Utrendy å skifte interiør ofte

– Det er ikke trendy å pusse opp med sesongens trendfarger, ei heller fornye hjemmet med «det siste» av lysestaker, puter og pledd, sa Dagny Thurmann-Moe, i sitt fargeforedrag på åpningsdagen av høstens Oslo Design Fair. Hun meldte at en ny og mer bærekraftig trend er på vei.

Av Bjørg Owren/ifi.no  |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Utrendy å skifte interiør ofte

Foto: Chera Westman/ifi.no

Thurmann-Moe, leder for KOI Fargestudio, hadde et klart miljøbudskap til interiørbransjen i foredraget. Og varslet at vi vi alle må tenke nytt.

–  Den stadige lysten på å fornye og kjøpe ting, bytte ut og kaste, går ikke lenger. Vi må ønske leve med hjemmene våre i 10, 15,20 30 år, sa hun.

Dele på Pinterest Mye farger på standen til Broste Copenhagen på ODF

Foto: Chera Westman/ifi.no

BÆREKRAFTIGE FARGER: Dagny Thurmann-Moe ville ikke peke ut noen farger som mer aktuell enn andre, Det avgjørende er å finne riktige nyanser, og bruke farger man trives med og som støtter opp under et roms funksjon. Broste Copenhagen viste seg fram med mye farger.        

Klima og miljø preget fagprogrammet

ODF, som er den store innkjøpsmessen for landets design- og interiørbutikker, er også en viktig arena for formidling av trender, tendenser og endringer i forbrukeradferd. Den store debatten om klima, miljø og bærekraft har nådd også hit, og var den røde tråden i fagprogrammet. Gjennom foredrag og en tendensutstilling ble det belyst på ulike måter, at slik vi innreder i dag ikke er bærekraftig.  

Dele på Pinterest William Granquist fra Forbo viste linoleum Marmoleum på Oslo Design Fair

Foto: Chera Westman/ifi.no

BÆREKRAFTIG GULV: – Når ord skal omsettes til handling, er linoleum et bærekraftig gulv, mener William Granquist fra Forbo. De deltok på Oslo Design Fair for første gang, og hadde levert det tilnærmet ensfargede Marmoleum Walton i fargen Vintage blue til tendensutstillingen.

Estetisk bærekraft.

Thurmann-Moe tok et oppgjør med det som har vært trendy de seneste årene; der det har vært viktig å ha de riktige tingene, være tidlig ute, ha den rette lysestaken, puten, eller farge på veggen.

–  Denne formen for trendy, oppfattes nå som klein og harry, sa hun.

Hun viste til at mange fortsatt er her, men volumet avtar og en ny og mer bærekraftig trendbølge er i ferd med å nå majoriteten.

–  Det merkelige året vi har bak oss, har også påvirket hvordan vi tenker om interiør.

Dele på Pinterest Designer Edda Gimnes sammen med Torhild Rustenberg fra InHouse og Wenche Kristiansen på Oslo Design Fair

Foto: Chera Westman/ifi.no

BÆREKRAFTIG DESIGN: Den internasjonalt kjente designeren Edda Gimnes har tegnet EDDA-tepper og tapet, som skal vare,  for InHouse og Storeys. Hun var på messen sammen med Torhild Rustenberg fra InHouse (til høyre) og Wenche Kristiansen fra Storeys (bak).    

Menneskeorientert trend

Dagny omtaler den nye trenden som menneskeorientert og lokal, med farge i arkitektur, interiør og i hjemmene våre. Fargebruken er målrettet, og skal støtte byggenes og rommenes funksjon. «Estetisk bærekraft» er det nye begrepet vi må ta med oss.

–  Dette nye vil påvirke oss i hverdagen. Vi vil ikke ha lyst til å fornye oss hver sesong. Vi vil ha omgivelser vi er glade i og vil leve med lenge. Ha ting som varer, får patina og ikke blir ødelagt. Det betyr ikke at vi skal slutte å kjøpe ting, eller fornye oss, men ta estetiske valg som varer. Og du vet at dette er et mer bærekraftig konsum, sa Dagny Thurmann-Moe.

Dagny Thurmann-Moe

Dagny Thurmann-Moe-Foto-EinarAslaksen.jpg

Foto: Einar Aslaksen

Dagny Thurmann-Moe, leder i KOI Fargestudio varslet at en ny og mer bærekraftig trend er på vei, da hun holdt foredrag om farger på Oslo Design Fair.

Dagny er daglig leder og kreativ leder for Koi Fargestudio, Norges første multidisiplinære fargestudio. Deres målsetting er å bidra med målrettet og effektiv fargebruk innenfor byrom, arkitektur, interiørarkitektur, produktutvikling og grafisk design.  

LES OGSÅ
SISTE ARTIKLER
Flere artikler
 
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert!

Fargemagasinet har jevnlig nye artikler og en gang i uken sender vi ut nyhetsbrev med våre siste artikler. Registrer deg her for å abonnere på vårt nyhetsbrev.

Obligatorisk felt