet fra svenske og norske herregårder og slott.

Se flere bilder
ATMOSFÆRE:

Foto: Haaheim Gaard

Alle rommene er innredet forskjellig. Alle med sitt særpreg i historisk stil. I nybygget er det tapet på veggene for å skape den rette atmosfæren. Tapetet her er Anno 4509 fra Borge.


Se flere bilder
HISTORISK STIL:

Foto: Haaheim Gaard

Nærmest som en fugl føniks har det gamle nedlagte bruket gjenoppstått og byr på hygge både ute og inne. Det er vegger med historisk sus, og møbler av i dag som skaper god komfort.


Se flere bilder
KAPELL:

Foto: Haaheim Gaard

Gården har sitt eget lille kapell, og mange velger å gifte seg på Haaheim.


Se flere bilder
GJESTER:

Foto: Haaheim Gaard

Om de kommer som familier, par eller venninnegjenger, konferansedeltagere eller gjester på et av hotellets mange kulturarrangementer, så byr hotellet på noe ekstra.

To vinnende design i ett
Produktaktuelt

To vinnende design i ett

Sjoa er en ny ullserie som forener to av våre mest populære teppeserier de siste ti årene. Teppene er håndvevd i myk og varm ull, og kommer i tre tidsriktige meleringer; marmor,...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.