Fargemagasinet logo
Se flere bilder
iQSurface.jpg

Foto: Tarkett

Annonse
Gerflor annons

Tarkett-gulv med «Teknisk Godkjenning» fra SINTEF

Som første produsent i Norge har Tarkett fått utarbeidet SINTEF «Teknisk Godkjenning» for sine gulvbelegg i vinyl for bruk i våtrom. Godkjenningen gjelder for fem ulike vinylbelegg. – Dette gir oss fordeler i kampen om kundene, sier administrerende direktør i Tarkett, Per Olaf Øxseth.

Robert Walmann/ifi.no

Robert Walmann/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Dele

– «Teknisk Godkjenning» for vinyl gulvbelegg har lenge vært savnet i bransjen. Vi synes det er positivt at Tarkett som første aktør nå har alt i orden, både i henhold til TEK17 og DOK, sier forskningsleder Lars-Erik Fiskum i SINTEF.

Etter ønske fra kundene

Administrerende direktør i Tarkett Per Olaf Øxseth mener godkjenningen vil komme kundene til gode.
– Prosessen med SINTEF begynte på grunn av at kunder som bestilte prefabrikkerte baderomsmoduler fra utlandet, hadde behov for en godkjenning av vinylen og prosessen som ble brukt i produksjonen av modulene. Så det er i utgangspunktet først og fremst disse kundene som vil få en umiddelbar positiv effekt av denne godkjenningen, sier han, og legger til at dette vil få en positiv betydning for alle selskapets kunder at godkjenningen er på plass.

Se flere bilder
Tarkett_Per Olaf Øxseth2.JPG

Foto: Tarkett

Per Olaf Øxseth

Godkjenning betyr trygghet

– At vi nå har en grundig og seriøs teknisk SINTEF godkjenning på alle de mest solgte vinylbeleggene våre vil gi kundene en ytterligere trygghet. Det er også viktig at vi har alt i orden i forhold til DOK og TEK17. Det er jo også klart at dette vil gi oss et stort forsprang i kampen om kundene i tiden fremover, forteller han.

Se flere bilder
GODKJENT AV SINTEF.jpg

Foto: Tarkett

Gulvbelegg

− Hvordan har prosessen vært?

– Prosessen med SINTEF og våre fabrikker har vært god, men det tar jo forholdsvis lang tid å få alt på plass. Vi har jobbet med dette i rundt 3 år, da det er mye dokumentasjon som skal på plass, tester som skal utføres, fabrikkbesøk som skal gjennomføres osv. Men dette har vært et viktig og lærerikt arbeide, som gir oss enda mer teknisk kompetanse og gjør oss til en bedre leverandør, sier Øxseth. 

− Vil dere gjøre det igjen?

– Dette er en kostbar og langvarig prosess, så vi forsøker å prioritere de produktene hvor behovet er størst. Per i dag er det først og fremst vinylgulv. Men dersom det skulle dukke opp et relevant behov, krav eller ønske fra våre kunder, så gjør vi det selvfølgelig igjen.

Fem stjerner på gulvet

Teknisk sjef i Tarkett, Espen Josten, forteller at Tarketts homogene vinylbelegg er kjent for sine funksjonelle og tekniske egenskaper. – De er slitesterke, fleksible og enkle å vedlikeholde. Kolleksjonene som har fått «Teknisk Godkjenning» er «iQ Granit», «iQ Eminent», «iQ Optima», «iQ Surface» og «Granit Multisafe», forteller han.

Se flere bilder
STERKT OG TRYGT-1.jpg

Foto:

Vanntett vinyl

I tillegg til de tekniske produktegenskapene beskriver godkjenningen miljøegenskaper og betingelser for bruk. Dette inkluderer tettedetaljer rundt sluk og rør.
– Stadig flere verdsetter også materialenes designegenskaper. For best å dokumentere vinylgulvenes vanntetthet og robusthet, er vi glade for at SINTEF TG for disse kolleksjonene nå er på plass, sier Josten.

Perfekt til prefabrikkert

De siste årene har det vært økning i etterspørsel etter vinylgulv til våtrom generelt, og spesielt til prefabrikkerte baderomsmoduler.
– Produktene benyttes i stor skala på prosjekter landet rundt, og er godt likt blant gulvleggere, sier Josten, og legger til at alle produktene kan benyttes i prefabrikkerte moduler, eller på prosjekter hvor det er et spesifikt ønske eller krav om å bruke gulvbelegg som er dokumentert tette av SINTEF.

Se flere bilder
iQSurface.jpg

Foto: Tarkett

Belegg

Alt for miljøet

Tarkett tar også tilbake gulvbelegg for resirkulering. Alle iQ-kolleksjonene som inngår i SINTEF TG kan resirkuleres 100 prosent. Dette gjelder både kapp og rester etter gulvmontering, samt gulv som monteres i dag når de en gang i fremtiden fjernes igjen.
– SINTEF «Teknisk Godkjenning» er også et viktig redskap for å evaluere byggematerialers miljøegenskaper, sier rådgiver Neha Parekh i SINTEF, som har utarbeidet godkjenningen for Tarkett.

Se flere bilder
TAR TILBAKE-1.jpg

Foto:

Sett underlag og gulv i system
Teknisk

Sett underlag og gulv i system

Gevinsten med et godt valgt gulvunderlag er større enn mange gulvkunder er klar over. Hovedformålet med gulvunderlag er å øke komforten, beskytte gulvet og å forlenge gulvets levetid....

Mal Proff i mål med roadshow
Håndverk

Mal Proff i mål med roadshow

Nå er Mal Proff Roadshow kommet i mål etter å ha besøkt 14 steder rundt om i Norge. Sammen med 20 utstillere har de lokket mange besøkere med nye produkter, pizza og hamburgere. Flere...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.