Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
wallconcept logo.png

Foto: WallConcept

WallConcept tar tapetmarkedet med ny lanseringsstrategi

I det norske tapetmarkedet har det vært konkurranse om å fylle butikkenes tapethyller med flest mulig bøker. Nykommeren Wall Concept fornyer tapetbransjen og velger en annerledes lanseringsstrategi; de vil ta markedet og bli stor med færre tapetbøker.

Bjørg Owren/ifi.no

Bjørg Owren/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Wall Concept er tapetsatsingen som Farveringen og Malorama startet sist sommer. Nå er navn og logoen til den nye avdelingen på plass, samt strategi og ambisjoner om å bli en betydelig aktør i det norske tapetmarkedet.

Til vårsesongen er de ute med fire nye kolleksjoner. Det er få bøker, men designene er nøye utvalgt og tilpasset norske interiørtrender.

– Vi har valgt å sette sammen to bøker selv, Poesi og Symfoni. Dette er design hentet fra fire-fem av Rash sine kolleksjoner. Vi tror et begrenset antall bøker er veien å gå for å lykkes, og heller bruke tid på å sette sammen kolleksjoner vi har tro på, sier Cecilie Dahm Rise.


Se flere bilder
Tapet fra kolleksjonen Poesi, WallConcept

Foto: WallConcept

POPULÆRE MØNSTER: WallConcept har laget to egne bøker, med et bredt utvalg design tilpasset populære veggfarger. Beige tar over etter grått, og her er et design fra boken Poesi. 

100 utvalgte tapet

– Som helt ny aktør i markedet må vi prøve oss litt fram, men vi tenker kommersielt og ønsker å treffe bredt. Vi har valgt design som går godt med de mest populære malingsfargene til vegg, sier hun.    

Et nytt konsept, som Dahm Rise omtaler som et lavterskel-tilbud, er en ringperm der de har samlet 100 ulike tapetdesign.

– Dette er tapet vi har på lager, og en fin miks av bestselgere og et utvalg nyheter vi har god tro på. Permen blir et fint verktøy for de ansatte i butikk. Et oversiktlig sortiment hvor det er lett å starte salgsprosessen. Hvis kunden ønsker andre farger, er neste skritt å ta fram bøkene, foreslår hun.

Responsen på denne løsningen har vær god. Hele 80 nye butikker har meldt interesse for å selge tapet, blant dem mange byggevarehus. Butikkene kan ta inn permen, uten å måtte ha alle bøkene. Permen vil bli oppdatert to ganger i året.

Se flere bilder
Perm med tapetprøver

Foto: WallConcept

100 TAPETER: I denne permen er det samlet 100 ulike design fra ulike tapetbøker. Det er en god miks av bestselgere og nyheter som Wall Concept har har god tro på, og som matcher årets populære veggfarger.        

Samarbeider med Sandberg

I tillegg til å satse på egne kolleksjoner, har Wall Concept innledet samarbeid med svenske Sandberg tapet. Med denne avtalen kan Wall Concept også tilby kundene gode fibertapet, med mønster og farger som egner seg spesielt godt til den skandinaviske stilen. Til vårsesongen er det kolleksjonene Nippon og Familj II, som Dahm Rise og hennes team har valgt ut. 

Se flere bilder
Grønt tapet fra kolleksjonen Familj II fra Sandberg

Foto: Sandberg/WallConcept

SANDBERG: Wall Consept fører også tapet fra svenske Sandberg Wallpaper. De er kjent for sine tidløse og klassiske tapet av høy kvalitet, med et unikt uttrykk som varer over tid.  Dette designet er fra kolleksjonen Familj II.        

Fuger og tetter med høy styrke
Produktaktuelt

Fuger og tetter med høy styrke

Bostik H750 SEAL’N’BOND PREMIUM er spesielt utviklet for en varig elastisk tetting av ekspansjonsfuger for kjøkken, bad, dusj samt industrielle bruksområder med varierende underlag...

Fugeskum i mindre emballasje
Produktaktuelt

Fugeskum i mindre emballasje

Fugeskummet Sika Boom-157 All Seasons kommer nå i en ny, liten forpakning: 250 ml. Sika Boom-157 All Seasons er et selvekspanderende polyuretanskum som kan brukes året rundt –...

En helt naturlig maling
Produktaktuelt

En helt naturlig maling

Med Wibo Natura inngår du en pakt med planeten. Malingen er utviklet med naturen i tankene og er en linoljeemulsjon, fri for mikroplast og konserveringsstoffer, og er et naturlig...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.