Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
Frank Olsen-Jes Lyngsø Jessen-FotoJonasIngstad-1.jpg

Foto: Jonas Ingstad

Suksess for VVS Norden

To år etter oppstarten er innkjøpsalliansen VVS Norden er klar fremgang. Med en samlet omsetning på over seks milliarder kroner, har samarbeidet gitt både større konkurransekraft og bedre lønnsomhet for medlemsbedriftene.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da to av Norges største rørleggerkjeder dannet VVS Norden i 2018, var målet å oppnå større konkurransekraft og bedre lønnsomhet for medlemsbedriftene. To år etter signert avtale, kan innkjøpsalliansen vise til en samlet omsetning på over seks milliarder kroner.

– Vi er stolte av hva vi har fått til sammen med våre 826 medlemsbedrifter, sier kjedelederne Frank Olsen i Rørkjøp og Kai Johnsen i VVS Eksperten.

VVS Norden har hele tiden hatt en klar strategi om å løfte norsk VVS-bransje opp og frem i samarbeid med våre medlemsbedrifter og partnere, sier Frank Olsen, administrerende direktør i Rørkjøp. 

Lønnsomme kjeder

Se flere bilder
Fornøyde med samarbeid

Foto: Jonas Ingstad

FREMGANGSRIKE: Frank Olsen, administrerende direktør i Rørkjøp og innkjøpsdirektør i Rørkjøp Jes Lyngsø Jessen, er fornøyd med resultatet samarbeidet med VVS Eksperten i VVS Norden har gitt av resultater.

– Det at vi nå har en samlet omsetning på over 6 milliarder kroner og at en forholdsvis fersk undersøkelse utført av Danske bank viser at Rørkjøp og VVS Eksperten er de to mest lønnsomme rørleggerkjedene, gjør at vi synes det er helt greit å si at vi har lykkes med vår strategi.

 – Så for de rørleggerbedriftene som måtte lure på hvor man får de beste innkjøpsbetingelser, så er svaret «hos den største aktøren med de beste innkjøpsbetingelsene», sier kjedelederne med et glimt i øyet.

–  Fokuset til VVS Norden, og målet med samarbeidet mellom Rørkjøp og VVS Eksperten, er jo nettopp at rørleggeren skal ha mest mulig fakturerbar og lønnsom arbeidstid, understreker daglig leder i VVS Eksperten, Kai Johnsen.

 

Rekrutteringssuksess og vekst

Se flere bilder
Rørkjøp og VVS Eksperten samarbeider

Foto: VVS Norden

VVS NORDEN: Gjennom innkjøpsalliansen VVS Norden, er målsettingen å være Nordens største innkjøpsallianse av VVS-produkter.    

Pågangen fra rørleggerbedrifter som ønsker å bli medlem i Rørkjøp eller VVS Eksperten, vært enorm. Siden etableringen i 2018 har VVS Norden økt med rundt 150 medlemsbedrifter.

– Det er ekstremt mange rørleggerbedrifter som nå søker medlemskap i kjedene, og vi ønsker dem hjertelig velkommen. Det er jo på mange måter rekrutteringen av nye medlemsbedrifter som er med på å bidra til veksten i VVS Norden, forteller Johnsen. 

Vil endre VVS-bransjen

– Som et resultat av samarbeidet i VVS Norden, tar utvalgte logistikkpartnere nå grep for å få på plass en smartere og mer digital logistikk. Dette vil være en fordel for alle rørleggere i deres arbeidshverdag, forteller Olsen.

– De gode resultatene i VVS Norden kommer som et resultat av godt håndverk fra alle våre gode handelspartnere som jobber for våre medlemsbedrifter. Det kreves mye av dem som partnere med å følge opp kjedenes medlemsbedrifter. Jobben som gjøres er presis, den er god og vi er særdeles imponert over måten det jobbes på, sier kjedelederne.

– Det vi har til felles er at vi jobber hardt for rørleggerens konkurransekraft og troverdighet. Det gjør vi med en enkel metodikk understøttet av gode partnere, godt samarbeid og smarte digitale verktøy.

Mer informasjon
Les mer
Om VVS Norden

Rørkjøp og VVS Eksperten er to av Norges største rørleggerkjeder som samlet har ca. 2 mrd NOK i årlig innkjøpsvolum og en total omsetning på rundt 6 mrd NOK.

Rørkjøp-kjeden består av i dag 426 selvstendige rørleggerbedrifter og VVS Eksperten har i dag 400 selvstendige rørleggerbedrifter, med og uten butikk. Begge kjedene er landsdekkende og har samlet over 3000 rørleggere.

Gjennom innkjøpsalliansen VVS Norden, er målsettingen å være Nordens største innkjøpsallianse av VVS-produkter. Ved siden om innkjøpsalliansen VVS Norden, vil Rørkjøp og VVS Eksperten fortsette og jobbe videre som to uavhengige kjeder. 

To vinnende design i ett
Produktaktuelt

To vinnende design i ett

Sjoa er en ny ullserie som forener to av våre mest populære teppeserier de siste ti årene. Teppene er håndvevd i myk og varm ull, og kommer i tre tidsriktige meleringer; marmor,...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.