Fargemagasinet logo
Se flere bilder
sammen.JPG

Foto: Uzin og IBG

Uzin og IBG utvider samarbeidet

Fra 1. mai tar IBG over distribusjonen av produkter fra Uzin Utz Group, og overtar samtidig virksomheten til det norske datterselskapet. De to selskapene har lenge samarbeidet om varemerkene Wolff og Pajarito.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Kategorier

Bransjenytt

Etiketter

IBG
Dele

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med målet om å gi gulventreprenørene bedre service og å bli større på det norske markedet, utvider Industri og Boligprodukter (IBG) og Uzin Utz Group sitt mangeårige samarbeid. Fra 1. mai 2021 blir Industri og Boligprodukter eksklusiv distributør for Uzin Utz Group, og overtar samtidig virksomheten til Uzin Utz Norge AS, skriver de to selskapene i en felles pressemelding.

– Vi kjenner mange av Uzin Utz Group sine produkter godt. Takket være et tettere samarbeid, vil vi nå kunne jobbe enda nærmere våre profesjonelle kunder og kunne gi dem et økt utvalg av både velprøvde produkter og løsninger. Med denne virksomhetsoverdragelsen vil vi utvide samarbeidet med Uzin Utz Group som har en veldig interessant portefølje av merkevarer og kvalitetsprodukter som betyr stor merverdi for våre kunder, sier Finn Robøle, administrerende direktør i IBG, i pressemeldingen. 

Se flere bilder
Finn Robøle

Foto: IBG

MERVERDIER: Med denne virksomhetsoverdragelsen vil vi utvide samarbeidet med Uzin Utz Group som har en veldig interessant portefølje av merkevarer og kvalitetsprodukter som betyr stor merverdi for våre kunder, sier Finn Robøle, administrerende direktør i IBG.

Beholder identiteten

IBG og Uzin Utz Group har i 50 år samarbeidet om de spesialiserte gulvinstallasjonsmaskinene og verktøyet innen varemerkene «Wolff» og «Pajarito», som inngår i Uzin Utz Group. Fra nå av vil IBG også være den eksklusive distributøren av Uzin Utz Groups merke «Uzin» som tilbyr systemløsninger av høyeste kvalitet for klargjøring av underlag, og liming av gulv og parkett. Det samme gjelder merkevaren «Codex», som er rettet mot flisleggere med produktsystemer for profesjonell legging av fliser og naturstein, og merkevaren «Pallmann», som tilbyr parkettspesialister et komplett utvalg av overflatebehandling for tregulv.

– Det er viktig at merkevarene og deres kjernekompetanse opprettholder sin egen identitet, mens dedikerte team jobber tett sammen for å maksimere fordelene for gulvleggeren, flisleggeren eller tregulvinstallatøren. Det vil vi fortsatt være i stand til med den nye konstellasjonen vår. Denne forretningsmodellen hjelper oss med å være nærmere de norske håndverkere og gi dem høyytelsesprodukter og best mulig teknisk service og support, sier Steffen Ambjørnrød, salgssjef i Uzin Utz Norge.

Se flere bilder
Steffen Ambjørnrød

Foto: Uzin Norge

GLEDER SEG: – Jeg er veldig glad for at vårt vellykkede samarbeid med IBG nå vil bli intensivert. Det er viktig å ha en sterk partner for å vokse sammen og lykkes på sikt. Vi har funnet det i IBG, sier Steffen Ambjørnrød, salgssjef i Uzin Utz Norge. 

Vil vokse i Norge

Se flere bilder
varemerker

Foto: Uzin og IBG

SAMMEN: IBG blir eksklusiv norsk distributør av de varemerker som inngår i Uzin Utz Group. Medarbeiderne i Uzin Norge fortsetter i IBG. 

Uzin Utz Norges salgs- og logistikk medarbeidere blir nå en del av IBG-organisasjonen. Dette sikrer at kundene fortsatt kan dra nytte av den beste tekniske støtten for Uzin Utz Groups produkter, og beholde sine kjente kontaktpersoner.

– For IBG Proff har «Kvalitet for Fagfolk» alltid vært i forkant, og vi har en sterk tro på at dette vil være et vellykket samarbeid for alle parter. Uzin Utz Group og merkevareporteføljen passer perfekt inn i denne filosofien. Partnerskapet som sådan er også helt i tråd med vår vekststrategi, for å øke våre markedsandeler i gulvsegmentet og for at vi skal fungere som en sikker totalleverandør for våre kunder. Jeg ser også på avtalen som en bekreftelse på vår kompetanse og kapasitet som distributør, sier Finn Robøle.

Mer informasjon
Les mer
Etablert samarbeid

I mer enn 50 år har IBG distribuert lister, maskiner og verk-tøy til den profesjonelle håndverkeren, hovedsakelig gjennom maling- og gulvindustrien i det norske markedet.

Uzin Utz Group, med hovedkontor i Ulm, Tyskland, er en global aktør og produsent av produkter, maskiner og verktøy for gulvindustrien. Merkeporteføljen inkluderer de internasjonale merkene UZIN, WOLFF, PAJARITO, CODEX og PALLMANN.

Jordan vet hvordan
Bransjenytt

Jordan vet hvordan

I samarbeid med Jernia, Fargerike, Obs Bygg og Montér, har Jordan kommet opp med Jordan-initiativet. Det har som formål å gi noe tilbake til samfunnet ved å pusse opp et verdig lokale...

Lekne vegger
Produktaktuelt

Lekne vegger

Med maksimalisme, farger, planter og dyr i skjønn forening, er Omexcos tapetkolleksjon, Birds of paradise, en måte å booste humøret på og drømme seg bort til paradis. Her kan interiøret...

Ti år med naturlige produkter
Bransjenytt

Ti år med naturlige produkter

10. mai feiret Miljømal AS tiårsjubileum med markedsdag utenfor butikken på Vålerenga i Oslo. De største leverandørene satte opp stands i bakgården for å demonstrere produkter beregnet...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.