FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
YRKESLANDSLAGET:

Foto: Jon Amundsen/WorldSkills Norway

Yrkeslandslaget trekker seg fra EM

Det norske yrkeslandslaget kommer ikke til å delta under Yrkes-EM i januar. Bakgrunnen er den utfordrende situasjonen knyttet til corona-pandemien.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Europamesterskapet for lærlinger innen yrkesfag skulle etter planen gått av stabelen i september i år, men ble flyttet til januar. Når fører den uavklarte situasjonen med corona og de norske reiserådene til at styret i WorldSkills Norge har besluttet å trekke hele landslaget fra deltakelse. Dermed får gulvleggeren Marius Hellestveit, fra Øystein Tvedt AS i Nesttun, og de øvrige deltakerne fra Norge ikke målt sine ferdigheter mot resten Europa. Flere land har meldt seg av, deriblant Finland og Island. Også Danmark vurderer sin deltakelse.

Sekretariatsleder Elisabeth Lange synes det er svært kjedelig, men at hensynet til helse og sikkerhet er avgjørende:

– Nå får vi håpe på bedre tider og at situasjonen normaliserer seg neste år. Da står Yrkes-VM på programmet i september i Kina, sier hun i en pressemelding.

Se flere bilder
Marius Hellestveit

Foto: Jon Amundsen/WorldSkills Norway

GODT TRENT: Marius Hellestveit har trent godt på oppgaver han kunne ha blitt stilt overfor i konkurransen. 

Flere muligheter å konkurrere

Kari Wilsgård, kompetanse- og utviklingssjef i MLF, som står bak kvalifiseringen til yrkeslandslaget for malere og gulvleggere, sier at beskjeden er trist, men ventet.

– I august neste år håper og tror vi at situasjonen er under kontroll. Da vil det nordiske mesterskapet for malere gå av stabelen på Litteraturhuset i Oslo. Der konkurrerer regjerende norsk mester Line Røe Holmli mot representanter fra Sverige, Danmark, Finland og Island, sier hun.

Neste Norgesmesterskap i Overflateteknikk med grenene maling og gulvlegging, går av stabelen på messen Bygg Reis Deg i oktober 2021. Messen arrangeres på Norges Varemesse. IFI og Forum for Gulvbransjen er medarrangør av konkurransen, sammen med MLF.

Se flere bilder
Kari Wilsgård

Foto: MLF

FLERE KONKURRANSER: Kari Wilsgård og MLF planlegger flere konkurranser neste år. Både nordisk mesterskap for malere og et nytt norsk mesterskap for malere og gulvleggere skal arrangeres.

Ny leder i WorldSkills Norge

Daglig leder Elisabeth Lange i WorldSkills Norway går av med pensjon i desember. Til hennes etterfølger er ansatt Bjørnar Valstad (53). Han kommer fra stilling som avdelingsleder på Kuben videregående skole i Oslo, hvor han har ledet elektroavdelingen. Før det jobbet han som generalsekretær i Norges Orienteringsforbund og daglig leder i Nelfo Oslo & Omegn. Han tiltrer stillingen 1. desember 2020. 

Et alternativ til tregulv
Produktaktuelt

Et alternativ til tregulv

Høye priser på tre har økt etterspørselen på alternativer av høy kvalitet, og LVT-gulv har blitt en av favorittene. Interface kolleksjon Northern Grain er lyst, lett og uanstrengt...

Ekstra tung avløpsåpner
Produktaktuelt

Ekstra tung avløpsåpner

Plumbo Flytende Ekstra Tung er en avløpsåpner som er 50 prosent tyngre enn vann. Det gjør at den enkelt kommer ned til proppen. Den unike blandingen av natriumhydroksid og rengjøringsmidler...

Avtrede med avtrekk
Produktaktuelt

Avtrede med avtrekk

Med kullfilter og luktavsug integrert i toalettet blir dobesøket aldri en ubehagelig opplevelse. Geberit Duo Fresh, som forhandles og installeres av medlemmene i Rørkjøp-kjeden, fjerner...

Ikonisk design feirer 60 år
Produktaktuelt

Ikonisk design feirer 60 år

Unikko-designet er vel det som de fleste forbinder med finske tekstilkonsernet Marimekko. I år feirer det ikoniske blomstermønstret 60-årsjubileum, og i anledning dette lanserer selskapet...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.