Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
HELHET:

Foto: Gerflor

Ulike gulv med lik design

De fire ulike gulvtypene i Virtuo-sortimentet til Gerflor får samme design. Det skal gjøre det enklere å skape en helhetlig gulvflate i hele boligen, og samtidig bruke gulv som fungerer optimalt i alle rom.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Virtuo Clic, Rigid Lock Akustikk, Top Silence og Virtuo Dry Back er fire forskjellige gulvtyper med vinyl som fellesnevner. Nå får de også felles design.

– Nå kan kunden bruke ulike gulv i de forskjellige rommene, og allikevel få et helhetlig utseende, sier Lene Lillejord hos Gerflor.

– I butikken finner kundene det designet de liker, og får deretter hjelp til å velge den teknologien som passer best til behovet, forklarer hun.

Ulike egenskaper

De ulike gulvproduktene, designgulv med klikk, klikk-vinyl, Rigid Core-vinyl og hybridgulv er alle gode til mye, og best til noe. Egenskaper som slitestyrke, ekthetsfølelse, lyddemping, ripemotstand, komfort og andre egenskaper vektes ulikt av forskjellige kunder. Hvordan de bor, hvem de er og hva de ønsker kan være vidt forskjellig.

– Valgmulighetene er kjempestore. Til sammen finnes det 45 ulike design innen de ulike produktene. Ikke alle design forekommer i alle teknologier, og ingen har alle 45. De 20 mest populære designene har vi nå harmonisert slik at de fungerer for alle gulvtypene i Virtuo-sortimentet, sier Lillejord.

Se flere bilder
HELHET:

Foto:

Harmoniseringen av konsept og design innen Virtuo-sortimentet gjør det enkelt å velge ulik gulvteknologi fra rom til rom, men å beholde et ensartet utseende.

Utseende og funksjon

Konseptet går ut på å gjøre ethvert valg av gulv optimalt – ikke bare produktteknisk, men også estetisk.

– Det kan være at man i entré og kjøkken ønsker et gulv som tåler vann, og er meget ripefast, men vil ha mer komfort og lyddemping i stue eller soverom. Det er nå mulig med samme utseende, sier hun.

– Konseptet er lett å kommunisere i butikk, og praktiske handprøver og forklarende matriser veileder i kundesamtalen, forklarer hun.

Kreativ bruk

Det er også mulig å gå den andre veien og være kreativ med flere ulike design innen samme teknologi for å lage soner og dekorere i hjemmet. Grafiske mønstre, betonglook og tredesign kan kombineres på forskjellige måter. At de fire gulvtypene består av ulike formater og til dels har forskjellig overflatebehandling, kan føre til små forskjeller i utseendet.

– Forskjellene i format og overflatebehandling er så pass små at det uansett gir et rent inntrykk. Med en gang kan det virke noe forvirrende at samme design har ulike navn i forskjellige kolleksjoner – men ved hjelp av matrisen er det lett å finne ut av også dette, sier Lillejord.

Virtuo Clic

Vinyl-klikk for limfri legging. Naturtro design med preget overflate og 4 fasede kanter. Tåler vannsøl, er robust og takler høy slitasje. Matt overflate med PUR-sjikt som gjør renhold lett.

Tykkelse: 5 mm
Dimensjoner tredesign: 214 x 1239 mm eller 242 x 1461 mm (XL)
Dimensjoner stein/mineral: 391 x 729 mm
Slitesjikt: 0,55 mm eller 0,3 mm
Komfortabelt å stå og gå på.

Rigid 55 Lock Akustikk

Vinyl-klikk for limfri legging. Formstabil og robust gulvløsning som takler høye temperaturer fra peis og solinnstråling ved store vinduer. Integrert akustikkbakside gir god lyddemping. Preget overflate og naturtro design, fasede kanter og matt overflate. Tåler vannsøl og har god ripemotstand. Stiller mindre krav til perfekt underlag.

Tykkelse: 6 mm
Dimensjoner tredesign: 177 x 1219 mm eller 225 x 1524 mm (XL)
Dimensjoner stein/mineral: 457 x 914 mm
Slitesjikt: 0,55 mm eller 0,3 mm
18 dB lyddemping

Top Silence

Et hybridgulv med HDF-kjerne, vinyloverflate samt korkbakside. Stabil og lun gulvløsning med gode komfort- og akustikkegenskaper. Legges limfritt med klikk-skjøter. Skandinaviske farger og design i realistiske imitasjoner av tre, flis og stein.

Tykkelse: 9,5 mm
Dimensjoner tredesign: 229 x 1235 mm eller 229 x 1815 mm (XL)
Dimensjoner stein/mineral: 298 x 620 mm
Slitesjikt: 0,3 mm
16 dB lyddemping

Virtuo Dry Back

Designgulv i vinyl som skal limes ved legging. Matt og meget slitesterk overflate som er lett å holde ren. Naturtro design med 4 fasede kanter. Finnes i XL-format.

Tykkelse: 5 mm
Dimensjoner tredesign: 184 x 1219 mm eller 230 x 1500 mm (XL)
Dimensjoner stein/mineral: 457 x 914 mm
Slitesjikt: 0,55 mm eller 0,3 mm
Overflatebehandlet med PUR+

Tørt tre råtner ikke
Teknisk

Tørt tre råtner ikke

Det er ikke malingens feil om kledningen råtner. Uansett type overflatebehandling gjelder at treverket skal være tørt. Er ytterveggen dessuten riktig konstruert, vil eventuell tilført...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.