Fargemagasinet logo
Se flere bilder
wallconcept logo.png

Foto: WallConcept

WallConcept tar tapetmarkedet med ny lanseringsstrategi

I det norske tapetmarkedet har det vært konkurranse om å fylle butikkenes tapethyller med flest mulig bøker. Nykommeren Wall Concept fornyer tapetbransjen og velger en annerledes lanseringsstrategi; de vil ta markedet og bli stor med færre tapetbøker.

Bjørg Owren/ifi.no

Bjørg Owren/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Wall Concept er tapetsatsingen som Farveringen og Malorama startet sist sommer. Nå er navn og logoen til den nye avdelingen på plass, samt strategi og ambisjoner om å bli en betydelig aktør i det norske tapetmarkedet.

Til vårsesongen er de ute med fire nye kolleksjoner. Det er få bøker, men designene er nøye utvalgt og tilpasset norske interiørtrender.

– Vi har valgt å sette sammen to bøker selv, Poesi og Symfoni. Dette er design hentet fra fire-fem av Rash sine kolleksjoner. Vi tror et begrenset antall bøker er veien å gå for å lykkes, og heller bruke tid på å sette sammen kolleksjoner vi har tro på, sier Cecilie Dahm Rise.


Se flere bilder
Tapet fra kolleksjonen Poesi, WallConcept

Foto: WallConcept

POPULÆRE MØNSTER: WallConcept har laget to egne bøker, med et bredt utvalg design tilpasset populære veggfarger. Beige tar over etter grått, og her er et design fra boken Poesi. 

100 utvalgte tapet

– Som helt ny aktør i markedet må vi prøve oss litt fram, men vi tenker kommersielt og ønsker å treffe bredt. Vi har valgt design som går godt med de mest populære malingsfargene til vegg, sier hun.    

Et nytt konsept, som Dahm Rise omtaler som et lavterskel-tilbud, er en ringperm der de har samlet 100 ulike tapetdesign.

– Dette er tapet vi har på lager, og en fin miks av bestselgere og et utvalg nyheter vi har god tro på. Permen blir et fint verktøy for de ansatte i butikk. Et oversiktlig sortiment hvor det er lett å starte salgsprosessen. Hvis kunden ønsker andre farger, er neste skritt å ta fram bøkene, foreslår hun.

Responsen på denne løsningen har vær god. Hele 80 nye butikker har meldt interesse for å selge tapet, blant dem mange byggevarehus. Butikkene kan ta inn permen, uten å måtte ha alle bøkene. Permen vil bli oppdatert to ganger i året.

Se flere bilder
Perm med tapetprøver

Foto: WallConcept

100 TAPETER: I denne permen er det samlet 100 ulike design fra ulike tapetbøker. Det er en god miks av bestselgere og nyheter som Wall Concept har har god tro på, og som matcher årets populære veggfarger.        

Samarbeider med Sandberg

I tillegg til å satse på egne kolleksjoner, har Wall Concept innledet samarbeid med svenske Sandberg tapet. Med denne avtalen kan Wall Concept også tilby kundene gode fibertapet, med mønster og farger som egner seg spesielt godt til den skandinaviske stilen. Til vårsesongen er det kolleksjonene Nippon og Familj II, som Dahm Rise og hennes team har valgt ut. 

Se flere bilder
Grønt tapet fra kolleksjonen Familj II fra Sandberg

Foto: Sandberg/WallConcept

SANDBERG: Wall Consept fører også tapet fra svenske Sandberg Wallpaper. De er kjent for sine tidløse og klassiske tapet av høy kvalitet, med et unikt uttrykk som varer over tid.  Dette designet er fra kolleksjonen Familj II.        

Jordan vet hvordan
Bransjenytt

Jordan vet hvordan

I samarbeid med Jernia, Fargerike, Obs Bygg og Montér, har Jordan kommet opp med Jordan-initiativet. Det har som formål å gi noe tilbake til samfunnet ved å pusse opp et verdig lokale...

Lekne vegger
Produktaktuelt

Lekne vegger

Med maksimalisme, farger, planter og dyr i skjønn forening, er Omexcos tapetkolleksjon, Birds of paradise, en måte å booste humøret på og drømme seg bort til paradis. Her kan interiøret...

Ti år med naturlige produkter
Bransjenytt

Ti år med naturlige produkter

10. mai feiret Miljømal AS tiårsjubileum med markedsdag utenfor butikken på Vålerenga i Oslo. De største leverandørene satte opp stands i bakgården for å demonstrere produkter beregnet...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.