Annonse

Yrkes-EM for lærlinger utsatt til januar

Høstens planlagte europeiske yrkesmesterskap for lærlinger er utsatt til januar. Den pågående koronapandemien gjør at over 600 deltakere, inklusive gulvleggeren Marius Hellestveit, får vente på å gjøre opp om de prestisjetunge titlene.

Av Chera Westman/ifi.no  |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Yrkes-EM for lærlinger utsatt til januar

Foto: Jan Åge Iversen/Polyflor

På grunn av koronapandemien er Yrkes-EM utsatt til 6.-10. januar 2021. Konkurransen skulle ha gått av stabelen i Graz i Sveits i september, med blant andre norske gulvleggeren Marius Hellestveit som deltaker i det norske yrkeslandslaget.

– En internasjonal hendelse av denne skalaen kan dessverre ikke avholdes tidligere på grunn av den nåværende pandemien og de resulterende reisebegrensningene i Europa, som forventes å fortsette langt utover høsten 2020, sier administrerende direktør i WorldSkills Europe, Laurence Gates i en melding til de nasjonale organisasjonene.  

Dele på Pinterest Tarkett engasjert i mesterskap

Foto: Jon Amundsen/WorldSkills Norway

COACHER VIDERE: Espen Josten, teknisk sjef hos Tarkett Norge, er coach for den norske gulvleggeren Marius Hellestveit. 

Fortsetter å øve

Marius Hellestveit, gulvleggersvenn hos Øystein Tvedt AS i Bergen, får derved enda bedre tid til å finslipe teknikkene sine. Coach Espen Josten forteller at øvingen går som planlagt foreløpig, med støtte fra bransjens leverandører.

– Marius er ikke permittert, men jobber fullt og trener på oppgavene. I juni er det planlagt en ukes treningsleir på Gulvskolen i Viborg. De planene ligger foreløpig fast, sier Josten men vedgår at også dette kan komme til å endres hvis korona-situasjonen tilsier det.

De eksisterende alderskravene for utøvere som skal delta vil ikke bli påvirket av utsettelsen.

Dele på Pinterest norgesmester i gulvlegging

Foto: Jon Amundsen/WorldSkills Norway

MER TID TIL ØVING: Siden det europeiske mesterskapet flyttes fra september til januar 2021, får Marius Hellestveit mer tid til å øve på oppgavene. 

Annonse

Nordisk mesterskap flyttes også

– Det nordiske mesterskapet i maling er også flyttet ett år frem i tid. Nordisk mesterskap for malere går av stabelen på Litteraturhuset i 25.-29. august, og her deltar lærlinger fra Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island, sier Kari S. Wilsgård, kompetanse- og utviklingssjef hos Malermestrenes Landsforbund (MLF)

Norsk deltaker er regjerende norgesmester Line Røe Holmli som går i lære hos Lorvik og Skjørholm Malerservice AS i Verdal.

– Dessuten har vi helt nylig signert avtale om å arrangere Norsk mesterskap i malerfag på Bygg Reis Deg i oktober 2021. Under NM vil det bli konkurrert i grenene «maling og tapet» samt «gulvlegging», akkurat som i fjor, sier Wilsgård.

Denne konkurransen blir avholdt på en felles stand med IFI og MLF, og med plass til flere båser for leverandørene, under messen i Lillestrøm 20.-23. oktober 2021.

Dele på Pinterest MLF arrangerer Norsk mesterskap

Foto: MLF

ARRANGØREN: Kari S. Wilsgård hos MLF forteller at både det nordiske mesterskapet for malere, og neste norske mesterskap for malere og gulvleggere går av stabelen høsten 2021. 

Annonse

Mer Informasjon

Viktige dato:

Yrkes-EM:

6.-10. januar 2021, Graz, Sveits

Nordisk mesterskap for malere:

25.-29. august 2021, Litteraturhuset, Oslo

Norsk mesterskap i malerfag – maling og tapet, samt gulvlegging:

20.-23. oktober 2021, Bygg Reis Deg, Norges Varemesse, Lillestrøm

LES OGSÅ
Annonse
SISTE ARTIKLER
Flere artikler
 
Annonse
Annonse