Fargemagasinet logo
Se flere bilder
Kahrs.Zero-FotoRobertWalmannIFIno-5.jpg

Foto: Robert Walmann/ifi.no

Annonse
Sika annons

Svanemerket månelanding for Kährs

For første gang har et banebelegg av PVC-fri plast blitt sertifisert i henhold til Svanen. – Dette er stort, det er en månelanding for oss, sier Anne Marte Carlsen hos Kährs.

Robert Walmann/ifi.no

Robert Walmann/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Kategorier

Bransjenytt
Dele

Det innovative gulvbelegget Zero & Green er blitt sertifisert i henhold til miljømerkingen Svanen. Dette er et «vinylgulv» som lages uten PVC, mykner, klor og tungmetaller. 40 prosent av bindemidlet i gulvet er biobasert, og det lages av opptil 50 prosent resirkulert materiale. Gulvet er utviklet spesielt med tanke på skoler og sykehus.

Robust og miljøvennlig

– Dette er stort, det er en månelanding for oss. Så vidt vi vet er det ingen andre som har fått svanemerket sitt «vinylgulv» på rull. Det er rett og slett et miljøvennlig plastgulv, sier Anne Marte Carlsen hos Kährs, og forteller videre at det ikke er uten grunn at vinyl er det mest solgte gulvet i Norge innen offentlig sektor.

− Fordi det er enkelt å vedlikeholde og lett å holde rent. Vårt Zero & Green og standard Zero har en robust overflate med keramiske partikler som øker motstanden mot riper. Den tåler det meste av kjemikalier, selv batterisyre og hånddesinfeksjon, sier hun.

Se flere bilder
gulv i ti farger

Foto: Robert Walmann/ifi.no

HÅNDTERBART: – Zero & Green på rull kommer foreløpig i ti ulike farger av den bestselgende dekoren. Rullen er også bare 145 centimeter bred, så den er lett å bære for gulvleggeren, sier Carlsen. 

Reduserer klimapåvirkning

Zero & Green finnes i ti ulike farger, og kommer i bredden 145 centimeter som er lett å håndtere. Gulvet produseres ved det som tidligere var Upofloors fabrikk i Finland. Upofloor er nå en del av Kährs Group som har som mål å redusere CO₂-utslippet i egen produksjon med 40 prosent innen 2025. I fabrikken brukes kun fornybar energi, og CO₂-utslippene fra produksjonen er blitt redusert med 32 prosent fra januar i år.

Kährs har forpliktet seg til å jobbe mot mer sirkulære løsninger, bli klimapositive og å fortsette utvikle bærekraftige gulvløsninger. For å ytterligere redusere utslippene, og å bidra til at målet om å holde den globale oppvarmingen til under 1,5 °C, setter gulvleverandøren vitenskapsbaserte mål for hele sin verdikjede.

Se flere bilder
Zero & Green

Foto: Robert Walmann/ifi.no

SVANEMERKET: Det innovative gulvbelegget Zero & Green er blitt sertifisert i henhold til miljømerkingen Svanen. Dette er et plastgulv som lages uten PVC, mykner, klor og tungmetaller.

Alt til vegg i én pakke
Produktaktuelt

Alt til vegg i én pakke

Med Jordan Supersett Vegg og Tak blir maling av vegg og tak enkelt. Alt verktøy som trengs for å få et strøkent sluttresultat er samlet i én pakke. Supersettet inneholder 50 mm skrå...

Røkt eik er noe helt eget
Produktaktuelt

Røkt eik er noe helt eget

Når du damper eiketre med vann og ammoniakk, skjer det noe spesielt: Treet blir mørkt, nesten svart, og ikke bare på overflaten, men gjennom hele treverket. Denne tørkeprosessen gir...

Rene nyheter
Produktaktuelt

Rene nyheter

Krefting utvider rengjøringsserien Stabil med Stabil Allrent for daglig rengjøring i hus og hjem, Stabil Grovrent for steder med mye fett og smuss, samt Stabil Ekspert Gulvpolish....

Varmende design
Produktaktuelt

Varmende design

Luftvarmepumpen Toshiba Signatur lager god og hyggelig varme og kan bidra til å senke kostnadene for oppvarming. Samtidig tilfører den rommet et designelement helt utenom det vanlige....

Fra innleid til fast hos Sika
Nytt om navn

Fra innleid til fast hos Sika

Kine Olsen er fra 1. desember fast ansatt som salg- og ordrekoordinator hos Sika. Hun har jobbet i selskapet som innleid ressurs i noen måneder. At hun har lang erfaring innen servicebransjen...

Annonse
NCS annons
Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.