Fargemagasinet logo
Se flere bilder
NID-Nordreisa-6.jpg

Foto: Nordsjö Idé & Design

Annonse
Sika annons

Vinn-vinn-vinn med lærling i butikken

Med en lærling i butikken sikrer NID Nordreisa seg faglig utdannet arbeidskraft, samtidig som de selv lærer mer. At prosjektet brukes i markedsføringen av utdanningsløpet «Full opplæring i bedrift» er en ekstra bonus.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Dele

Den nordligste butikken i Nordsjö Idé & Design-kjeden ligger i Sørkjosen, i Nordreisa kommune, mellom Tromsø og Alta. Butikken eies av Malermester Løvoll AS som er godkjent lærebedrift i både tømrer- og malerfag. Siden et halvt år er også NID-butikken lærebedrift – i salgsfag.

– Vi trenger handverkere og andre fagarbeidere. Og vi har et opplæringskontor der de er flinke til å få inn nye lærlinger i forskjellige opplæringsmodeller, sier butikksjef Lars Lilleng.

Se flere bilder
Lars Lilleng

Foto: Nordsjö Idé & Design

LÆRER: I 2014 fikk Lars Lilleng oppdraget å etablere en Nordsjö Idé & Design-butikk i Nordreisa. Nå er butikken etablert med kunder i både proff- og privatmarkedet og har tatt inn en lærling i salgsfag. 

Læring for flere

Arnt Emil Bjørseth Berg begynte som ekstrahjelp i butikken, og kjemien mellom ham og faghandelen stemte godt. Så bra at lørdagshjelpen, som hadde hoppet av fra videregående der han gikk studiespesialisering, ta fagbrev i salgsfag. Nå får han full opplæring i butikken, sammen med nyttig yrkeserfaring og gode muligheter for ansettelse etter utdanningen.

– Dette gir læring for oss begge to, sier Lilleng. Arnt Emil er dyktig og har jobb her når han er ferdig utdannet om et 2-3 år. Det er viktig for motivasjonen.

Opplegget er et samarbeid mellom NID Nordreisa og Opplæringskontoret Nord som sammen har ansvar for å sikre at utdanningen lever opp til den nasjonale standarden, og at Arnt Emil når de 25-30 læreplanmålene. Opplæringskontoret bruker også lærlingen og NID-butikken som et godt eksempel ved rekruttering av flere lærebedrifter og lærlinger.

– Vi er et flerfaglig opplæringskontor som dekker store deler av Troms og opp mot Finnmark, sier Terje Ansgar Eriksen ved Opplæringskontoret Nord. 

Se flere bilder
Arnt Emil Bjørseth Berg

Foto: Nordsjö Idé & Design

MOTIVERT: Arnt Emil Bjørseth Berg er en ivrig og motivert lærling. Om 2-3 år er han ferdig utdannet og kan ta fagbrev i salgsfaget. 

Lager PR-film

På grunn av covid-situasjonen har opplæringskontoret lagt om driften, og tatt i bruk teknologiske løsninger for å kommunisere, følge opp læringer og jobbe aktivt med rekruttering. Ved hjelpe av egen hjemmeside, Facebook og YouTube markedsføres yrkesfag og lærlingesystemet mot både bedrifter og mulige elever.

Nylig lagde Eriksen og lærlingen Arnt Emil Bjørseth Berg en videofilm om omløpshastighet i butikk som er en viktig del av utdanningen i salgsfag. Videoen er filmet i NID-butikken, og produsert i samarbeid med Johannes Johansson som er elev ved IKT-linjen ved Nord-Troms videregående skole.

–  I læreplanmålet for salgsfag inngår både kundekontakt, dialog og markedsføring. Dette er et lykketreff for oss alle; vinn-vinn-vinn – nå kan vi bruke filmen til å synliggjøre faget, butikken og opplæringskontoret, sier Eriksen.

–  Hvis vi skal ha fagfolk ute i bedriftene må vi bli flinkere til å spille på lag med hverandre. Dette case er et godt eksempel på mulighetene som vi vil synliggjøre for andre, sier han. 

Se flere bilder
NID-Nordreisa-6.jpg

Foto: Nordsjö Idé & Design

TRE VINNERE: Terje Ansgar Eriksen ved Opplæringskontoret Nord bruker NID-butikken og lærlingen Arnt Emil Bjørseth Berg som forbilde i rekruttering av flere lærebedrifter og lærlinger. Den godt motiverte og talentfulle lærlingen får utdannelse og lønn, og butikksjef Lars Lilleng både lærer ut og får læring tilbake – i tillegg til at han på sikt får en godt utdannet medarbeider. 

 

Ny stilguide for tapet
Produktaktuelt

Ny stilguide for tapet

Botanical er en kolleksjon gode tapetdesign med ulike temaer som brukes som et oppslagsverk hvor man blir kjent med tapet som veggdekor og finne hva man liker. Enkelte design finnes...

Sparkle med limmørtel
Produktaktuelt

Sparkle med limmørtel

NHL Limmørtel er en diffusjonsåpen lim- og reparasjonsmørtel som er godt egnet i eldre bygg hvor der det stilles krav til åpenhet for diffusjon og kompatibilitet med gamle materialer....

Overdådig og frodig
Produktaktuelt

Overdådig og frodig

Tapetene i kolleksjonen Cascading Gardens fra Storeys er herlig overdådige i et vell av farger og mønstre. Her bringes man inn i drømmende hager hvor tropiske planter vokser...

Annonse
NCS annons
Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.