FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
Herregård-Paintmaster-Dempet-Grabeige- VÆR OG STED-FotoGjøco.JPG

Foto: Gjøco

Trender blir påvirket av sted

Hvor du bor kan ha mye å si for hvordan du innreder hjemmet. – Trender kan variere kraftig fra et sted til et annet, sier Arleen Løseth, daglig leder for Bygger’n Hareid på Sunnmøre.

Iver Valkvæ/ifi.no

Iver Valkvæ/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Interiørtrender veksler på samme måte som motetrender. Det er slett ikke gitt at det som er trendy i Oslo også er det i havgapet på Vestlandet, miljø og omgivelser har mye å si.

– Ting går litt saktere når du beveger deg bort fra storbyene. Tempoet er annerledes, omgivelsene og naturen påvirker trendene. Sitter du inne i dårlig vær og ikke kan trekke ut i naturen, så tar du naturen med deg inn. Det kan være med på å skape store variasjoner fra sted til sted, sier Arleen Løseth.

Vi tar naturen inn

Flere ønsker seg stemningen jordfarger gir til et hjem, det er også mye inspirasjon fra naturen i interiøret og dekoret.

– Nå i vinter har vi merket at folk pusser opp mye hjemme. Våre kunder vil ha mørke gulv som gir et varmt uttrykk. Her på Sunnmøre er korkgulv med en naturtro vinyloverflate populært – det er både praktisk og pent. Gulvet er veldig godt å gå på, spesielt med dem for ryggproblemer! sier Løseth.

– Spiler er også veldig populært for tiden. Et alternativ jeg kan anbefale er en bambusspile-tapet på rull som vi har i butikken nå. Den kan fungere som et billigere alternativ for deg som vil gjøre det selv, den kan også males, sier hun.


Se flere bilder
Bambusspiletapet

Foto: Arleen Løserth/Bygger'n

BAMBUSSPILETAPET: – Spiler er også veldig populært for tiden. Et alternativ jeg kan anbefale er en bambusspile-tapet på rull. Den kan fungere som et billigere alternativ for deg som vil gjøre det selv, sier Arleen Løseth.

Bjørg Owren, trendekspert i IFI, mener det er en viktig grunn til at vi trekker mot naturen.

– Naturen er den store inspirasjonskilden. I en tid hvor det skjer mye vondt rundt oss, som pandemi og konflikter, så trekker vi oss mot naturen. Den gir oss trygghet. Vi vil ha det lunt og hyggelig og velger farger og materialer som gir oss det, sier hun.

Se flere bilder
Herregård mot havet.

Foto: Gjøco

VÆR OG STED: – Sitter du inne i dårlig vær og ikke kan trekke ut i naturen, så tar du naturen med deg inn. Det kan være med på å skape store variasjoner fra sted til sted, sier Arleen Løseth.

Fargene som sitter

En av de store favorittene på fargefronten gjennom pandemien har vært duse farger, og da spesielt jordfarger. Ingenting tyder på vi har sett oss lei på det, sier Løseth.

– Samtidig blir grønt mer populært, mange kunder ønsker seg farger som kommer fra naturen. Det som er litt mer overraskende er at det også har vært en etterspørsel etter sort, sier hun.

Se flere bilder
Osmo voksbokser

Foto: Osmo

DUSE FARGER: En av de store favorittene på fargefronten gjennom pandemien har vært duse farger.

Lag din egen trend

Uavhengig av hva som er populært, og hva alle andre har nå, så er det du selv som skal være fornøyd. Tenk over det neste gang du skal velge farge til hjemmet.

– Du trenger ikke bry seg alt for mye om trender. Du kan gjerne hente inspirasjon derfra, men til syvende og sist er det du selv som skal være fornøyd. Trives du med grått så bruker du den fargen, uavhengig om den er trendy eller ikke. Stemning overgår stil, forteller Løseth.

Det er også Bjørg Owren enig i.

– Personlig smak trumfer trend. Trend inspirerer, men det er slett ingen fasit. Du tar kanskje utgangspunkt i en trend du liker, men setter så ditt personlige preg på stilen. Trender er ikke lenger noe som alle skal kopiere rakt av, sier hun.

Se flere bilder
Interiør, skap/komode

Foto: BerryAlloc

DIN EGEN TREND: – Personlig smak trumfer trend. Trend inspirerer, men det er slett ingen fasit, sier Bjørg Owren.

Mer informasjon
Les mer
DUSE FARGER

En dus farge har en større sorthet og en lavere kulørstyrke enn klare farger. De dempede grålige og mørke nyansene av en kulørtone oppleves som rolige. Fordi de «bråker» mindre, virker de lunere.

Byggern'

Bygger'n er en norsk, landsdekkende byggevarekjede med i overkant av 90 butikkmedlemmer fra Moi i sør til Vadsø i nord. Bygger'n-kjeden ble etablert i 1991 og eies av det trønderske konsernet E.A. Smith AS, der Arne Reinertsen er administrerende direktør. Kjedekontoret ligger i Trondheim.


Miljømal med ny butikk
Bransjenytt

Miljømal med ny butikk

25. april markerte Miljømal åpning av ny og større butikk på Etterstad i Oslo. Det var gode tilbud og anledning til å møte både lokale og nasjonale eksperter innen maling og bygningsvern. ...

Økt optimisme i overflatebransjen
Tall og prognoser

Økt optimisme i overflatebransjen

Fargemagasinet har nylig gjennomført flere undersøkelser for å kartlegge forventningene i overflatebransjen. Resultatene viser en interessant utvikling, spesielt ute i butikkene, (byggevarehus/fargehandel)...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.