menu
Annonse

Toalett med x-faktor på X Meeting Point

På møte- og eventsenteret X Meeting Point er alt av fasiliteter og teknologi av ypperste klasse. Sanitærsystemet er intet unntak.

Mari Andersen Rosenberg/ifi.no 08.01.2019 cloud_download

fullscreen
 • – Håheim Prosjekt, prosjektleder på X Meeting Point, var veldig positive til Geberit-systemet, og ønsket mer læring om det i etterkant for å bruke det til videre prosjekter, sier Martin Levernes hos VVS-entreprenør Steinar Levernes AS. Urinal: Geberit Preda og urinal skillevegger.

  Foto: Astrid Waller

 • Ifø iCon Rimfree, betjeningsplate: Geberit Sigma 30.

  Foto: Astrid Waller

 • Toalettene skal reflektere resten av bygget, moderne og elegant.

  Foto: Astrid Waller

 • Møte- og eventsenter X Meeting Point.

  Foto: Astrid Waller

Annonse
TEKNOLOGI:

Det oser av innovasjon, modernitet og teknologiske løsninger på konferanse- og eventsenteret.
camera_alt (Astrid Waller)

Midt mellom Oslo og Gardermoen finner vi X Meeting Point på Hellerudsletta, Norges nye konferanse- og eventsenter. Lokalene skal stimulere til innovasjon, kulturbygging og samhandling, og det er lagt mye tanke bak design og hver installasjon – som seg hør og bør når senteret gjester personer av Barack Obamas kaliber.

X-faktor

Også på toalettene er X-faktoren til stede. Utenfra ser det elegant og enkelt ut. Bak veggene skjuler det seg førsteklasses teknologi.

– X Meeting Point ønsket å prøve noe nytt. Det reflekteres i alle valg, også for sanitærløsningene, sier Martin Levernes, rørlegger og entreprenør hos Steinar Levernes AS.

Slik endte X Meeting Point opp med å bli Norges første storprosjekt med selvbærende sanitærvegger. Ifølge Levernes har de spart både tid og penger.

– Vi valgte Geberits Duofix-system fordi det oppfyller kravene til senteret om å være først ute med det nye, i tillegg til at det forenklet prosessen og var tid- og kostnadseffektivt, forklarer han.

MØRKT OG ELEGANT:

Toalettene skal reflektere resten av bygget, moderne og elegant.
camera_alt (Astrid Waller)

Sparer tid og penger

FORNØYD:

– Prosjektleder på X Meeting Point var veldig positive til Geberit-systemet, og ønsket mer læring om det i etterkant for å bruke det til videre prosjekter, sier Levernes. Ifø iCon Rimfree, betjeningsplate: Geberit Sigma 30.
camera_alt (Astrid Waller)

Duofix består av teleskopiske, 50 millimeter tykke stålstendere som festes på skinner og bærer alt sanitærutstyr.

I praksis betyr det rask installasjon og montering, og at rørleggeren kan ta over snekkerarbeidet. For byggherren vil det si reduserte kostnader.

– Rørleggerjobben blir noe dyrere, men fordi det spares inn på snekkerarbeidet, blir totalsummen lavere. Vi har installert mer med færre folk. Prosessen forenkles blant annet fordi veggen var enkel å bygge, vi sparte tid på betongboring og kunne lage ett vannsensorsystem til flere toaletter, forklarer Levernes.

– Vi er veldig fornøyde med hvordan det fungerte i praksis, og vi ser at systemet funker bra i ettertid. Installatøren har vært positiv, og kunden er også fornøyd, avslutter han.

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse