menu
Annonse

Haaheim Gaard: En oase for det gode liv

Høyt og fritt, og med utsyn helt til Shetland på en godværsdag ligger Haaheim Gaard på Tysnes i Hordaland. Hit kommer folk for å nyte.

Bjørg Owren/ifi.no 06.02.2019 cloud_download

fullscreen
 • Alle tapetmønstrene har sin historie. Hatlevik vil lage rammer i A5-størrelse med tapet og info, og henge historien på hvert rom for å gi gjestene enda mer å glede seg over. Dette heter Karlslund, og er levert av Borge.

  Foto: Haaheim Gaard

 • Gjennom sommeren bugner hagen av blomster. Inne blomstrer det hele året, blant annet med tapetet Falsterbro 4036 fra Borge.

  Foto: Haaheim Gaard

 • Hotellets gründer og direktør, Torstein Hatlevik, er musikeren som kjøper seg et nedlagt bruk uten strøm og vann i 2000, og transformerer det til en hotellperle i løpet av et lite tiår.

  Foto: Haaheim Gaard

 • Nærmest som en fugl føniks har det gamle nedlagte bruket gjenoppstått og byr på hygge både ute og inne. Det er vegger med historisk sus, og møbler av i dag som skaper god komfort.

  Foto: Haaheim Gaard

 • Gjestene nyter atmosfæren og blir inspirert. Mange vil ha både fargekoder og ønsker å vite mer om tapetene.

  Foto: Haaheim Gaard

 • Haaheim betyr stedet som ligger høyt, eller stedet til de som tjener gudene. Høyt ligger det og i dag er det et hotell der de behager gjestene.

  Foto: Inger Elise Okland

 • Om de kommer som familier, par eller venninnegjenger, konferansedeltagere eller gjester på et av hotellets mange kulturarrangementer, så byr hotellet på noe ekstra.

  Foto: Haaheim Gaard

 • Gården har sitt eget lille kapell, og mange velger å gifte seg på Haaheim.

  Foto: Haaheim Gaard

 • Alle rommene er innredet forskjellig. Alle med sitt særpreg i historisk stil. I nybygget er det tapet på veggene for å skape den rette atmosfæren. Tapetet her er Anno 4509 fra Borge.

  Foto: Haaheim Gaard

Annonse
HOTELL I SÆRKLASSE:

Haaheim betyr stedet som ligger høyt, eller stedet til de som tjener gudene. Høyt ligger det og i dag er det et hotell der de behager gjestene.
camera_alt (Inger Elise Okland)

Haaheim Gaard er det minste hotellet i kjeden Historiske Hotell. Det ligger cirka en times tur fra Bergen, i ly av Stord mot storhavet og med Hardanger på innsida.

Hit strømmer gjestene. Og de kommer igjen og igjen, ikke for å fortape seg i utsikten verken på utida mot storhavet og Shetland eller innover mot fagre fjell og fjorder. Nei, hit trekkes de av hotellet selv og det de har å by på av kulturarrangementer, matopplevelser, et vertskap i særklasse og gårdens hage og særegne hus.

Musiker, hotelldirektør og merkevarebygger

I 2000 var stedet et nedlagt bruk uten vann og strøm. I dag er det et reisemål folk strømmer til for gode opplevelser. Bak det hele står Torstein Hatlevik, musikeren, ildsjelen og tusenkunstneren, han kjøpte bruket og i løpet av få år transformerte det til en oase for det gode liv.

DIREKTØR I SÆRKLASSE:

Hotellets gründer og direktør, Torstein Hatlevik, er musikeren som kjøper seg et nedlagt bruk uten strøm og vann i 2000, og transformerer det til en hotellperle i løpet av et lite tiår.
camera_alt (Haaheim Gaard)

Merkevaren Haaheim Gaard

INSPIRASJON:

Gjestene nyter atmosfæren og blir inspirert. Mange vil ha både fargekoder og ønsker å vite mer om tapetene.
camera_alt (Haaheim Gaard)

Han har bygget både hus og merkevare.

– Vi kan ikke selge oss på at vi ligger så eller så nærme en kjent attraksjon. Vi må selv være trekkplasteret, og vår egen merkevaredesitinasjon, sier Hatlevik.

En viktig del av merkevaren er historien, husene og atmosfæren. Da de utvidet for et års tid siden, skulle nybygget gli fint inn blant den eldre bebyggelsen. Og rommene skulle ha samme gode atmosfære. Det er løst ved nennsom kombinasjon av gamle og nye materialer, farger, tekstiler og tapet. Mens de gamle rommene har malte tømmervegger, er veggene i nybygget tapetsert.

– Jeg valgte tapet fordi jeg synes det er fint, også er det historisk korrekt. Vi skal være klassiske, men også peke framover, sier han og legger til:

– Tapet er en opplevelse, det er ikke bare noe du har på veggen.

Han forteller at gjestene husker tapetene, og vil gjerne booke rom med et spesielt tapet når de kommer tilbake.

BLOMSTERMOTIV:

Gjennom sommeren bugner hagen av blomster. Inne blomstrer det hele året, blant annet med tapetet Falsterbro 4036 fra Borge.
camera_alt (Haaheim Gaard)

En drømmekunde

Tapetene er levert av Borge. Kari Hillestad og Fargerike Malerboden på Stord er lokal leverandør og sparringspartner.

– Tapetene passer perfekt. Det skulle være herskapelig og gammel stil, og tapetene skaper den helt riktige atmosfæren, sier hun.

Hun forteller at Hatlevik visste godt hva han ville ha, så for henne var det bare å ta fram de rette kolleksjonene og være med å bla. De fleste tapetene er rekonstruerte historiske tapet fra svenske og norske herregårder og slott.

ATMOSFÆRE:

Alle rommene er innredet forskjellig. Alle med sitt særpreg i historisk stil. I nybygget er det tapet på veggene for å skape den rette atmosfæren. Tapetet her er Anno 4509 fra Borge.
camera_alt (Haaheim Gaard)

HISTORISK STIL:

Nærmest som en fugl føniks har det gamle nedlagte bruket gjenoppstått og byr på hygge både ute og inne. Det er vegger med historisk sus, og møbler av i dag som skaper god komfort.
camera_alt (Haaheim Gaard)

KAPELL:

Gården har sitt eget lille kapell, og mange velger å gifte seg på Haaheim.
camera_alt (Haaheim Gaard)

GJESTER:

Om de kommer som familier, par eller venninnegjenger, konferansedeltagere eller gjester på et av hotellets mange kulturarrangementer, så byr hotellet på noe ekstra.
camera_alt (Haaheim Gaard)

Annonse
Annonse

Nyeste artikler

Annonse
Annonse