Yrkeslandslaget trekker seg fra EM

Det norske yrkeslandslaget kommer ikke til å delta under Yrkes-EM i januar. Bakgrunnen er den utfordrende situasjonen knyttet til corona-pandemien.

Av Chera Westman/ifi.no  |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Yrkeslandslaget trekker seg fra EM

Foto: Jon Amundsen/WorldSkills Norway

Europamesterskapet for lærlinger innen yrkesfag skulle etter planen gått av stabelen i september i år, men ble flyttet til januar. Når fører den uavklarte situasjonen med corona og de norske reiserådene til at styret i WorldSkills Norge har besluttet å trekke hele landslaget fra deltakelse. Dermed får gulvleggeren Marius Hellestveit, fra Øystein Tvedt AS i Nesttun, og de øvrige deltakerne fra Norge ikke målt sine ferdigheter mot resten Europa. Flere land har meldt seg av, deriblant Finland og Island. Også Danmark vurderer sin deltakelse.

Sekretariatsleder Elisabeth Lange synes det er svært kjedelig, men at hensynet til helse og sikkerhet er avgjørende:

– Nå får vi håpe på bedre tider og at situasjonen normaliserer seg neste år. Da står Yrkes-VM på programmet i september i Kina, sier hun i en pressemelding.

Dele på Pinterest Marius Hellestveit

Foto: Jon Amundsen/WorldSkills Norway

GODT TRENT: Marius Hellestveit har trent godt på oppgaver han kunne ha blitt stilt overfor i konkurransen. 

Flere muligheter å konkurrere

Kari Wilsgård, kompetanse- og utviklingssjef i MLF, som står bak kvalifiseringen til yrkeslandslaget for malere og gulvleggere, sier at beskjeden er trist, men ventet.

– I august neste år håper og tror vi at situasjonen er under kontroll. Da vil det nordiske mesterskapet for malere gå av stabelen på Litteraturhuset i Oslo. Der konkurrerer regjerende norsk mester Line Røe Holmli mot representanter fra Sverige, Danmark, Finland og Island, sier hun.

Neste Norgesmesterskap i Overflateteknikk med grenene maling og gulvlegging, går av stabelen på messen Bygg Reis Deg i oktober 2021. Messen arrangeres på Norges Varemesse. IFI og Forum for Gulvbransjen er medarrangør av konkurransen, sammen med MLF.

Dele på Pinterest Kari Wilsgård

Foto: MLF

FLERE KONKURRANSER: Kari Wilsgård og MLF planlegger flere konkurranser neste år. Både nordisk mesterskap for malere og et nytt norsk mesterskap for malere og gulvleggere skal arrangeres.

Ny leder i WorldSkills Norge

Daglig leder Elisabeth Lange i WorldSkills Norway går av med pensjon i desember. Til hennes etterfølger er ansatt Bjørnar Valstad (53). Han kommer fra stilling som avdelingsleder på Kuben videregående skole i Oslo, hvor han har ledet elektroavdelingen. Før det jobbet han som generalsekretær i Norges Orienteringsforbund og daglig leder i Nelfo Oslo & Omegn. Han tiltrer stillingen 1. desember 2020. 

SISTE ARTIKLER
Flere artikler
 
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert!

Fargemagasinet har jevnlig nye artikler og en gang i uken sender vi ut nyhetsbrev med våre siste artikler. Registrer deg her for å abonnere på vårt nyhetsbrev.

Obligatorisk felt