FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
Tekstiler ute-MIDDELHAVET-Foto-Storeys-Alessandro Bini.jpg

Foto: Storeys

Tekstiler og tepper til terrassen og hagestuen

Om noen korte uker er det full aktivitet med å sette i stand terrasser og balkonger til en ny sommersesong. Trenden med å innrede hagestuer og andre uterom uterom med mye tekstiler og tepper for å få det fint, fortsetter. Utvalget av tekstiler og tepper som tåler å ligge ute gjennom en norsk sommer er større enn noen gang.

Bjørg Owren/ifi.no

Bjørg Owren/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

En av nykommerne i kategorien utendørs tekstiler er Storeys. De fører tekstiler fra den italienske produsenten Alessandro Bini, og har et rikholdig utvalg i farger, mønster og kvaliteter.


Personlig stil med italienske tekstiler

– De er utrolig flinke med farger. Tekstilene er UV-bestandig, tåler fukt og er vaskbare. Her kan kunden velge blant mange ulike kvaliteter og lage sin egen miks av puter. Dette blir virkelig den store prikken over i-en og skaper en hyggelig atmosfære i utestuen, sier Wenche Kristiansen hos Storeys.

Hun forteller om økende interesse for å gjøre det fint på terrassen. Til de som har gått lei utesofaer med grå eller beige puter, så foreslår hun nytt trekk på putene i stedet for å skifte ut hele sofaen.

– Tekstilene er også ypperlig på båter, sier Kristiansen.

Se flere bilder
Puter sydd av tekstiler fra Alessandro Bini. Føres av Storeys

Foto: Bjørg Owren ifi.no

UTELIV: Utendørstekstiler fra Alessandro Bini kler godt norske terrasser og norsk sommer.  Det er stort utvalg av  farger og mønster, så enhver kan mikse etter ønske og skape sin personlige stil .       

Tepper på utegulvet

Torhild Rustenberg fra InHouse Group bekrefter trenden. InHouse har rustet seg til en ny sommersesong med et økt utvalg utetepper.

– I fjor var det særlig tepper som ligner sisal som var populære. Vi forventer at de fortsatt vil ligge på teppetoppen. Et par nye favoritter er teppene Saint-Tropez og Monterosso. Når vi ikke kan reise, får vi heller innrede terrassen slik at vi skaper sydlandsk stemning hjemme og på hytta, foreslår Rustenberg.

Teppene kan ligge ute hele året. De er laget i flatvevet polypropylen, et materiale som ikke trekker til seg vann, og holder velig godt på fargen. De kan spyles og tørker raskt. Og ikke minst de er behagelige å gå på.

Se flere bilder
Uteteppe i varme farger, fra InHouse

Foto: InHouse

TEPPE: Tepper gjør det enkelt å dele inn uterommet i hyggelige soner. Teppet Saint-Tropez har fine gylne farger, og kanskje bringer det inn atmosfære med litt snev av Middelhavsbris...        


Se flere bilder
Uteteppe som ligner sisal, fra InHouse.

Foto: InHouse

SISAL: Tepper som ligner sisal er en bestselger. Disse tørker raskt opp om det kommer en skur, og tåler å ligge ute hele året, 

Mestergruppen overtar Wifa-kjeden
Bransjenytt

Mestergruppen overtar Wifa-kjeden

Fra og med i dag overtar Mestergruppen eierskapet til Wifa Farge og Interiørkjede AS. Det skriver Mestergruppen i en pressemelding. Wifa skal bestå som egen kjede, og får ny daglig...

Naturkombinasjoner på tapetet
Produktaktuelt

Naturkombinasjoner på tapetet

Med små, delikate blomster, store, eksotiske blader og klassiske ruter er tapetene i boken Natural Living som hentet fra naturen. Alle dekorer kan mikses og matches på en dekorativ...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.