FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
FAGTUR_Fagtur 2024-FotoIverValkve_IFI_no-119 (2).jpg

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

Velkommen til Kompani Fagtur 2024

Over 250 malere, gulvleggere, produsenter og leverandører deltok på Fagtur 2024, som er den 27. Fagturen. Med et spennende program i vente og mye godt faglig innhold på agendaen forlot MS «Color Fantasy» kaien i Oslo og rettet baugen mot Kiel.

Iver Valkvæ/ifi.no

Iver Valkvæ/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Fagturen 2024 startet i skipets konferanserom, hvor Per Olaf Øxseth fra Tarkett ønsket alle velkommen og gjennomgikk hva deltagerne kunne forvente de neste dagene. Øxseth kunne avsløre at arrangørene også hadde planlagt en konkurranse som ville strekke seg gjennom hele fagturen. Svarene på spørsmålene kunne fanges opp for dem som fulgte godt med under foredragene. Hovedpremien? En splitter ny iPhone.

– Er det noen som vet om telefonen er fra Hamar? Jeg vet det er mange som ønsker en telefon fra Hamar, sier Øxseth og mottar latter fra publikum.

Fagturen ble sparket i gang med et inspirerende og motiverende foredrag fra John Hammersmark, tidligere spesialsoldat og oberstløytnant i Forsvaret, og som mange kjenner som «Kapteinen» i Kompani Lauritzen. Han dro mange paralleller mellom Forsvaret og arbeidslivet, og snakket om hvor viktig det er å tråkke utenfor komfortsonen for å oppnå mestring. Etter en times tid takket han for seg før arrangørene tok over.

Se flere bilder
John Hammersmark

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

DET KAN ALLTID BLI VERRE: John Hammersmark som mange kjenner som «Kapteinen» i Kompani Lauritzen holdt et spennende foredrag om mestring og hvor viktig det er å tråkke utenfor komfortsonen.

Faglig innhold

Som vanlig ble gjestene delt inn i grupper og loset igjennom den faglige lysløypen på båten. Tarkett, Jordan, J.S. Cock, Sika, IBG og Jotun hadde satt opp et rikt og spennende program med demonstrasjoner og produktnyheter for enhver.

Se flere bilder
Grupper Fagtur 2024

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

GRUPPER: Deltagerne ble delt inn i hver sin gruppe da de sjekket inn på båten. Hver gruppe hadde hver sin farge. 

Nytt resirkulert gulv

Hege Moland fra Tarkett var for første gang med på fagtur. Hun synes det har vært veldig hyggelig å få møte både faste og nye kunder.

– Jeg tror slike typer arrangementer er viktige og er med på å forsterke relasjoner, og bygge nye. Under fagturen har vi blant annet fått vist frem vårt nye gulv iQ Loop, som jeg tror var en spennende og overraskende lansering for mange. Vi håper gulvet kan være en øyeåpner for flere, slik at folk får sett hvor viktig det har blitt med gjenvinning av materialer. Ikke minst skal iQ Loop inspirere til å bidra enda mer. Alle gulvleverandører jobber med gjenvinning, men vi pusher med dette resirkulering litt lengre, sier Moland.

Tarkett hadde også rigget opp for demonstrasjoner av fresing og sveising av gulvbelegg nede på dekk fem. Espen Josten og Per Wear loste deltagerne gjennom smarte teknikker og viste frem gode verktøy og maskiner som gjør jobben enklere og sparer kroppen.

Se flere bilder
Hege Moland Tarkett

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

FØRSTE GANG: For Hege Moland var det første gang hun har vært med på fagtur. Hun mener slike arrangement er viktig for å forsterke relasjoner, og bygge nye.

Viktig å være til stede

Stein Hesstvedt fra Malermestrenes Landsforbund, MLF, var også med på fagturen. Et viktig bransjetreff med nyheter og nye impulser fra bransjen.

– Det har vært et veldig spennende arrangement som er godt organisert og har samlet folk fra hele landet. Det er et treffpunkt for oss hvor vi treffer medlemsbedrifter i MLF, og kan fange stemningen i bransjen. Fagturen samler kunder, leverandører og bransje på en unik måte. For oss er det viktig å være til stede og prate med alle deltagere, sier han.

Se flere bilder
Stein Hesstvedt

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

TIL STEDE: Stein Hesstvedt hos MLF mener fagturen er et viktig bransjetreff hvor de kan fange opp stemningen i bransjen.

Et bredt utvalg

Sika hadde med seg mange spennende produkter, og på messen viste de frem priming, flytsparkling og liming av gulv. To av produktene de la ekstra vekt på under årets fagtur var Sikagard Anti-graffiti og Sikafloor epoxymaling. På standen på dekk fem fortalte Lars Johannessen litt mer om Sikafloor-produktene.

– Sikafloor 2540 er en tokomponent epoksymaling. Det første strøket blander du med fem prosent vann, og det andre strøket er ufortynnet. Dette er den enkleste varianten av epoksygulv vi har. Sikafloor 264 passer fint til boder og garasjer. Det kan også blandes med sandstrø, og brukes til verksteder og diverse. Produktet påføres med en malerull eller tannsparkel, og kan fås i fargene RAL 7040 og 7035 sier han.

