Annonse
Gerflor annons
Gerflor annons

WallConcept tar tapetmarkedet med ny lanseringsstrategi

I det norske tapetmarkedet har det vært konkurranse om å fylle butikkenes tapethyller med flest mulig bøker. Nykommeren Wall Concept fornyer tapetbransjen og velger en annerledes lanseringsstrategi; de vil ta markedet og bli stor med færre tapetbøker.

Av Bjørg Owren/ifi.no  |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
 WallConcept tar tapetmarkedet med ny lanseringsstrategi

Foto: WallConcept

Wall Concept er tapetsatsingen som Farveringen og Malorama startet sist sommer. Nå er navn og logoen til den nye avdelingen på plass, samt strategi og ambisjoner om å bli en betydelig aktør i det norske tapetmarkedet.

Til vårsesongen er de ute med fire nye kolleksjoner. Det er få bøker, men designene er nøye utvalgt og tilpasset norske interiørtrender.

– Vi har valgt å sette sammen to bøker selv, Poesi og Symfoni. Dette er design hentet fra fire-fem av Rash sine kolleksjoner. Vi tror et begrenset antall bøker er veien å gå for å lykkes, og heller bruke tid på å sette sammen kolleksjoner vi har tro på, sier Cecilie Dahm Rise.


Dele på Pinterest Tapet fra kolleksjonen Poesi, WallConcept

Foto: WallConcept

POPULÆRE MØNSTER: WallConcept har laget to egne bøker, med et bredt utvalg design tilpasset populære veggfarger. Beige tar over etter grått, og her er et design fra boken Poesi. 

100 utvalgte tapet

– Som helt ny aktør i markedet må vi prøve oss litt fram, men vi tenker kommersielt og ønsker å treffe bredt. Vi har valgt design som går godt med de mest populære malingsfargene til vegg, sier hun.    

Et nytt konsept, som Dahm Rise omtaler som et lavterskel-tilbud, er en ringperm der de har samlet 100 ulike tapetdesign.

– Dette er tapet vi har på lager, og en fin miks av bestselgere og et utvalg nyheter vi har god tro på. Permen blir et fint verktøy for de ansatte i butikk. Et oversiktlig sortiment hvor det er lett å starte salgsprosessen. Hvis kunden ønsker andre farger, er neste skritt å ta fram bøkene, foreslår hun.

Responsen på denne løsningen har vær god. Hele 80 nye butikker har meldt interesse for å selge tapet, blant dem mange byggevarehus. Butikkene kan ta inn permen, uten å måtte ha alle bøkene. Permen vil bli oppdatert to ganger i året.

Dele på Pinterest Perm med tapetprøver

Foto: WallConcept

100 TAPETER: I denne permen er det samlet 100 ulike design fra ulike tapetbøker. Det er en god miks av bestselgere og nyheter som Wall Concept har har god tro på, og som matcher årets populære veggfarger.        

Samarbeider med Sandberg

I tillegg til å satse på egne kolleksjoner, har Wall Concept innledet samarbeid med svenske Sandberg tapet. Med denne avtalen kan Wall Concept også tilby kundene gode fibertapet, med mønster og farger som egner seg spesielt godt til den skandinaviske stilen. Til vårsesongen er det kolleksjonene Nippon og Familj II, som Dahm Rise og hennes team har valgt ut. 

Dele på Pinterest Grønt tapet fra kolleksjonen Familj II fra Sandberg

Foto: Sandberg/WallConcept

SANDBERG: Wall Consept fører også tapet fra svenske Sandberg Wallpaper. De er kjent for sine tidløse og klassiske tapet av høy kvalitet, med et unikt uttrykk som varer over tid.  Dette designet er fra kolleksjonen Familj II.        

SISTE ARTIKLER
Flere artikler
 
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert!

Fargemagasinet har jevnlig nye artikler og en gang i uken sender vi ut nyhetsbrev med våre siste artikler. Registrer deg her for å abonnere på vårt nyhetsbrev.

Obligatorisk felt