FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
NM2019-FotoMLF.jpg

Foto: MLF

Unik sjanse til å synes under NM på Bygg Reis Deg

Norsk mesterskap i overflateteknikk for lærlinger går av stabelen under messen Bygg Reis Deg i høst. Nå søker arrangøren Malermestrenes Landsforbund sponsorer til konkurransen, som samtidig eksponeres på den store bransjestanden.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Dele
Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Under Bygg Reis Deg i 2019, trakk NM i overflateteknikk et stort publikum. I gangene ved siden av standen hvor de seks lærlingene utførte konkurranseoppgavene, sto publikum til tider tett i tett. Da messen etter all sannsynlighet går av stabelen i oktober i år, gjentar arrangøren MLF suksessoppskriften, og planlegger en stor bransjestand med konkurransearena og et felles bransjeområde.

– Vi inviterer bransjens leverandører av gulv, maling, verktøy med mer til å være med på en meget etterlengtet fagsamling. Her ønsker vi å knytte produktene som brukes i konkurransen opp mot utstillingen, sier Stein Hesstvedt, administrerende direktør i MLF.

Se flere bilder
NM2019-2-FotoMLF.jpg

Foto: MLF

MALERFAG: I 2019 deltok tre lærlinger i grenen maling og tapet under NM i malerfag. Thea Marie Rubbestad var en av disse.  

Hesstvedt regner med at NM også denne gangen får svært mange tilskuere, og at utstillingen blir godt eksponert, spesielt med tanke på at vi nå kommer ut av en pandemi og folk tørster etter å møtes og få faglig påfyll.

– I 2019 var det veldig stor interesse rundt NM, det var veldig mye folk fra alle kategorier – bestillere, skoler, entreprenører, stat og kommune. De satte stor pris på å se faget utøvd på et høyt nivå. Det vil ikke bli annerledes nå, sier han. 

Se flere bilder
IFI stand 2019

Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

MØTEPLASS: IFI sin stand på Bygg Reis Deg 2019 var en felles stand for leverandører til overflatebransjen. I år skal MLF og IFI samarbeide om å lage en stor møteplass for bransjens aktører.  

Sponsorer får egen stand

Se flere bilder
bransjearena

Foto: MLF

SPONSORPLASS: Bransjens leverandører som sponser konkurransen med produkter, får stille ut i en egen stand i tilknytning til arenaen.

Bransjeområdet er et samarbeid mellom MLF og IFI (Informasjonskontoret for farge og interiør), og skal bli en møteplass og felles arena for overflatebransjen. Standen og konkurransen er viktige komponenter i arbeidet med å øke interessen for faget, for å få flere ungdommer til å velge yrkesfaglig utdannelse innen overflateteknikk.

– Nå som vi sitter på hver vår tue midt under korona, er det godt kunne se frem til noe positivt. Det er viktig å kunne møtes. IFI ønsker å være en møteplass for overflatebransjen, og samarbeidet med Bygg Reis Deg og MLF har mange fordeler, sier Kristian Owren, administrerende direktør i IFI.

Bedriftene som sponser NM for malerfag får i tillegg positiv oppmerksomhet rundt konkurransen, en egen stand ved siden av arenaen. På den 9 kvadratmeter store standen kan sponsorer vise frem eget sitt budskap og produkter.

– Benytt sjansen til være med på årtidenes fagsamling, oppfordrer Hesstvedt.    

Se flere bilder
NM2019-FotoMLF.jpg

Foto: MLF

GULVFAG: Simen Eiris og de to medkonkurrentene i grenen Gulvlegging, holdt meget høy klasse på utført arbeid. Til tider sto også publikum tett i tett.  


Miljømal med ny butikk
Bransjenytt

Miljømal med ny butikk

25. april markerte Miljømal åpning av ny og større butikk på Etterstad i Oslo. Det var gode tilbud og anledning til å møte både lokale og nasjonale eksperter innen maling og bygningsvern. ...

Økt optimisme i overflatebransjen
Tall og prognoser

Økt optimisme i overflatebransjen

Fargemagasinet har nylig gjennomført flere undersøkelser for å kartlegge forventningene i overflatebransjen. Resultatene viser en interessant utvikling, spesielt ute i butikkene, (byggevarehus/fargehandel)...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.