Fargemagasinet logo
Se flere bilder

Foto: Jan Åge Iversen/Polyflor

Yrkes-EM for lærlinger utsatt til januar

Høstens planlagte europeiske yrkesmesterskap for lærlinger er utsatt til januar. Den pågående koronapandemien gjør at over 600 deltakere, inklusive gulvleggeren Marius Hellestveit, får vente på å gjøre opp om de prestisjetunge titlene.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På grunn av koronapandemien er Yrkes-EM utsatt til 6.-10. januar 2021. Konkurransen skulle ha gått av stabelen i Graz i Sveits i september, med blant andre norske gulvleggeren Marius Hellestveit som deltaker i det norske yrkeslandslaget.

– En internasjonal hendelse av denne skalaen kan dessverre ikke avholdes tidligere på grunn av den nåværende pandemien og de resulterende reisebegrensningene i Europa, som forventes å fortsette langt utover høsten 2020, sier administrerende direktør i WorldSkills Europe, Laurence Gates i en melding til de nasjonale organisasjonene.  

Se flere bilder
Tarkett engasjert i mesterskap

Foto: Jon Amundsen/WorldSkills Norway

COACHER VIDERE: Espen Josten, teknisk sjef hos Tarkett Norge, er coach for den norske gulvleggeren Marius Hellestveit. 

Fortsetter å øve

Marius Hellestveit, gulvleggersvenn hos Øystein Tvedt AS i Bergen, får derved enda bedre tid til å finslipe teknikkene sine. Coach Espen Josten forteller at øvingen går som planlagt foreløpig, med støtte fra bransjens leverandører.

– Marius er ikke permittert, men jobber fullt og trener på oppgavene. I juni er det planlagt en ukes treningsleir på Gulvskolen i Viborg. De planene ligger foreløpig fast, sier Josten men vedgår at også dette kan komme til å endres hvis korona-situasjonen tilsier det.

De eksisterende alderskravene for utøvere som skal delta vil ikke bli påvirket av utsettelsen.

Se flere bilder
norgesmester i gulvlegging

Foto: Jon Amundsen/WorldSkills Norway

MER TID TIL ØVING: Siden det europeiske mesterskapet flyttes fra september til januar 2021, får Marius Hellestveit mer tid til å øve på oppgavene. 

Nordisk mesterskap flyttes også

– Det nordiske mesterskapet i maling er også flyttet ett år frem i tid. Nordisk mesterskap for malere går av stabelen på Litteraturhuset i 25.-29. august, og her deltar lærlinger fra Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island, sier Kari S. Wilsgård, kompetanse- og utviklingssjef hos Malermestrenes Landsforbund (MLF)

Norsk deltaker er regjerende norgesmester Line Røe Holmli som går i lære hos Lorvik og Skjørholm Malerservice AS i Verdal.

– Dessuten har vi helt nylig signert avtale om å arrangere Norsk mesterskap i malerfag på Bygg Reis Deg i oktober 2021. Under NM vil det bli konkurrert i grenene «maling og tapet» samt «gulvlegging», akkurat som i fjor, sier Wilsgård.

Denne konkurransen blir avholdt på en felles stand med IFI og MLF, og med plass til flere båser for leverandørene, under messen i Lillestrøm 20.-23. oktober 2021.

Se flere bilder
MLF arrangerer Norsk mesterskap

Foto: MLF

ARRANGØREN: Kari S. Wilsgård hos MLF forteller at både det nordiske mesterskapet for malere, og neste norske mesterskap for malere og gulvleggere går av stabelen høsten 2021. 

Mer informasjon
Les mer
Viktige dato:

Yrkes-EM:

6.-10. januar 2021, Graz, Sveits

Nordisk mesterskap for malere:

25.-29. august 2021, Litteraturhuset, Oslo

Norsk mesterskap i malerfag – maling og tapet, samt gulvlegging:

20.-23. oktober 2021, Bygg Reis Deg, Norges Varemesse, Lillestrøm

Jordan vet hvordan
Bransjenytt

Jordan vet hvordan

I samarbeid med Jernia, Fargerike, Obs Bygg og Montér, har Jordan kommet opp med Jordan-initiativet. Det har som formål å gi noe tilbake til samfunnet ved å pusse opp et verdig lokale...

Lekne vegger
Produktaktuelt

Lekne vegger

Med maksimalisme, farger, planter og dyr i skjønn forening, er Omexcos tapetkolleksjon, Birds of paradise, en måte å booste humøret på og drømme seg bort til paradis. Her kan interiøret...

Ti år med naturlige produkter
Bransjenytt

Ti år med naturlige produkter

10. mai feiret Miljømal AS tiårsjubileum med markedsdag utenfor butikken på Vålerenga i Oslo. De største leverandørene satte opp stands i bakgården for å demonstrere produkter beregnet...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.