Fargemagasinet logo
Se flere bilder
ODF-sept-21-76-FotoCheraWestmanIFIno.jpg

Foto: Chera Westman/ifi.no

Annonse
Sika annons

Utrendy å skifte interiør ofte

– Det er ikke trendy å pusse opp med sesongens trendfarger, ei heller fornye hjemmet med «det siste» av lysestaker, puter og pledd, sa Dagny Thurmann-Moe, i sitt fargeforedrag på åpningsdagen av høstens Oslo Design Fair. Hun meldte at en ny og mer bærekraftig trend er på vei.

Bjørg Owren/ifi.no

Bjørg Owren/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Dele

Thurmann-Moe, leder for KOI Fargestudio, hadde et klart miljøbudskap til interiørbransjen i foredraget. Og varslet at vi vi alle må tenke nytt.

–  Den stadige lysten på å fornye og kjøpe ting, bytte ut og kaste, går ikke lenger. Vi må ønske leve med hjemmene våre i 10, 15,20 30 år, sa hun.

Se flere bilder
Mye farger på standen til Broste Copenhagen på ODF

Foto: Chera Westman/ifi.no

BÆREKRAFTIGE FARGER: Dagny Thurmann-Moe ville ikke peke ut noen farger som mer aktuell enn andre, Det avgjørende er å finne riktige nyanser, og bruke farger man trives med og som støtter opp under et roms funksjon. Broste Copenhagen viste seg fram med mye farger.        

Klima og miljø preget fagprogrammet

ODF, som er den store innkjøpsmessen for landets design- og interiørbutikker, er også en viktig arena for formidling av trender, tendenser og endringer i forbrukeradferd. Den store debatten om klima, miljø og bærekraft har nådd også hit, og var den røde tråden i fagprogrammet. Gjennom foredrag og en tendensutstilling ble det belyst på ulike måter, at slik vi innreder i dag ikke er bærekraftig.  

Se flere bilder
William Granquist fra Forbo viste linoleum Marmoleum på Oslo Design Fair

Foto: Chera Westman/ifi.no

BÆREKRAFTIG GULV: – Når ord skal omsettes til handling, er linoleum et bærekraftig gulv, mener William Granquist fra Forbo. De deltok på Oslo Design Fair for første gang, og hadde levert det tilnærmet ensfargede Marmoleum Walton i fargen Vintage blue til tendensutstillingen.

Estetisk bærekraft.

Thurmann-Moe tok et oppgjør med det som har vært trendy de seneste årene; der det har vært viktig å ha de riktige tingene, være tidlig ute, ha den rette lysestaken, puten, eller farge på veggen.

–  Denne formen for trendy, oppfattes nå som klein og harry, sa hun.

Hun viste til at mange fortsatt er her, men volumet avtar og en ny og mer bærekraftig trendbølge er i ferd med å nå majoriteten.

–  Det merkelige året vi har bak oss, har også påvirket hvordan vi tenker om interiør.

Se flere bilder
Designer Edda Gimnes sammen med Torhild Rustenberg fra InHouse og Wenche Kristiansen på Oslo Design Fair

Foto: Chera Westman/ifi.no

BÆREKRAFTIG DESIGN: Den internasjonalt kjente designeren Edda Gimnes har tegnet EDDA-tepper og tapet, som skal vare,  for InHouse og Storeys. Hun var på messen sammen med Torhild Rustenberg fra InHouse (til høyre) og Wenche Kristiansen fra Storeys (bak).    

Menneskeorientert trend

Dagny omtaler den nye trenden som menneskeorientert og lokal, med farge i arkitektur, interiør og i hjemmene våre. Fargebruken er målrettet, og skal støtte byggenes og rommenes funksjon. «Estetisk bærekraft» er det nye begrepet vi må ta med oss.

–  Dette nye vil påvirke oss i hverdagen. Vi vil ikke ha lyst til å fornye oss hver sesong. Vi vil ha omgivelser vi er glade i og vil leve med lenge. Ha ting som varer, får patina og ikke blir ødelagt. Det betyr ikke at vi skal slutte å kjøpe ting, eller fornye oss, men ta estetiske valg som varer. Og du vet at dette er et mer bærekraftig konsum, sa Dagny Thurmann-Moe.

Mer informasjon
Les mer
Dagny Thurmann-Moe
Se flere bilder
Dagny Thurmann-Moe-Foto-EinarAslaksen.jpg

Foto: Einar Aslaksen

Dagny Thurmann-Moe, leder i KOI Fargestudio varslet at en ny og mer bærekraftig trend er på vei, da hun holdt foredrag om farger på Oslo Design Fair.

Dagny er daglig leder og kreativ leder for Koi Fargestudio, Norges første multidisiplinære fargestudio. Deres målsetting er å bidra med målrettet og effektiv fargebruk innenfor byrom, arkitektur, interiørarkitektur, produktutvikling og grafisk design.  

Ny stilguide for tapet
Produktaktuelt

Ny stilguide for tapet

Botanical er en kolleksjon gode tapetdesign med ulike temaer som brukes som et oppslagsverk hvor man blir kjent med tapet som veggdekor og finne hva man liker. Enkelte design finnes...

Sparkle med limmørtel
Produktaktuelt

Sparkle med limmørtel

NHL Limmørtel er en diffusjonsåpen lim- og reparasjonsmørtel som er godt egnet i eldre bygg hvor der det stilles krav til åpenhet for diffusjon og kompatibilitet med gamle materialer....

Overdådig og frodig
Produktaktuelt

Overdådig og frodig

Tapetene i kolleksjonen Cascading Gardens fra Storeys er herlig overdådige i et vell av farger og mønstre. Her bringes man inn i drømmende hager hvor tropiske planter vokser...

Annonse
NCS annons
Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.