– Vi har også en enkomponent polyuretanmaling, Sikafloor 420, som er godt egnet til balkonger og svalganger, og er kun til utvendig bruk. Da primes underlaget før det påføres sandstrø og males to strøk. Da får du et tett underlag, og det vil ikke trekke fukt gjennom. Overflaten vil også ha antiskliegenskaper. Slike produkter vil det bare komme mer og mer av på markedet fremover, legger han til.

Se flere bilder
Lars Johannessen

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

FLYTENDE GULV: Lars Johannessen hos Sika viser frem produkter fra Sikafloor. Han mener sånne typer produkter vil øke i popularitet i tiden fremover.

Et hav av maskiner

IBG hadde med seg et imponerende antall maskiner, verktøy og utstyr som de viste frem på sin stasjon. Owe Busland ga Fargemagasinet en rask omvisning og fortalte litt om hva deltagerne fikk lære mer om.

– Vi viser frem ganske mye, vi har lasere fra Tebo, nye spilepaneler, og taktil merking som vi forteller litt om i forbindelse med TEK17 og trappeloven. Vi har også vist frem verktøy for strimmelskjæring og diverse teppefliskuttere. Vi har i tillegg tatt med oss et stort utvalg av maskiner fra blant annet Janser, Von Arx, Wolff, Lägler med mer. Dette er rett og slett godtebutikken for maskin- og verktøyinteresserte, og om du ikke finner noe du liker her, så finner du det ikke noen steder, sier han.  

Se flere bilder
IBG maskiner

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

MASKINER: IBG hadde tatt med seg et imponerende arsenal av maskiner og verktøy til fagturen. – Dette er rett og slett godtebutikken for maskin- og verktøyinteresserte, og om du ikke finner noe du liker her, så finner du det ikke noen steder, sier Owe Busland hos IBG.

En veldig god fagtur

Nede på dekk fem stod Lars Petter Rustan sammen med kolleger Åsa Schaanning og Kathrine Støen fra Jordan og pakket sammen etter messen da Fargemagasinet kom innom. Han sier det har vært en god fagtur for Jordan.

– Det har vært veldig bra, det er lydhøre mennesker på alle stasjoner, og vi har vært bemannet på tre steder. Responsen har vært god, og folk møter opp og er nysgjerrige. Vi har hatt tilbud på støvfrie slipemaskiner fra Mirka, og vi har fått inn flere ordre. Det har også blitt vist frem diverse pensler, ruller og maling til dem som er interesserte.

– Vi har vært med i mange år, men i år har alt gått veldig på skinner. Det er vært et stort engasjement rundt konkurransene, både de som er på stasjonene og hovedkonkurransen som ble gitt ut sammen med programmet. Alt i alt har det vært en meget god fagtur, god mat, bra vær og godt selskap, sier han.

Se flere bilder
Kathrine Støen, Lars Petter Rustan, Åsa Schaanning

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

FOLK ER NYSGJERRIGE: Kathrine Støen, Lars Petter Rustan og Åsa Schaanning fra Jordan synes det har vært en flott fagtur. På sine stasjoner viste de blant annet frem den støvfrie slipemaskinen Mirka.

Avsluttet med latter

Fagturen 2024 ble avsluttet med premieutdeling og hypnoseshow. Premiene var mange, og jubelen sto i taket da vinnerne ble lest opp. På listen over premier var det blant annet en ryggsekk, høyttaler, gavekort og slipemaskin og mer. I tillegg ble iPhonen som hovedpremie i konkurransen som strekte seg gjennom hele fagturen, delt ut til en heldig vinner.

Etterpå inntok hypnotisør Torgrim Holte scenen. Holte har underholdt med egne show både i Norge og i utlandet. Han har blant annet jobbet med artisten Robbie Williams, og hypnotisert kongefamilien i Saudi Arabia. De siste årene har han holdt over 200 show for næringslivet i Norge. Elleve deltagere meldte seg frivillig, og til slutt sto det tre igjen på scenen. Uten å avsløre for mye, kan det trygt sies at det nok aldri har blitt ledd så mye på «Color Fantasy» noen gang. I rundt en time underholdt Holte med sine morsomme hypnoseteknikker, som ble et fint punktum på fortreffelig fagtur.

Se flere bilder
Hypnoseshow med Torgrim Holte

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

MYE LATTER: I rundt en time underholdt hypnotisør Torgrim Holte med morsomme hypnoseteknikker, som ble et fint punktum på fortreffelig fagtur.

Gode arbeidsforhold sikrer gode hjem
Bransjenytt

Gode arbeidsforhold sikrer gode hjem

Søndag 28. april markeres den internasjonale arbeidsmiljødagen. – Ved å prioritere mennesket gjennom hele prosessen, fra fabrikk til ferdig hjem, med gode arbeidsforhold og trygge produkter,...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.