Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
Kahrs.Zero-FotoRobertWalmannIFIno-5.jpg

Foto: Robert Walmann/ifi.no

Svanemerket månelanding for Kährs

For første gang har et banebelegg av PVC-fri plast blitt sertifisert i henhold til Svanen. – Dette er stort, det er en månelanding for oss, sier Anne Marte Carlsen hos Kährs.

Robert Walmann / Chera Westman

Robert Walmann / Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Det innovative gulvbelegget Zero & Green er blitt sertifisert i henhold til miljømerkingen Svanen. Dette er et «vinylgulv» som lages uten PVC, mykner, klor og tungmetaller. 40 prosent av bindemidlet i gulvet er biobasert, og det lages av opptil 50 prosent resirkulert materiale. Gulvet er utviklet spesielt med tanke på skoler og sykehus.

Robust og miljøvennlig

– Dette er stort, det er en månelanding for oss. Så vidt vi vet er det ingen andre som har fått svanemerket sitt «vinylgulv» på rull. Det er rett og slett et miljøvennlig plastgulv, sier Anne Marte Carlsen hos Kährs, og forteller videre at det ikke er uten grunn at vinyl er det mest solgte gulvet i Norge innen offentlig sektor.

− Fordi det er enkelt å vedlikeholde og lett å holde rent. Vårt Zero & Green og standard Zero har en robust overflate med keramiske partikler som øker motstanden mot riper. Den tåler det meste av kjemikalier, selv batterisyre og hånddesinfeksjon, sier hun.

Se flere bilder
gulv i ti farger

Foto: Robert Walmann/ifi.no

HÅNDTERBART: – Zero & Green på rull kommer foreløpig i ti ulike farger av den bestselgende dekoren. Rullen er også bare 145 centimeter bred, så den er lett å bære for gulvleggeren, sier Carlsen. 

Reduserer klimapåvirkning

Zero & Green finnes i ti ulike farger, og kommer i bredden 145 centimeter som er lett å håndtere. Gulvet produseres ved det som tidligere var Upofloors fabrikk i Finland. Upofloor er nå en del av Kährs Group som har som mål å redusere CO₂-utslippet i egen produksjon med 40 prosent innen 2025. I fabrikken brukes kun fornybar energi, og CO₂-utslippene fra produksjonen er blitt redusert med 32 prosent fra januar i år.

Kährs har forpliktet seg til å jobbe mot mer sirkulære løsninger, bli klimapositive og å fortsette utvikle bærekraftige gulvløsninger. For å ytterligere redusere utslippene, og å bidra til at målet om å holde den globale oppvarmingen til under 1,5 °C, setter gulvleverandøren vitenskapsbaserte mål for hele sin verdikjede.

Se flere bilder
Zero & Green

Foto: Robert Walmann/ifi.no

SVANEMERKET: Det innovative gulvbelegget Zero & Green er blitt sertifisert i henhold til miljømerkingen Svanen. Dette er et plastgulv som lages uten PVC, mykner, klor og tungmetaller.

To vinnende design i ett
Produktaktuelt

To vinnende design i ett

Sjoa er en ny ullserie som forener to av våre mest populære teppeserier de siste ti årene. Teppene er håndvevd i myk og varm ull, og kommer i tre tidsriktige meleringer; marmor,...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.