Yrkes-EM for lærlinger utsatt til januar

Høstens planlagte europeiske yrkesmesterskap for lærlinger er utsatt til januar. Den pågående koronapandemien gjør at over 600 deltakere, inklusive gulvleggeren Marius Hellestveit, får vente på å gjøre opp om de prestisjetunge titlene.

Av Chera Westman/ifi.no  |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Yrkes-EM for lærlinger utsatt til januar

Foto: Jan Åge Iversen/Polyflor

På grunn av koronapandemien er Yrkes-EM utsatt til 6.-10. januar 2021. Konkurransen skulle ha gått av stabelen i Graz i Sveits i september, med blant andre norske gulvleggeren Marius Hellestveit som deltaker i det norske yrkeslandslaget.

– En internasjonal hendelse av denne skalaen kan dessverre ikke avholdes tidligere på grunn av den nåværende pandemien og de resulterende reisebegrensningene i Europa, som forventes å fortsette langt utover høsten 2020, sier administrerende direktør i WorldSkills Europe, Laurence Gates i en melding til de nasjonale organisasjonene.  

Dele på Pinterest Tarkett engasjert i mesterskap

Foto: Jon Amundsen/WorldSkills Norway

COACHER VIDERE: Espen Josten, teknisk sjef hos Tarkett Norge, er coach for den norske gulvleggeren Marius Hellestveit. 

Fortsetter å øve

Marius Hellestveit, gulvleggersvenn hos Øystein Tvedt AS i Bergen, får derved enda bedre tid til å finslipe teknikkene sine. Coach Espen Josten forteller at øvingen går som planlagt foreløpig, med støtte fra bransjens leverandører.

– Marius er ikke permittert, men jobber fullt og trener på oppgavene. I juni er det planlagt en ukes treningsleir på Gulvskolen i Viborg. De planene ligger foreløpig fast, sier Josten men vedgår at også dette kan komme til å endres hvis korona-situasjonen tilsier det.

De eksisterende alderskravene for utøvere som skal delta vil ikke bli påvirket av utsettelsen.

Dele på Pinterest norgesmester i gulvlegging

Foto: Jon Amundsen/WorldSkills Norway

MER TID TIL ØVING: Siden det europeiske mesterskapet flyttes fra september til januar 2021, får Marius Hellestveit mer tid til å øve på oppgavene. 

Nordisk mesterskap flyttes også

– Det nordiske mesterskapet i maling er også flyttet ett år frem i tid. Nordisk mesterskap for malere går av stabelen på Litteraturhuset i 25.-29. august, og her deltar lærlinger fra Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island, sier Kari S. Wilsgård, kompetanse- og utviklingssjef hos Malermestrenes Landsforbund (MLF)

Norsk deltaker er regjerende norgesmester Line Røe Holmli som går i lære hos Lorvik og Skjørholm Malerservice AS i Verdal.

– Dessuten har vi helt nylig signert avtale om å arrangere Norsk mesterskap i malerfag på Bygg Reis Deg i oktober 2021. Under NM vil det bli konkurrert i grenene «maling og tapet» samt «gulvlegging», akkurat som i fjor, sier Wilsgård.

Denne konkurransen blir avholdt på en felles stand med IFI og MLF, og med plass til flere båser for leverandørene, under messen i Lillestrøm 20.-23. oktober 2021.

Dele på Pinterest MLF arrangerer Norsk mesterskap

Foto: MLF

ARRANGØREN: Kari S. Wilsgård hos MLF forteller at både det nordiske mesterskapet for malere, og neste norske mesterskap for malere og gulvleggere går av stabelen høsten 2021. 

Mer Informasjon

Viktige dato:

Yrkes-EM:

6.-10. januar 2021, Graz, Sveits

Nordisk mesterskap for malere:

25.-29. august 2021, Litteraturhuset, Oslo

Norsk mesterskap i malerfag – maling og tapet, samt gulvlegging:

20.-23. oktober 2021, Bygg Reis Deg, Norges Varemesse, Lillestrøm

LES OGSÅ
SISTE ARTIKLER
Flere artikler
 
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert!

Fargemagasinet har jevnlig nye artikler og en gang i uken sender vi ut nyhetsbrev med våre siste artikler. Registrer deg her for å abonnere på vårt nyhetsbrev.

Obligatorisk felt