Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
ALLTID ÅPENT:

Foto: Remmem

Vinduet som alltid holder åpent

− Å bruke butikkvinduet som utstilling er det viktigste vi gjør som butikkdrivere, sier Tone Brit Sandsmark hos Happy Homes i Åndalsnes.

Robert Walmann/ifi.no

Robert Walmann/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Klesbutikker gjør det. Det samme gjør møbelbutikker, blomsterbutikker, babyutstyrsbutikker og bilforretninger. De vet at det som skjer i vinduet inspirerer folk. Fagfolk kaller det Visual Merchandising − eller «butikkdekor» på godt norsk. Det handler om visuelt salg og markedsføring. Kort sagt: Vise det beste fra butikken og hvilke muligheter kunder får ved å tre innenfor.

Se flere bilder
ALLTID ÅPENT:

Foto: Remmem

ALLTID ÅPENT: Vinduene i butikken står alltid åpne. De viser utstillinger av farger og kombinasjoner som skal gi lyst på forandring.

Viser at vi er best

− Nettopp! Det er hele poenget. Vinduet i en fargehandel skal vise at vi er en faghandel. Der skal vi illustrere og vise frem mulighetene innenfor tapet og maling. Vi må vise at vi er best på farger, sier Tone Brit Sandsmark. Hun er kreativ leder hos Happy Homes-butikken Remmem i Åndalsnes. Byen som hører til den kjente Trollveggen i Møre og Romsdal.

Se flere bilder
HEDERSPLASSEN:

Foto: Remmem

HEDERSPLASSEN: Tone Britt Sandsmark er kreativ leder hos Happy Homes i Åndalsnes. – I våre vinduer skal kundene se det fineste vi har, sier hun.

Inspirerer unge kunder

For Sandsmark gjelder det å gjøre vinduene til levende plakater. Hun kjøper brukte møbler og pusser dem opp. Hun tapetserer med nyhetene fra Borge og dekorerer små miljøer som vekker interessen blant unge og gamle. Alle tre vinduene som vender ut mot gaten er fulle av liv. Inne i butikken har hun også laget flere spennende utstillinger.

− Vi merker at unge kunder kommer inn for å spørre om råd. De vil vite hva vi har brukt i vinduene. Det er ingen tvil om at utstillingene inspirerer. Vi tar også bilder av vindusutstillingene og legger de ut på Instagram, nettsider og Facebook, sier hun. 

Se flere bilder
TREFFER UNGDOM:

Foto: Remmem

TREFFER UNGDOM: − Vi vil vise at vi er en faghandel. Vi har kunnskap mange unge trenger når de skal pusse opp, sier Tone Britt Sandsmark.

Bør bli best i klassen

Gøril Florvaag hos Butikkutvikler.no er spesielt opptatt av vindusdekor og visuell markedsføring. Hun mener fargehandlerbransjen har et enormt fortrinn når det gjelder å skape interesse i vinduene.

− Denne bransjen selger drømmer, vakre rom, spennende gulv, levende vegger med tapet og alle fargene som finnes i hele verden. Viser du en brøkdel av dette i vinduet, vil folk ikke nøle med å gå inn, sier hun.

Se flere bilder
INSPIRASJON:

Foto: Remmem

INSPIRASJON: − Vår jobb er å inspirere kundene. Det gjør vi blant annet ved å lage fantastiske utstillinger i vinduet, sier den kreative lederen hos Happy Homes i Åndalsnes.

Inspireres av naturen

Butikkeksperten anbefaler å bruke årstidene som inspirasjon når vinduene skal dekoreres.

− Ha et mål om å ha minst fire utstillinger i året basert på årstidene. Allerede i dag kan dere lage en liten utstilling med høstens farger. I februar kan dere for eksempel lage en knallrød utstilling i forbindelse med Valentes Day. Liten innsats gir stor belønning, sier hun.

Tenk på helheten

Florvaags oppskrift på et vellykket vindu er enkel.

− Sats på symmetri, balanse og gode fargekombinasjoner. Tenk gjerne på å formidle ett budskap av gangen. Produktene i seg selv egentlig er underordnet – det er helheten som selger. Vindusutstillinger skal være oppmerksomhetsvekkere og skal gi forbipasserende lyst til å stoppe opp og gå inn i din butikk, sier hun.

To vinnende design i ett
Produktaktuelt

To vinnende design i ett

Sjoa er en ny ullserie som forener to av våre mest populære teppeserier de siste ti årene. Teppene er håndvevd i myk og varm ull, og kommer i tre tidsriktige meleringer; marmor,...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.