FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Annonsørinnhold
Se flere bilder
1-GODE EGENSKAPER-FotoSika.jpg

Foto: Sika

Trygg problemløser for gamle gulv

En hurtigtørkende avretting som raskt bygger opp styrke, krymper lite og fungerer på alle typer underlag kan løse mange problemer ved rehabilitering av både gamle og nye gulv. – Med HL 10 kan du avrette alle typer gulv med liten risiko for at det går galt, sier Lars Ragnar Johannessen hos Sika.

De viktigste fordelene med gipsbasert avretting er at det er en spenningsfri masse helt uten bevegelser, og at den kan brukes på alle typer underlag. Sementbaserte masser derimot, får raskt en hard og sterk overflate, men stiller større krav til underlaget.

Ved å kombinere disse to bestanddelene blir resultatet en flytsparkel for alle typer av gulv, som er belegningsklar etter få timer.

– HL 10 er en veldig anvendelig masse med gode flytegenskaper. Den passer perfekt under gulvbelegg, parkett, laminat, tepper eller keramiske fliser, sier Lars Ragnar Johannessen hos Sika Norge.

Johannessen har lang erfaring fra rehabilitering av gulv, og er rådgiver for håndverkere hos Sika som er en ledende leverandør av produkter for blant annet rehabilitering av gulv. 

Se flere bilder
Lars Ragnar Johannessen

Foto: Sika

ANVENDELIG: – Denne avrettingen kan brukes på alt, også på dårlige underlag og gulv med lim- og asfaltrester. Det gjør den ekstra god til rehabilitering av gamle gulv, sier Lars Ragnar Johannessen. 

Hybridteknologi kombinerer egenskaper

Den unike Hybrid Active Dry-teknologien gjør det mulig å blande spesialsement med syntetisk gips og spesifikke tilsetningsstoffer til en kvalitet som egner seg for vanskelige underlag. Med Casco Floor Expert HL 10 har Casco tatt de beste egenskapene fra sement og gips til én avrettingsmasse. Den er trygg å bruke på ulike problemunderlag og tørker raskt uavhengig av temperatur og luftfuktighet.

– Problemene med gamle gulv kan være mange. Et tregulv kan være fullt av sprekker og ujevnheter, og gamle gulvbelegg og gammelt gulvlim kan være vanskelig å fjerne helt. Kanskje er det heller ikke et plankegulv, men gamle sponplater eller krakelert betong i bunn, forteller gulvekspert Lars Ragnar Johannessen.

– Denne avrettingen kan brukes på alt, også på dårlige underlag og gulv med lim- og asfaltrester. Det gjør den ekstra god til rehabilitering av gamle gulv, fortsetter Johannessen. 

Se flere bilder
rehabilitering av leilighet

Foto:

PROBLEMGULV kan være sviktende tregulv, tregulv fullt av sprekker og ujevnheter, gamle gulv med rester av lim og annet man er usikker på, gamle spongulv, eller f.eks. skjevt betongdekke. I gamle bygårder finner man originale flotte tregulv, men oppå er det limt på imiterte korkfliser. Kombinasjonen av egenskaper fra sement- og gipsbaserte avrettingsmasser gjør det mulig å rehabilitere vanskelige underlag på kort tid.


Se flere bilder
avrettingsmasse

Foto: Sika

UNIKE EGENSKAPER: HL 10 passer perfekt til vanskelige underlag og rehabilitering. Det er en flytsparkel med hybridteknologi, hvor det er tatt de beste egenskapene fra sement og gips. Resultatet er en unik avrettingsmasse som fungerer på alle gulv med rask tørketid. 

«Liten risiko»

Uansett hvilket gulv som skal legges, er et godt underlag viktig for å få best mulig sluttresultat. HL 10 er selvnivellerende og kan legges i tykkelser på 1-10 millimeter. Resultatet blir et helt plant gulv og et godt underlag for tekstile og elastiske belegg, parkett, laminat og keramiske gulv. Den kan også brukes til gulv med varmekabler.

– Er gulvet så skadet eller skjevt at du trenger mer avrettingsmasse for å få en jevn overflate, kan du bruke HL 50 isteden. Den kan legges i 3-50 millimeter tykkelse.

– Avrettingen tørker uavhengig av om temperaturen er 5 eller 20 grader, og er gangbar etter to timer og belegningsklar etter kun 6 timer. Med denne kan du avrette alle typer problemgulv med liten risiko for at det går galt, avslutter Johannessen. 

Se flere bilder
flytsparklet gulv

Foto: Sika

GODT UNDERLAG: Du har cirka en halvtime på deg å jobbe avrettingen ut, før den begynner å tørke. Du kan gå på gulvet etter et par timer, og kan legge nytt gulv allerede etter seks timer, uavhengig av temperatur og fuktforhold.

Mer informasjon
Les mer
Casco Floor Expert HL 10/HL 50

En flytsparkel basert på hybridteknologi som kombinerer de beste egenskapene fra sement og gips til en masse som fungerer på alle innendørs underlag og tørker raskt. 

 • For innendørs bruk
 • Forbruk: cirka 1,6 kg/m2 og mm tykkelse
 • Selvutjevnende
 • Høy hardhet og styrke
 • Tørker raskt uavhengig av temperatur
 • Krymper lite
 • Støvredusert
 • Pumpbar
 • Tykkelse: 1-10 mm (HL 10)/0-50 mm (HL 50)
 • Klar for overdekking etter 6 timer ved 5 mm tykkelse
 • EC1Plus og M1-godkjent


Se flere bilder
sekk HL 10

Foto: Sika

HYBRIDTEKNOLOGI: HL 10 er basert på en hybridteknologi der de beste egenskapene fra sement og gips er forent: den tørker raskt, krymper lite og får en hard og sterk overflate uten bevegelser i.

Bruksområde:

HL10/HL 50 kan brukes i boliger, næringsbygg, skoler eller sykehus etc. på de fleste underlag: 

 • Betong
 • Sementbaserte avrettingsmasser
 • Gipsbaserte avrettingsmasser
 • Trebaserte underlag/sponplater
 • Asfalt/Linolag (slipt) IC 10 og IC 15 i henhold til EN 1381
 • Gulv med vannbestandige limrester
 • Keramisk flis, naturstein og terrazzo
 • Anhydritt masser


Se flere bilder
logo

Foto: Sika

HL 10 og HL 50 kan avrette trebaserte underlag med gamle lim- og asfaltrester, betong, fliser og kan også brukes på gulv med varmekabler og varmefolie.

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.