menu
Annonse

Yrkeslandslaget trekker seg fra EM

Det norske yrkeslandslaget kommer ikke til å delta under Yrkes-EM i januar. Bakgrunnen er den utfordrende situasjonen knyttet til corona-pandemien.

Chera Westman/ifi.no 29.09.2020 cloud_download

fullscreen
  • Det norske landslaget som skal konkurrere i Europamesterskapet består av 17 utøvere.

    Foto: Jon Amundsen/WorldSkills Norway

  • – Vi har iverksatt en rekke sikkerhetstiltak for at det skal være trygt både for håndverkerne og forbrukerne på byggeplass og i private hjem, sier Kari S. Wilsgård, kompetanse- og utviklingssjef hos Malermesterens Landsforbund.

    Foto: MLF

  • MER TID TIL ØVING: Siden det europeiske mesterskapet flyttes fra september til januar 2021, får Marius Hellestveit mer tid til å øve på oppgavene.

    Foto: Jon Amundsen/WorldSkills Norway

Annonse
Marius Hellestveit

GODT TRENT: Marius Hellestveit har trent godt på oppgaver han kunne ha blitt stilt overfor i konkurransen. 
camera_alt (Jon Amundsen/WorldSkills Norway)

Europamesterskapet for lærlinger innen yrkesfag skulle etter planen gått av stabelen i september i år, men ble flyttet til januar. Når fører den uavklarte situasjonen med corona og de norske reiserådene til at styret i WorldSkills Norge har besluttet å trekke hele landslaget fra deltakelse. Dermed får gulvleggeren Marius Hellestveit, fra Øystein Tvedt AS i Nesttun, og de øvrige deltakerne fra Norge ikke målt sine ferdigheter mot resten Europa. Flere land har meldt seg av, deriblant Finland og Island. Også Danmark vurderer sin deltakelse.

Sekretariatsleder Elisabeth Lange synes det er svært kjedelig, men at hensynet til helse og sikkerhet er avgjørende:

– Nå får vi håpe på bedre tider og at situasjonen normaliserer seg neste år. Da står Yrkes-VM på programmet i september i Kina, sier hun i en pressemelding.

Flere muligheter å konkurrere

Kari Wilsgård

FLERE KONKURRANSER: Kari Wilsgård og MLF planlegger flere konkurranser neste år. Både nordisk mesterskap for malere og et nytt norsk mesterskap for malere og gulvleggere skal arrangeres.
camera_alt (MLF)

Kari Wilsgård, kompetanse- og utviklingssjef i MLF, som står bak kvalifiseringen til yrkeslandslaget for malere og gulvleggere, sier at beskjeden er trist, men ventet.

– I august neste år håper og tror vi at situasjonen er under kontroll. Da vil det nordiske mesterskapet for malere gå av stabelen på Litteraturhuset i Oslo. Der konkurrerer regjerende norsk mester Line Røe Holmli mot representanter fra Sverige, Danmark, Finland og Island, sier hun.

Neste Norgesmesterskap i Overflateteknikk med grenene maling og gulvlegging, går av stabelen på messen Bygg Reis Deg i oktober 2021. Messen arrangeres på Norges Varemesse. IFI og Forum for Gulvbransjen er medarrangør av konkurransen, sammen med MLF.

Ny leder i WorldSkills Norge

Daglig leder Elisabeth Lange i WorldSkills Norway går av med pensjon i desember. Til hennes etterfølger er ansatt Bjørnar Valstad (53). Han kommer fra stilling som avdelingsleder på Kuben videregående skole i Oslo, hvor han har ledet elektroavdelingen. Før det jobbet han som generalsekretær i Norges Orienteringsforbund og daglig leder i Nelfo Oslo & Omegn. Han tiltrer stillingen 1. desember 2020. 

Annonse

Mer Informasjon

Annonse

Nyeste artikler

Annonse
Annonse