Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
TERRASSEFARGER___406_Unnen_Foto_Nordsjö__.jpg

Foto: Nordsjö

Terrassefargene vi velger i 2024

Sommeren er ikke langt unna, og rundt om i det ganske land skal utallige terrasser og plattinger beises eller oljes. Her er fargetrendene vi forventer, og allerede ser, i år.

Iver Valkvæ/ifi.no

Iver Valkvæ/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Uteplassene våre er som en stue nummer to, og mange huseiere bruker like mye tid på å innrede utendørs som inne. Møbler, tekstiler, solskjerming og planter skal møtes i en skjønn forening, og fargen på terrassebordene setter tonen sammen med fasadefargene.

Fargemagasinet har hørt med flere av bransjens leverandører om hvilke trender de ser på terrassefarger i år. Holder vi oss til det grå og nøytrale, eller har vi begynt å trekke mot varmere toner?

Inspirasjon fra naturen

Nordsjö har kommet med et nytt fargekart på terrassebeis i år, og tipser om at terrassebeis også passer utmerket på plantekassene – et godt tips til kunder som vil ha et helhetlig design ute. Mette Dahl, Marketing Activation manager i Nordsjö, trekker frem naturen som en viktig inspirasjon for nordmenn.

– Jeg vil ikke si at det er klare trender når det gjelder terrassefarger, men folk flest ønsker en uteplass som føles naturlig, og en farge som passer til fasadefargen og omgivelsene for øvrig. Vi har derfor tatt frem et helt nytt fargekart av året med farger inspirert av naturen. Så kan heller puter og pledd stikke seg ut med farger, sier Dahl.

Nordsjö legger også fokuset på at terrassen er en del av huset, og anbefaler en farge på terrassebeisen som bryter med fargen på ytterveggen – og som løfter frem tredekket.

Se flere bilder
terrassefargen Stavern

Foto: Nordsjö

KONTRAST: Nordsjö anbefaler en farge på terrassebeisen som bryter med fargen på ytterveggen – og som løfter frem tredekket. Som denne terrassen i fargen Stavern.

Klassiske farger

Catharina Bakke, markedssjef hos Tjæralin, har jobbet i bransjen i mange år, og har mye å sammenligne med når hun ser på årets farger.

– Når det kommer til valg av farger på terrassegulv, ser vi fortsatt en sterk tilstedeværelse av klassiske fargenyanser som grått og brunt. Disse fargene har bevart sin popularitet gjennom årene på grunn av sin tidløse estetikk og evne til å harmonisere med ulike typer hus og omgivelser, forteller Bakke.

Fasadefargen, men også fargene i nærmiljøet, spiller inn. Ligger huset ved sjøen, eller er det fjell og berg som er nærmeste nabo? Kanskje ligger huset ved siden av store jorder som endrer farge med årstidene, eller en granskog som er mørk grønn hele året?

Se flere bilder
Fargen Teak fra Tjæralin

Foto: Tjæralin

KLASSISK: De klassiske terrassefargene går aldri av moten, som denne terrassen som er behandlet med treolje i fargen Teak fra Tjæralin.

Varme og kalde toner

– Gråtoner skaper en rolig og elegant atmosfære som enkelt kan kombineres med andre farger i utemiljøet. Grått terrassegulv kan være en flott bakgrunn for både grønne planter og fargerike hagemøbler, understreker Bakke. Grått har vært et populært valg i mange år, og mange anser grått som nøytralt og trygt.

– Brunt, på den annen side, gir et mer naturlig og varmt utseende. Det passer godt inn i omgivelser som ønsker å bevare en mer organisk og tradisjonell følelse. Bruntoner gir terrassen en innbydende og koselig atmosfære, sier hun.

Toner av beige og grå

Også Johnny Spangen, daglig leder hos Miljømal, trekker frem grå som en av de fargene det selges mest av.

– Hos oss er det også de klassiske terrassefargene det selges mest av. De mest populære fargene er beige og lys grå, sier han.

Mange synes grått blir en litt for kald fargetone, kanskje spesielt for store terrasser. Der brunt kan bli for mørkt for noen, er beige et godt alternativ. Beige på sin side forsterker en lys, nordisk og litt varmere atmosfære, som passer veldig godt inn i mange norske uterom.

Se flere bilder
Terrassefargen Lys Grå fra MøreTyri

Foto: Miljømal/MøreTyri

GRÅTONER: Gråtoner ute gir en rolig og avslappende atmosfære, og kan være med på å fremheve hagemøbler og blomsterpotter som står på terrassen. Her er i fargen Lys Grå fra MøreTyri.

Helhetlig tankegang

Konklusjonen er at selv om det går mye i kalde og varme toner, er det summen av helheten som spiller inn når nordmenn velger terrassefarger. Det er mange hensyn å ta, og det tryggeste for mange er ofte å gå for det man allerede har, og som man vet at funker.

Fuger og tetter med høy styrke
Produktaktuelt

Fuger og tetter med høy styrke

Bostik H750 SEAL’N’BOND PREMIUM er spesielt utviklet for en varig elastisk tetting av ekspansjonsfuger for kjøkken, bad, dusj samt industrielle bruksområder med varierende underlag...

Fugeskum i mindre emballasje
Produktaktuelt

Fugeskum i mindre emballasje

Fugeskummet Sika Boom-157 All Seasons kommer nå i en ny, liten forpakning: 250 ml. Sika Boom-157 All Seasons er et selvekspanderende polyuretanskum som kan brukes året rundt –...

En helt naturlig maling
Produktaktuelt

En helt naturlig maling

Med Wibo Natura inngår du en pakt med planeten. Malingen er utviklet med naturen i tankene og er en linoljeemulsjon, fri for mikroplast og konserveringsstoffer, og er et naturlig...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.